Składniki:
Wołowina II kl. 1,25kg
Wojskowa - II wołowa.jpg 87,67 KB
242 Ilość pobrań
Wieprzowina I kl – (u mnie szynka) – 1 kg
Wojskowa - I wieprzowa szynka.jpg 67,57 KB
193 Ilość pobrań
Wieprzowina II kl. – (u mnie wp II 70/30) – 2,5 kg
Wojskowa - II wieprzowa.jpg 73,04 KB
183 Ilość pobrań
Tłuszcz wp. – 0,5 kg ( u mnie bez, dodane 0,5 kg wp. II)
Peklosól 17- 20 g /kg– (u mnie 18g/kg)
Czosnek świeży – 1 g/kg
Pieprz czarny mielony – 1 g/kg
Peklowanie 48 h
Mielenie – wołowina 2 razy na najmniejszym sitku
Reszta na sitku 8 mm
Jelita wieprzowe 32+
Osadzałem 2,5 h w temp. pokojowej
Osuszałem godzinę w temp. 55 st.
Wędziłem 1,5h w temp. 35-40 st. i 1 h w temp. 55- 60 st.
Zamiast podpieczenia na koniec, parzyłem 25 min. do osiągnięcia w środku 72 st.
Po wystudzeniu:
Wojskowa - przekrój.jpg 70,91 KB
191 Ilość pobrań
Przepis znaleziony na blogu u beiota http://wyrobydomowe....2146,169.html?3