ANNAM Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 10 Marca 2018 nie rozumie rosol robi sie z kosci Wywar robi sie z kosci, rosol robi sie na miesie z koscmi, to troche roznica. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamvfr Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 10 Marca 2018 oj tak i to najlepiej z trzech różnych rodzai mięsa, wtedy to jest rosół anie... wywar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 11 Marca 2018 Sól – 18 g/kg Ni mniej, ni więcej tylko tyle Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 11 Marca 2018 Ni mniej, ni więcej tylko tyle Ale kiedy, na początku gotowania? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 11 Marca 2018 Ale kiedy, na początku gotowania? Mówisz poważnie, czy żartujesz? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 11 Marca 2018 Na tym właśnie polegają tajemnice takich portali, lub blogów z przepisami... spłycając chodzi o częste odwiedziny i zadawanie pytań, bo jak wiemy wówczas temat jest "na fali" i ma dużo odświeżeń, my możemy tylko współczuć naiwności ludzkiej. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 12 Marca 2018 Ale kiedy, na początku gotowania? Średnio inteligentna osoba, potrafiąca czytać zapewne uzna że sól to również przyprawa, w związku z tym zrobi jak w przepisie: "Ugotować do miękkości około 1 h umytą cielęcinę, podgardle, wieprzowinę i cebulę.Pod koniec gotowania włożyć na 10 min. umytą do sparzenia wątrobę.Wszystko zmielić na najdrobniejszym sitku dwa razy. Wymieszać z przyprawami." Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 12 Marca 2018 Średnio inteligentna osoba, potrafiąca czytać zapewne uzna że sól to również przyprawa, w związku z tym zrobi jak w przepisie: Wcieliłem się w nowicjusza..., który nie jest zbyt inteligentny, w dodatku leniwy. Wszystko zmielić na najdrobniejszym sitku dwa razy. Wymieszać z przyprawami." To ile tej soli - konkretne pytanie zadaję i czekam na odpowiedź? Czytałem, że 18g na kilogram, jednak chcę wiedzieć konkretnie ile i jak to wyliczyć? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 13 Marca 2018 Kiedy przyjdzie pora to wlasnierobie z tego pasztety. Kurcze ale to chyba nie chodziło o pasztet, pamiętał bym.O takim wykorzystaniu dowiedziałem się w tym temacie od Arka. Ale całkiem możliwe że już sam namieszałem.Zaraz wrzucę pytanie na ogólnym, może się wyjaśni. Bo z Pawła wątrobianki zrobi się jakiś wywar kostny Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.