EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 3 Grudnia 2022 ie byłaby taka sucha, pomimo tłuszczu i octu. Widocznie użyłeś zbyt chudego boczku lub poskąpiłeś na nim. To powinno sie błyszczeć od tłuszczu Do tego kiełbasa ze złotnickiej a nie jakiejś duńskiej wybiegówki Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 3 Grudnia 2022 (edytowane) kiełbasa ze złotnickiej a nie jakiejś duńskiej wybiegówkiPan na filmie wspomina o łoju a to co trzyma w ręku i nazywa kiełbasą, to u mnie jest zdecydowanie inna. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Swoją drogą łój wołowy to bardzo ciekawy dodatek, szczególnie do konserw. Można go kupić dosyć tanio pod adresem: https://super-stek.pl/38-smalce Do tego smalec kaczy i gęsi. A dla lubiących "białe złoto": https://super-stek.pl/bbq-wszystko-na-grilla/61-slonina-gruba-ze-skora-4-5-cm.html Edytowane 3 Grudnia 2022 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 3 Grudnia 2022 To powinno sie błyszczeć od tłuszczu W takim razie dam jeszcze jedną szansę szałotowi. A boczek to wyjątkowa chudzina, przebrałem wszystko co było i pomimo że klasy S, to czasami trafia się tłuściejszy a ostatnio niestety. Z resztą na robioną chwilę temu szynkową zamówiłem dwie nogi, i pomimo że były klasy E, to też tłuszczu było niezbyt wiele. [Dodano: 03 gru 2022 - 15:42] Swoją drogą łój wołowy Jest dostępny w Makro, świeży, nie wiem czy zawsze ale kilka razy widziałem a że chodzi za mną pewne znane danie z wykorzystaniem łoju, to pewnie spróbuję. [Dodano: 03 gru 2022 - 15:43] A dla lubiących "białe złoto" No i tak przy okazji, to jest słonina karkowa, czy nie wiadomo? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 3 Grudnia 2022 mam zamiar kupic i zrobic w smazone z kopremZ tych ostatnich na razie trochę rolmopsów i smażone w całości. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 4 Grudnia 2022 @paweljack, Moje juz tez zrobione jak przeloze do sloika to zrobie fotke , ja skladalam filet w poprzek , zazwyczaj skladam 2 filety skora na wierzch , ale te byly spore to za duzo jak zjesc taki kawal , szczeolnie jak jeszcze innych dan jest na wigilje .Pawel w czym panierowales? Ja tym razem tylko w samej mace razowej grubomielonej bez bulki tartej , czasem robie mieszanke. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Pawel w czym panierowales? Śledzie są w całości a że bałtyckie są małe to akurat pasują do słoja. Zawsze w ocet panieruję w bułce tartej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Pawel w czym panierowales? Śledzie są w całości a że bałtyckie są małe to akurat pasują do słoja. Zawsze w ocet panieruję w bułce tartej.sproboj w mace zytniej gruboziarnistej filety nie chlona za duzo oleju i sa chrupiace ,ja mieszam make pieprz i sol . Ja kupuje tylko filet bo mam fobie na osc ,nawet sardynke z puszki to musze osci wybrac :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 8 Grudnia 2022 a kupuje tylko filet bo mam fobie na osc Takie śledzie robi się w całości i w zależności od upodobań, można zjeść całego albo wyjąć kręgosłup i to wszystko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 9 Grudnia 2022 @paweljack, w Polsce w calosci , u nas robi sie z fileta , zreszta nawet jak sie lapie samemu to kazdy praktycznie filetuje , jak dla mnie super bo ja nie toleruje zadnych osci nawet tych ze szprotki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Współczuję ponieważ zjedzenie rybki zajmuje Ci baaardzo dużo czasu Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 9 Grudnia 2022 @MariuszB, dlatego nie jadam za duzo ryb , glownie takie comaja malo osci lub filety najlepiej lubir okonia Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 9 Grudnia 2022 @MariuszB, dlatego nie jadam za duzo ryb , glownie takie comaja malo osci lub filety najlepiej lubir okonia "-Jakie morskie ryby Pani zna?- Filety. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 9 Grudnia 2022 @paweljack, no jesli chodzi o rodzaje ryb to znam wiele gatunkow . za mlodu sama wedkowalam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 10 Grudnia 2022 "-Jakie morskie ryby Pani zna? Ja z ryb najbardziej lubie rypanie i walenie. Choć walenie to ssaki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udało mi się kupić atlantyckich w słusznym rozmiarze. Będą porządne kaszubskie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Kupujecie gdzieś kapłony? [Dodano: 15 gru 2022 - 19:47] Połowę octu zastąpiłem marynatą z pieczarek I rzeczywiście dałeś tylko 3-4 łyżki? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Moje też gotowe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Śledzie proboszcza też zrobione, zastanawiam się tylko czy nie za szybko na Wigilię. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 16 Grudnia 2022 zastanawiam się tylko czy nie za szybko jutro jadę do Warszawy , to się mogę podpiąć :D Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) zastanawiam się tylko czy nie za szybkojutro jadę do Warszawy , to się mogę podpiąć :D W dzień wędzę ale po południu będę w domu, zapraszam. Możemy sprawdzić czy się przegryzły. Metro podjeżdża pod samą klatkę. Edytowane 16 Grudnia 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 16 Grudnia 2022 (edytowane) O ... niestety będę do południa , ale dziękuję za zaproszenie , może przy innej okazji Edytowane 16 Grudnia 2022 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Jak Wam zazdroszcze swiezych sledziWreszcie wpadłem na to jak Ci te śledzie dostarczyć.Mogę Ci przywieźć, tak jak Ty kiedyś przywiozłaś mi chleb. Zapakuję próżniowo, schowam w kawie i psy na lotnisku nie wyniuchają. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 30 Stycznia 2023 To jest czosnek solony z przepisu z forum, zwykły Harnaś, nie robiłem go pierwszy raz. Po zmieleniu w maszynce był normalnego koloru. Potem trafił do lodówki i na drugi dzień już był taki. Komuś się coś takiego zdarzyło, ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak? Cała partia, nie jeden słoik.Czosnek od jesieni, od zakupu wisiał na balkonie w warkoczach. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 30 Stycznia 2023 Poczytaj, może tu znajdziesz odpowiedź: https://haps.pl/Haps/7,167709,24886822,dlaczego-zabki-czosnku-robia-sie-czasem-zielone-lub-niebieskie.html Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.