Anulka Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Lipca 2014 CZy juz upatrzylas stadnine ? Tak ANNAM jest w Łącku nie mam daleko A ogóreczki już mi podkradają Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Lipca 2014 Dżem z cukinii 2,5 kg obranej i wypestkowanej cukinii 2 szkl cukru łyżeczka kwasku cytrynowego 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe Cukinię pokroić w kostkę i gotować na małym ogniu do wyparowania wody.Dodać cukier mieszać aż się rozpuści,galaretki i kwasek cytynowy.Gotować kilka minut i gorący dżem wkładać do umytych słoików,zakręcić i pozostawić do wystygnięcia. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Lipca 2014 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe Anulka ten skladnik mnie zastanawia. Czy to nie ma wplywu na przechowywanie? A czy mozna tozastapic zwykla zelatyna i sokiem oowiedzmy z pomarancza lub cytryny? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Lipca 2014 Anulka ten skladnik mnie zastanawia. Czy to nie ma wplywu na przechowywanie? A czy mozna tozastapic zwykla zelatyna i sokiem oowiedzmy z pomarancza lub cytryny?Nigdy nie robiłam z sokiem i żelatyną,u mnie ten dżem nie doczeka nawet zimy,zjedzą z naleśnkami bardzo szybko Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Lipca 2014 CZy juz upatrzylas stadnine ? Eee... tam... Do Napoleonowa trzeba jechać !!! Przy okazji zlotu ''parę'' koni się ''ukradnie'' Anulka ... Przetwory super !!! Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz1960 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Lipca 2014 Cukinię pokroić w kostkę i gotować na małym ogniu do wyparowania wody.Dodać cukier mieszać aż się rozpuści,galaretki i kwasek cytynowy.Gotować kilka minut i gorący dżem wkładać do umytych słoików,zakręcić i pozostawić do wystygnięcia. Czy cukinię obierasz ze skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Lipca 2014 Cukinię pokroić w kostkę i gotować na małym ogniu do wyparowania wody.Dodać cukier mieszać aż się rozpuści,galaretki i kwasek cytynowy.Gotować kilka minut i gorący dżem wkładać do umytych słoików,zakręcić i pozostawić do wystygnięcia. Czy cukinię obierasz ze skórki. Tak jest napisane 2,5 kg cukinii obranej i wypestkowanej CZy juz upatrzylas stadnine ? Eee... tam... Do Napoleonowa trzeba jechać !!! Przy okazji zlotu ''parę'' koni się ''ukradnie'' Anulka ... Przetwory super !!! Pozdrawiam! Bardzo chciałabym Was bardzo poznać ale niestety choroba męża i brak funduszy nam na to na razie nie pozwala Dziękuję i Pozdrawiam serdecznie Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Lipca 2014 Powracając do przepisu na cukinię ,to uważać na galaretki.Mogą zawierać szkodliwy dla zdrowia barwniki:czerwień koszelinową lub żółcień chinilinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Lipca 2014 Powracając do przepisu na cukinię ,to uważać na galaretki.Mogą zawierać szkodliwy dla zdrowia barwniki:czerwień koszelinową lub żółcień chinilinową. Dlatego wlasnie chcac sprobowac ten przepis mysle zastapic galarte sokiem z cytrusow i zelatyna lub agarem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Lipca 2014 Podobny dżem robiłem z dyni.Do rozgotowanej dyni dawałem sok z pomarańczy i wychodził dżem pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Sałatka z zielonych pomidorów. Składniki:1,5 kg zielonych pomidorów1,5kg ogórków gruntowych1kg kapusty5dużych marchewek2duże cebule3czerwone paprykiszklanka cukruszklanka octu1/2szklanki oleju2łyżki soli kamiennej Pomidory i ogórki pokroić w plasterki,marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej,kapustę poszatkować,cebulę pokroić w krążki,paprykę w paski.Dodać sól,cukier,ocet i olej.Wszystko razem wymieszać i pozostawić na kilka godzin pod przykryciem najlepiej na noc.Uzyskaną sałatkę włożyć do umytych słoików zalać uzyskanym sokiem,zakręcić.Pasteryzować 15min.miejsze słoiki,większe 25min. Końcowy efekt jutro Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Sałatka z zielonych pomidorów. Anulka moja mam acos podobnego robila, wyjatek taki wszystkie elementy byly chyba ( nie pamietam)nsolone wczesniej i czekamy przez noc na dalsza obrobke. BArdzo ja lubilam ,ale przepisu nie mam. Zobacze latem Twoja, bo przynajmniej wygladem przypomina ta ze wspomnien. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Sałatka z zielonych pomidorów. Anulka moja mam acos podobnego robila, wyjatek taki wszystkie elementy byly chyba ( nie pamietam)nsolone wczesniej i czekamy przez noc na dalsza obrobke. BArdzo ja lubilam ,ale przepisu nie mam. Zobacze latem Twoja, bo przynajmniej wygladem przypomina ta ze wspomnien. Robiłam juz tą sałatkę kilkakrotnie jest bardzo smaczna,rodzinie smakuje już połowa się rozeszła a pozostało mi... Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Dżem malinowo-brzoskwiniowy Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 25 Września 2014 Buraczki z jabłkami na zimę. 5kg buraczków1,5kg jabłek2łyżki soliszklanka cukruszklanka octu 10% Buraczki umyć i ugotować,jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.Wystudzone i obrane buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej wraz z jabłkami.Dodać pozostałe składniki,dokładnie wymieszać i zagotować ciągle mieszając aby uniknąć przypalenia.Gorące buraczki przełożyć do umytych słoików i zakręcić. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 26 Września 2014 Buraczki z jabłkami na zimę. Aniu ... proponuję zrobić Ci jeszcze takie z tartym selerem, a drugie z czosnkiem. Też są bardzo dobre. Koleżanka Małgoś ostatnio wspominała też o buraczkach z kminkiem, więc takie też zrobię, choć kilka słoiczków. Kapustę kiszoną podsmażaną z kminkiem robię zimą często, ale buraczków jeszcze nie robiłam w ten sposób.Widzę Aniu, że też robisz spore zapasy na zimę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 26 Września 2014 Buraczki z kminkiem były na Grzybozlocie inny bardzo ciekawy smak pod warunkiem że ktoś lubi kminek bo tu chyba tylu zwolenników co przeciwników Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 26 Września 2014 bo tu chyba tylu zwolenników co przeciwników Roger.. to ja jestem w tej pierwszej grupie.. bardzo lubię kminek w chlebie, w serze, takim smażonym przeze mnie, w kapuście zasmażanej i koniecznie musi być w całości nie mielony.Pozdrawiam Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Września 2014 Ja tam też lubię a już w połączeniu z czymś powiedzmy "wzdymajacym" jest nieodzowny ... A np moja "małżowin-ka" go nie znosi Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Września 2014 Buraczki z jabłkami na zimę.Aniu ... proponuję zrobić Ci jeszcze takie z tartym selerem, a drugie z czosnkiem. Też są bardzo dobre. Koleżanka Małgoś ostatnio wspominała też o buraczkach z kminkiem, więc takie też zrobię, choć kilka słoiczków. Kapustę kiszoną podsmażaną z kminkiem robię zimą często, ale buraczków jeszcze nie robiłam w ten sposób.Widzę Aniu, że też robisz spore zapasy na zimę Powiem ci ANIU że nie robiłam nigdy buraczków z selerem i czosnkiem.Moi domownicy zajadają się właśnie tymi z jabłkami lub z papryką i cebulą bo tu chyba tylu zwolenników co przeciwników Roger.. to ja jestem w tej pierwszej grupie.. bardzo lubię kminek w chlebie, w serze, takim smażonym przeze mnie, w kapuście zasmażanej i koniecznie musi być w całości nie mielony.Pozdrawiam Z kminkiem wygnali by mnie z domu Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 26 Września 2014 A ja z wiekiem polubiłam kminek Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Pikantny sos paprykowo - gruszkowy. 5 długich mięsistych czerwonych papryk chili4 duże czerwone papryki słodkie1kg dojrzałych gruszek (u mnie klapsa)czubata łyżeczka soli kamiennejszklanka octu jabłkowego najlepiej domowego Papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.Wkładamy do garnka i zasypujemy solą,wymieszać i pozostawić na noc.Na drugi dzień wlać szklankę octu jabłkowego i dodać obrane gruszki bez gniazd nasiennych.Wszystko razem wymieszać i gotować 30 minut.Zdjąć z ognia gorące rozdrobnić malakserem i jeszcze raz zagotować.Przełożyć do słoik i zakręcić bez pasteryzowania.Taki sos nadaje się do mięsa,ryżu,makaronu jest naprawdę pikantny. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Anulka Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 14 Września 2016 Pomidory w zalewie octowej z cebulą i papryką chili Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Pomidory w zalewie octowej z cebulą i papryką chiliTaki czas - że się uważnie czyta przepisy masz coś nowego ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Pomidory w zalewie octowej z cebulą i papryką chiliA można tak dokładniejszy przepis? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.