paweljack Posted November 25, 2013 Report Share #1 Posted November 25, 2013 (edited) Nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie, ale w wolnych chwilach jak coś upichcę to tu wrzucę. Na początek GRAVAD LAX Robię go już któryś raz z rzędu. Świetna przekąska.Przepis ze strony głównej, wersja z koniakiem i koniecznie z sosem. Zalecam oryginalne musztardy. Nie wędzę. http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/wedzonki-rybne/979-grav-lax-czyli-losos-podwedzany-na-surowo-specjalnie-dla-naszej-stronki Edited October 30, 2014 by paweljack Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/ Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted December 27, 2013 Author Report Share #2 Posted December 27, 2013 (edited) PASZTET MIESZANY Z DZICZYZNY Pasztet za każdym razem robię trochę inaczej, ze względu na dostępność mięs, bazą jest przepis : http://www.kuchnia.agnet.pl/myslis.html#prz20 W tym roku użyłem (surowe mięso): łopatka z dzika - 1 kgkarkówka z jelenia - 1 kggulasz z dzika - 0,5 kgskoki - 0,8 kgwątróbki z królika - 0,5 kgkarkówka wp -1 kgboczek wp - 0,5 kgwieprzowa II - 80/20 - 1 kg Edited October 30, 2014 by paweljack Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-322944 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 15, 2014 Author Report Share #3 Posted January 15, 2014 (edited) Prezentowane w innych tematach:UDZIEC Z SARNYKACZKA PO PEKIŃSKUTUŃCZYK Z JARZYNAMIŻUR STAROPOLSKI PRZEGRZEBKI PO PROWANSALSKU - szczególnie polecane osobom, które chciałyby spróbować owoców morza a nie mają odwagi i nie wiedza od czego zacząć.Na patelnię lejemy oliwęNa niezbyt mocno rozgrzaną oliwę wrzucamy 3-4 ząbki czosnku, posiekaną pietruszkę,I tu ustawiamy odliczanie na 3 min.Wkładamy przegrzebkiminuta z jednej, minuta z drugiejdolewamy białego wytrawnego winapo pół minuty z każdej stronyi voilà Edited July 23, 2016 by paweljack Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-326906 Share on other sites More sharing options...
osid Posted January 15, 2014 Report Share #4 Posted January 15, 2014 gdzie kupujesz przegrzebki ?? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-326909 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 15, 2014 Author Report Share #5 Posted January 15, 2014 gdzie kupujesz przegrzebki ?? W Makro. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-326911 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 27, 2014 Author Report Share #6 Posted January 27, 2014 Pomidor z mozzarellą. Pokrojony pomidor, sól ziołowa. Skrapiamy oliwą cytrynową, układamy bazyllię, Kroimy mozzarellę w plastry i całość polewamy kremem z octu balsamicznego. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329683 Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 27, 2014 Report Share #7 Posted January 27, 2014 Masz już na forum sporo tematów, może więc czas na założenie własnego kącika kuchennego? Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329684 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 27, 2014 Report Share #8 Posted January 27, 2014 całość polewamy kremem z octu balsamicznego. Jak robisz ten krem?Podobają mi się Twoje kuchenno/wędliniarskie dokonania. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329708 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 27, 2014 Author Report Share #9 Posted January 27, 2014 całość polewamy kremem z octu balsamicznego.Jak robisz ten krem?Podobają mi się Twoje kuchenno/wędliniarskie dokonania. Dziękuję. A z tym kremem to mnie przeceniasz. Kupuję.Masz już na forum sporo tematów, może więc czas na założenie własnego kącika kuchennego? Chyba za wcześnie, co ludzie powiedzą. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329712 Share on other sites More sharing options...
Kruszynka Posted January 27, 2014 Report Share #10 Posted January 27, 2014 Chyba za wcześnie, co ludzie powiedzą. Pochwalą Quote "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329726 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted January 27, 2014 Report Share #11 Posted January 27, 2014 i z przepisów skorzystają Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329731 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 27, 2014 Author Report Share #12 Posted January 27, 2014 Skrapiamy oliwą cytrynową, kremem z octu balsamicznego. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329746 Share on other sites More sharing options...
Fazi Posted January 27, 2014 Report Share #13 Posted January 27, 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329753 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 28, 2014 Author Report Share #14 Posted January 28, 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329877 Share on other sites More sharing options...
Fazi Posted January 28, 2014 Report Share #15 Posted January 28, 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. A powinno ... Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329880 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 28, 2014 Author Report Share #16 Posted January 28, 2014 Krem z octu balsamicznego robi się poprzez jego redukcję i dodatek brązowego cukru.Patrząc na skład, to raczej sama redukcja i cukier nie wystarczy. A powinno ... Nie upieram się, nie jestem znawcą. Może są różne wersje takiego kremu. Tu w składzie jest ocet balsamiczny, moszcz winogronowy, syrop kukurydziany oraz substancja dodatkowa: karmel siarczynowy. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329885 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 28, 2014 Report Share #17 Posted January 28, 2014 w składzie jest ocet balsamiczny, moszcz winogronowy, syrop kukurydziany oraz substancja dodatkowa: karmel siarczynowy. Czyli jest to zredukowana mieszanina moszczu winogronowego i octu balsamicznego, posłodzona syropem kukurydzianym i zabarwiona karmelem siarczynowym.Dziękuję za podanie składu. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-329898 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted January 30, 2014 Author Report Share #18 Posted January 30, 2014 Zapomniałem o śledziu ŚLEDŹ PO DUŃSKU Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-330706 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 8, 2014 Author Report Share #19 Posted February 8, 2014 Znalazła się jeszcze gęś PIECZONA GĘŚ Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-332563 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK MACIEK Posted February 8, 2014 Report Share #20 Posted February 8, 2014 Przegrzebki na muszli.jpgTakie muszle mam przywiezione w 1962 r z Syrii, a później z lat 1996/2000 r z Chorwacji. Podajemy w nich zapiekane przegrzebki, móżdżek i inne specjały. Quote www.wedzarnie.com.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-332571 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 22, 2014 Author Report Share #21 Posted February 22, 2014 Na zakończenie dnia: tada!pierwsze własnoręczne pierogi Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-335789 Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 23, 2014 Report Share #22 Posted February 23, 2014 no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-335885 Share on other sites More sharing options...
Anulka Posted February 23, 2014 Report Share #23 Posted February 23, 2014 Super Ci to wyszło Quote Moją pasją jest kuchnia:) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-335894 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 23, 2014 Author Report Share #24 Posted February 23, 2014 no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja Nie przesadzaj, fakt trochę uzdolniony plastycznie jestem ale żeby od razu lepiej?Super Ci to wyszło Dzięki Anulko. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-336000 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted February 23, 2014 Report Share #25 Posted February 23, 2014 Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje. No Paweł .. chylę czoła przed Tobą jeśli te pierogi sam lepiłeś ... wielki szacun Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/#findComment-336005 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.