Arek dobra robota. Dzięki Ci wielkie.
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Arkadiusza porady praktyczne
Napisano 16 lis 2015 - 15:28
Napisano 16 lis 2015 - 16:16
Arku chylę czoła,szacun wielki
Napisano 16 lis 2015 - 16:46
Jeżeli można zasugerować Arkowi lub innej osobie, to zrobienie obróbki podgardla pokrojonego w grubsze plastry. Na przekroju widać dokładnie, co należy usunąć i jak to wygląda w zestawieniu z tłuszczem i mięsem podgardlanym.
W tym poście https://wedlinydomow...czoły/?p=406988
Napisano 16 lis 2015 - 23:29
Dobrze że pokazałeś te czynności jakie zaleca się przed peklowaniem wykonać ,bo dużo ludzi z tym sobie nie radzi.
Nie radzą sobie ludzie, oj nie radzą - bo tego nie robią...
Dzieki kolejny super film,
Film jak film - super - zastanawiające... dlaczego?
Kiedyś też tak robiłem, ale doszedłem do wniosku, że będzie bardziej higienicznie jak usunę to krwawe pod chrząstką..Robota w sumie żadna oczywiście przy tej ilości ( trzy połówki).
Jaki wpływ na usunięcie tego krwawego pod chrząstką ma wpływ na to, że będzie bardziej higienicznie, co i dlaczego - uzasadnij?

No teraz o filmie z przymrużeniem oka...
Początek - nie będzie łatwo - w tle słychać westchnienie, jest odcięte ucho czynność dość skomplikowana, wymagająca pełnego zaangażowania, potem wykrawanie pozostałości po uchu, czy to chodzi o ucho środkowe i wewnętrzne.
Potem piła do wycinania ryja - to nie prosta robota- artysta lekko się zasapał. Wycinanie krwawego pod chrząstką i potem opalanie, skrobanie, mycie - nie było. Czekam na część drugą, myślę że jeszcze zobaczymy usuwanie zębów
obcinanie warg, wyciąganie żył żuchwowych - co by tam jeszcze usunąć dla higieny?

Arkadiuszu - co Ty chciałeś tak na prawdę pokazać? O czym jest ten film?

Czekam na kolejne ... z uśmiechem...

Użytkownik pis67 edytował ten post 16 lis 2015 - 23:31
Napisano 17 lis 2015 - 00:10
Kochany pis 67- Pięknie czyta się Twoje posty są tak skonstruowane by razić a przy tym nie obrazić. W dewiacji poczynań indywidualnych upodobań do obróbki głów wp. nie zabieram głosu bo wymagania klientów są rożne . Odcinanie uszu, zębów to dewiacje klientów. Co można poradzić gdy u nie których stają się pożądanym procesem produkcyjnym .Moje zdanie każdy - pokazuje jak robi . My przyjmijmy to do wiadomości , uszczypliwości zostawmy dla siebie, a pokażmy sami jak to ma być po naszemu . Co napiszę to kosz i teraz będzie mi miło gdy tam to trafi. Pozdrawiam
Użytkownik DZIADEK edytował ten post 17 lis 2015 - 00:35
Napisano 17 lis 2015 - 13:26
Dlaczego Super ? bo jest takich niewielu co chce im sie cos obrazowo pokazac A dla mnie ktora niestety nie moze uczestniczyc w kursie ,i jeszcze ma mieso w sklepie inaczej dzielone niz w Pl to bardzo pomocne. Teraz przynajmniej wiem jak podejsc do oka wczesniej odcielam kawalki poza okiem a reszte zostawilam.
Napisano 17 lis 2015 - 16:16
Dlaczego Super ? bo jest takich niewielu co chce im sie cos obrazowo pokazac
Electra daj spokój.Post nadaje się do usunięcia bo "gość" w moim kąciku nie zastosował się do mojej prośby, ale ja go pozostawię.Będzie świetnym odzwierciedleniem jego charakteru.Czytający sami wyciągną wnioski.
Co napiszę to kosz i teraz będzie mi miło gdy tam to trafi. Pozdrawiam
W moim kąciku Dziadku, żaden Twój post nie zostanie usunięty przeze mnie do kosza.
Napisano 27 gru 2015 - 13:45
Wiązanie batonów bez pomocy drugiej osoby.
https://www.youtube....bed/0bj5THME654
P.S
Może ktoś mi podpowie jak wkleić od razu film a nie link do niego.Z góry uprzejmie dziękuję.
Użytkownik arkadiusz edytował ten post 28 gru 2015 - 13:26
Napisano 27 gru 2015 - 14:15
To półwyblinką
http://drytooling.co...ka-jak-zawiazac
Bardzo praktyczny węzeł do wiązania też np worków (mocne zaciśnięcie-przy stosunkowo małej siły)
Napisano 27 gru 2015 - 14:15
Oszukujesz..
Wiążesz batony z pomocą drugiej osoby .....kamerzysty.
Co do filmu to po wklejeniu linku, skrypt forum powinien sam zmienić link w podgląd filmu.... ale się tak nie dzieje ?
Pewnie Vtec będzie widział czemu.
Użytkownik miro edytował ten post 27 gru 2015 - 14:16
Napisano 27 gru 2015 - 14:31
Jakiś Mikołaj pogrzebał i już jest dobrze.
Napisano 31 sty 2016 - 01:03
Arkadiuszu czy mogę Ci podziękować to za oba filmiki ?
Wiązanie osłonek - dzięki CI za przewodnik krok po kroku - wcześniej robiłem kiełbasy grube i wiązałem je fajnie ale nie tak jak TY - wiązanie pierwsze spoko(to bez farszu) - dawałem rade ale wiązanie drugie (po nabiciu farszu) to już było mało profesjonalne (u mnie) po filmiku mam tak nabite batony, że aż miło popatrzeć na nie - lepsze niż sklepowe
Wiązałem na suchy osłonkach i nic nie pęka - a dociągałem na klamce od drzwi - czyli było kilka niutonów
Arku wielkie brawa i dzięki CI
ps. taka moja osobista prośba jak masz chęć i sposobność rób jeszcze takie instruktarze - te pomoce naukowe nie co dziennie ale czasami się zarąbiście przydają.
Napisano 31 sty 2016 - 09:14
Arku wielkie brawa i dzięki CI
Nie ma za co .Planuję jeszcze.
Wiązałem na suchy osłonkach i nic nie pęka - a dociągałem na klamce od drzwi - czyli było kilka niutonów
A ja za upór że tak można dostałem kiedyś bana, ale to stara historia i już na przeprosiny nie liczę.
Napisano 05 cze 2016 - 10:00
Flokowanie
Użytkownik arkadiusz edytował ten post 05 cze 2016 - 10:20
Napisano 06 sty 2017 - 12:09
Mistrzostwo Świata.
Napisano 06 sty 2017 - 12:26

Tapniete z GT-I9500
Napisano 06 sty 2017 - 12:36
Eeee tam nic nie mruczysz nie podśpiewujesz Arek ... jak nie Ty
Chrypkę miałem.
Napisano 02 maj 2017 - 14:38
Szycie żołądków wp. przy produkcji salcesonu.
Użytkownik arkadiusz edytował ten post 02 maj 2017 - 14:39
Napisano 02 maj 2017 - 14:45
Następny, przydatny materiał Dzięki Arek.
Napisano 02 maj 2017 - 15:20
Podwójny bieliżniany - to jest to
Ja czekałem na ten "odwijacz " przędzy i się doczekałem na końcu filmu u mnie kilka razy szpula mnie wk ..żała i musiałem ją kopnąć pod stół , jak uczeń fryzjera który pierwszy raz strzygł klienta i tak postąpił z uchem by nie oberwać od szefa .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych