paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 wojskowa się pekluje... to będzie moja pierwsza w życiu kiełbasa zobaczymy co z tego wyjdziePowodzenia i daj znać. W górnej misce II kl. wp jest przykryta I kl.bo tak chudo jakoś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bijacz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 no właśnie II kl jest pomieszana (głównie pod spodem) z I kl ale muszę przyznać że II kl nie była za tłusta, temu też mam osobno podagdle,ale i tak mam stresa że wyjdzie zbyt chudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 no właśnie II kl jest pomieszana (głównie pod spodem) z I kl ale muszę przyznać że II kl nie była za tłusta, temu też mam osobno podagdle,ale i tak mam stresa że wyjdzie zbyt chudoJa wolę chudsze kiełbasy, nie dodaję dodatkowo tłuszczu, chodzi mi tylko o to czy jest recepturowa/odpowiednia ilość. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bijacz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a ilość mięsa wg przepisów, podam proporcje razem z wynikami produkcji ale już z góry dziękuję za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a ilość mięsa wg przepisów, podam proporcje razem z wynikami produkcji ale już z góry dziękuję za przepisPozdrawiam i Wesołych Świąt. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 witam jestem tu nowy na razie wedzilem szynke i karczek wyszly dobre teraz chce zrobic kielbase tak ze 3 kg na probe dajcie prosze prosty przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kielbasa-chlopska/ prosta, smaczna i zawsze się udaje (podobno) Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 witam jestem tu nowy na razie wedzilem szynke i karczek wyszly dobre teraz chce zrobic kielbase tak ze 3 kg na probe dajcie prosze prosty przepisWitaj , a tu masz przeliczone przyprawy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9441-kie%C5%82basa-ch%C5%82opska-by-paweljack/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 dzieki dla paweljack i maad za przepisy na kielbase bede probowal na razie rozgladam sie za maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 4 Maja 2014 Od kursu nie robiłem, więc już trochę zatęskniłem za wojskową. Tym razem drugie wędzenie ciepłym dymem przez 2 godziny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Ja swoją "trepową" zrobiłem z pewną modyfikacją , bo mieliłem na maszynce elektrycznej i wszystkie mięsa wieprzowe zmieliłem na szarpaku , słoninkę karkową pokroiłem w drobną kostkę , jedynie wołowinę dwa razy na dwójce i zimną wodę blendowałem z czosnkiem i następnie blendowałem wołowinę dodając ową wodę z czosnkiem i przyprawami . Wędziłem dwa razy i jest pyszna i tak będę robił . Edytowane 4 Maja 2014 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Maja 2014 Henio w jakim odstępstwie czasowym wędzisz drugi raz ?? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Zaraz po parzeniu jeszcze ciepłą wkładam do wędzarni i czekam aż odparuje (osuszy się) i dodaję dym . Edytowane 5 Maja 2014 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 5 Maja 2014 Dziękuję za odpowiedź Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 5 Maja 2014 Zaraz po parzeniu jeszcze ciepłą wkładam do wędzarni i czekam aż odparuje (osuszy się) i dodaję dym . Czyli tego samego dnia wędzisz drugi raz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 5 Maja 2014 Zaraz po parzeniu jeszcze ciepłą wkładam do wędzarni i czekam aż odparuje (osuszy się) i dodaję dym .Paweł tak z tej odpowiedzi wynika. Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 5 Maja 2014 Tak , ładnie podeschły i strzelają podczas łamania , jak kabanosy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 5 Maja 2014 Tak , ładnie podeschły i strzelają podczas łamania , jak kabanosy . Henio ile wędzisz 2 raz Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 8 Maja 2014 Trzymałem ok . godziny , tylko ja wędzę w autoklawie z dymogeneratorem Rogera. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 15 Września 2014 Kiełbasa wojskowa :chcę spytać czy na II kl. wp. nadaje się boczek czy raczej powinna być inna część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 15 Września 2014 Kiełbasa wojskowa :chcę spytać czy na II kl. wp. nadaje się boczek czy raczej powinna być inna część ?Boczek do kiełbasy użyłem tylko raz, do "chłopskiej Szczepana", oprócz tego zostawiam na wędzonki. Do kiełbas kupuj ( albo sam klasyfikuj) II wp. będą lepsze. Tu masz jak pozyskać z łopatki: http://wedlinydomowe.pl/mieso/wieprzowina/1081-klasyfikacja-miesa-na-podstawie-rozbioru-lopatki-wieprzowej ale oczywiście nie tylko z łopatki. II wołową w postaci pręgi też użyłem raz. Lepsza będzie gdy dodasz "gotowej" II kl. wołowej, jest taka w sprzedaży (gulaszowe) Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 15 Września 2014 Boczek do kiełbasy użyłem tylko raz, do "chłopskiej Szczepana", oprócz tego zostawiam na wędzonki. Mi też zawsze żal boczku do kiełbas:) faktycznie jedyny wyjątek to chłopska szczepana:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwayi Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 15 Września 2014 Dzięki za informacje.Jutro kupuję i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenza Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zapytam się tylko, to kutrowanie zastępujemy w domu mieląc mięso drobno i następnie blenderem je potraktować z zimną wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zapytam się tylko, to kutrowanie zastępujemy w domu mieląc mięso drobno i następnie blenderem je potraktować z zimną wodą?Niektórzy blendują pewnie, ja mięso na kleiste mielę 3 razy, na sitkach 8, 4 i 3 i mieszam z przyprawami i zimną wodą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.