paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 6 Stycznia 2022 @paweljack, Natki mozesz dac nawet troche wiecej , robilam w tym roku i dalam wiecej , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Dziś w kalendarzu Dzień Bigosu BIGOS STAROPOLSKI Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 20 Stycznia 2022 To nie bigos,to mięso z kapustą i grzybami i w dodatku na winie. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 20 Stycznia 2022 U nas w domu bigos tez gotuje sie tak 1 do 1 kapusta mieso , dlugo podgrzewac a jeszcze lepiej przemrozic na koniec Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Też daję grzyby suszone, dużo mięsa jak u Electry, tyle że wcześniej mięsne kawałki obsmażam na smalcu, dodaję też suszone owoce, śliwka, jabłko, etc. Taki gotowy, susz wieloowocowy w torebkach z Lidla. Natomiast nigdy żadnej kiełbasy, bo bigos ma być bigosem, a jak zachce mi się kiełbasy z kapustą, bo tak też bywa, to nie robię wtedy bigosu z mięsem i dodatkami, kiełbasa w bigosie, nawet najbardziej szlachetnego gatunku, to profanacja tego wspaniałego dania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 21 Stycznia 2022 kiełbasa w bigosie, nawet najbardziej szlachetnego gatunku, to profanacja tego wspaniałego dania Najważniejsze, że susz w torebkach z Lidla nie jest profanacją. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 21 Stycznia 2022 a ja daje kielbase ale nie tak duzo , Ale ten susz Lidl sliwki kalifornijskie bo wedzonych nie mam .Zadnego suszu kupnego nigdy nie uzywam , jablka gruszki sama susze czasem nawet jagody i borowki ...grzyby Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 27 Października 2022 (edytowane) Wreszcie można kupić u nas łososie bałtyckie: Edytowane 27 Października 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Gdyby ktoś z okolic Warszawy chciał świeże ryby, to dostępne są w Piastowie. Na FB to Kraina Ryb.Ostatnio zaczęli przywozić niektóre gatunki żywe, więc jeszcze świeższe. Edytowane 1 Listopada 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 28 Października 2022 Paweł, musisz się wybrać do Szwecji po łososia . Takie sztuki łowią w okolicach Ystad, 118cm. i 19 kg wagi . http://2.bp.blogspot.com/-Grppa1GlhHs/VUDkb_3TY_I/AAAAAAAAFao/0r2uFFpLk6E/s1600/11208728_10153203642067332_704161054_n.jpg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 3 Listopada 2022 Teraz zrobiliśmy z 4 kg kapusty i 3,5 kg różnych mięs. Jedna część na test oczywiście, a reszta mrożona w paczkach kilogramowych.Ja bigosu nie mrożę a przekładam do słoików i pasteryzuję,zresztą tak robię również z gąłąbkami i galaretą [krórą wcześniej też mroziłam] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 4 Listopada 2022 musisz się wybrać do Szwecji po łososia Na razie mam na koncie dwa dorsze, więc takie łososie muszą zaczekać. Ale myślę poważnie o łowieniu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 14 Listopada 2022 Ponieważ niebawem powróci temat śledzi na Święta, to przedstawiam kolejny przepis: Śledzie po polsku. ŚLEDZIE PO POLSKU Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 29 Listopada 2022 Dzisiaj bałtyckie po „piątaku”. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 30 Listopada 2022 Dzisiaj bałtyckie po „piątaku”.A u nas filet 69 sek i to jest w promocji:-) mam zamiar kupic i zrobic w smazone z koprem w zalewie octowej.1-2-3 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 30 Listopada 2022 Śledzie Paweł tam jest /łyżkę gorczycy sarepskiej/ czy musztardy sarepskiej ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 30 Listopada 2022 Śledzie Paweł tam jest /łyżkę gorczycy sarepskiej/ czy musztardy sarepskiej ?Gorczycy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 30 Listopada 2022 Dzisiaj bałtyckie po „piątaku” W jakim szopie? Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 30 Listopada 2022 Paweł tam jest Jak dasz zwykłej to zapewne też się nic nie stanie. Mam też sarepską w domu, jak robię musztardę i myślałem, że podkręci smak ale głównie tutaj grają śliwki wędzone. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 30 Listopada 2022 W jakim szopie? W tym samym miejscu co łososie:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9248-paweljack-w-kuchni/?p=794268 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 1 Grudnia 2022 No moje filety juz zrobione,teraz moga czekac do wigilji,trzeba schowac gleboko zeby doczekaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Właśnie podsmażam boczek do śląskiego szałotu wg przepisu tego pana: Nigdy nie jadłem, nigdy nie robiłem, więc czekam na Wasze opinie nt. w/w przepisu i w ogóle. Widziałem szałot na forum, bez jajka i octu ale z cebulą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Uwagi:Ziemniaki powinny być sałatkowe.Gotowanie w mundurkach nie gwarantuje, że się kompletnie nie rozpadną.Ogórki kiszone po pokrojeniu osobiście mocno odciskam z soku aż do utraty turgoru.Tłuszcz ze skwarkami z boczku + ocet są czesto stosowanym duetem do przyprawiania. Dodaje się je np. do zielonej sałaty, która zyskuje wyrazisty smak.Na śląsku robi się też inną sałatkę: ziemniaki + ogórki + cebula + tłuszcz ze skwarkami. Ale nie jest to szałot. Niemniej jest pyszna - idealna do kotleta z kostką, czy też nawet karpia wigilijnego. Do karpia nie dodaje sie boczku tylko tłuszcz ze smażenia ryby. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Dziękuje Anno za wyjaśnienia. To szałot mam zaliczony. Sałatka całkiem dobra ale lepsza byłaby z majonezem, nie byłaby taka sucha, pomimo tłuszczu i octu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.