Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

paweljack w kuchni


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
333 odpowiedzi w tym temacie

#21 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 22 lut 2014 - 23:38

Na zakończenie dnia: tada!

pierwsze własnoręczne pierogi

 

Załączony plik  Pierogi ruskie i z miesem 1.jpg   61,89 KB   4 Ilość pobrańZałączony plik  Pierogi ruskie i z miesem 2.jpg   82,17 KB   4 Ilość pobrań

 

Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje.  :cool:

 

Załączony plik  Pierogi ruskie i z miesem.jpg   78,88 KB   4 Ilość pobrań



#22 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5705 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 23 lut 2014 - 11:46

no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja  :facepalm:



#23 Anulka

Anulka

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 439 postów
  • MiejscowośćMaszewo Duże,Płock

Napisano 23 lut 2014 - 12:28

Super Ci to wyszło :)



#24 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 23 lut 2014 - 19:26

no nie ...zeby mnie tak ktos w kuchni wyreczal! Ty lepiej lepisz niz ja  :facepalm:

Nie przesadzaj, fakt trochę uzdolniony plastycznie jestem ale żeby od razu lepiej?


Super Ci to wyszło :)

Dzięki Anulko.



#25 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1959 postów

Napisano 23 lut 2014 - 19:53

Lepienie - praca zbiorowa, dwa rzędy po prawej moje. :cool:

 

No Paweł .. chylę czoła przed Tobą jeśli te pierogi sam lepiłeś ... wielki szacun :cool:



#26 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6684 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 23 lut 2014 - 21:04

Na zakończenie dnia: tada! pierwsze własnoręczne pierog
 

Pawle.. pierogi z piękną falbanką... masz talent.. no no  :rolleyes:



#27 Basia285

Basia285

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 23 lut 2014 - 22:19

Pierogi :clap: :clap: :clap:

 

Moje ulubione z falbanką. Wczoraj miałam takie z kaszą białą gryczaną i boczusiem.

 

Zawsze podziwiam Twoje wyroby. Zdolniak z Ciebie.

 

Pozdrawiam serdecznie.



#28 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 23 lut 2014 - 23:18

Pawle.. pierogi z piękną falbanką... masz talent.. no no  :rolleyes:




Zawsze podziwiam Twoje wyroby. Zdolniak z Ciebie.

Dzięki dziewczyny 0dirol.gif


Użytkownik paweljack edytował ten post 23 lut 2014 - 23:20


#29 Alltid

Alltid

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1008 postów

Napisano 24 lut 2014 - 10:25

Fotorelacje do Twoich przepisów SUPER :clap: :clap: :clap:



#30 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 09 mar 2014 - 20:46

Fotorelacje do Twoich przepisów SUPER :clap: :clap: :clap:

Dziękuję, niebawem następne.



#31 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 09 mar 2014 - 22:18

Na ostatnie imieniny M. przygotowałem kilka rzeczy. Najpierw:

 

STROGANOW Z DZICZYZNY ( w oryginale z Stroganow niedźwiedzia, R. Makłowicz "Fiński Smak")

 

Przepis oryginalny:

 

800 g dziczyzny
1 łyżka masła
1 cebula
1 szklanka bulionu
2 łyżki pasty pomidorowej
1 łyżka musztardy
4 kiszone ogórki
1 szklanka śmietany
sól, pieprz

 

 

U mnie trochę większa ilość, wykorzystałem trzy różne rodzaje mięsa.

 

Załączony plik  Stroganow paczki.jpg   66,38 KB   11 Ilość pobrań

 

Załączony plik  Stroganow mięso.jpg   77,04 KB   11 Ilość pobrań

 

Wykonanie:

 

 - posiekać drobno cebulę, zeszklić na maśle.

 

Załączony plik  Stroganow cebula.jpg   66,91 KB   10 Ilość pobrań

 - filet z niedźwiedzia pokroić w paski w poprzek włókien, dorzucić do cebuli na patelni, popieprzyć i szybko obsmażyć.

 

Załączony plik  Stroganow mieso na patelni.jpg   75,92 KB   9 Ilość pobrań

 

Później wszystko wędruje do garnka.

 - przygotować gorący bulion wołowy (może być z kostki).
 - mięso podlać bulionem, dusić około 20 minut.
 - przyprawić pastą pomidorową.
 - ogórki kiszone pokroić, dorzucić do mięsa.

 

Załączony plik  Stroganow ogórki.jpg   71,93 KB   9 Ilość pobrańZałączony plik  Stroganow w garnku.jpg   63,43 KB   9 Ilość pobrań

 - dodać musztardę, wymieszać.
 - śmietanę osolić, zahartować, wlać do mięsa.

 

Załączony plik  Stroganow miska.jpg   52,43 KB   9 Ilość pobrań

 

Smacznego.


Użytkownik paweljack edytował ten post 30 paź 2014 - 21:09


#32 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 09 mar 2014 - 23:04

CARPACCIO Z SAŁATKĄ WALDORF I SEREM GORGONZOLA

 

Na talerz lejemy oliwę

 

Załączony plik  carpaccio oliwa.jpg   30,36 KB   8 Ilość pobrań

 

Cienko tniemy plasterki wołowiny i układamy na talerzu w jedną całość,

 

Załączony plik  carpaccio krojenie.jpg   61,96 KB   8 Ilość pobrań

 

Załączony plik  carpaccio mięso.jpg   69,89 KB   8 Ilość pobrań

 

Skrapiamy ponownie oliwą.

 

Powinien być majonez

 

 

ale ze względu na kolegę, który go nie jada jest wersja bez.

 

Następnie kilka kaparów i Sałatka Woldorf http://en.wikipedia....i/Waldorf_salad

 

Załączony plik  carpaccio kapary i sałatka Waldorf.jpg   71,03 KB   8 Ilość pobrań

 

Na koniec ser gorgonzola i świeżo mielony pieprz.

 

Załączony plik  carpaccio - gorgonzola i gotowe.jpg   84,1 KB   8 Ilość pobrań

 

Gotowe.

 

Przepis pochodzi z programu http://www.goodchefb...recipes/landing


Użytkownik paweljack edytował ten post 30 paź 2014 - 21:10


#33 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9742 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 mar 2014 - 23:13

Carpaccio z sałatką Waldorf i serem gorgonzola.

Jakie Ty pyszności serwujesz  :tongue:



#34 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 09 mar 2014 - 23:16

Pogratulować Paweł   :thumbsup:  

Ps.Te paczuszki z dziczyzną masz z Makro?

Dzięki, tak z Makro.


 

Carpaccio z sałatką Waldorf i serem gorgonzola.

Jakie Ty pyszności serwujesz  :tongue:

 

Wiesz, imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać.  :)



#35 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9742 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 mar 2014 - 23:19

imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać. 

Ta M to ma szczęście :D 



#36 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 09 mar 2014 - 23:48

No i rzecz kolejna, do której się przymierzałem jakiś czas, to:

 

https://wedlinydomow...tylko/?p=325518

 

Wg przepisu dzień wcześniej przygotowałem:

 

pastę tuńczykową:

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry pasta tuńczykowa 1.jpg   71,08 KB   6 Ilość pobrańZałączony plik  Tort kanapkowy electry pasta tuńczykowa 2.jpg   60,35 KB   6 Ilość pobrań

 

pastę krewetkową:

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry krewetki.jpg   57,43 KB   6 Ilość pobrańZałączony plik  Tort kanapkowy electry pasta krewetkowa.jpg   69,84 KB   6 Ilość pobrań

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry pasty razem.jpg   56,87 KB   6 Ilość pobrań

 

No i miałem kilkanaście godzin na przemyślenie jak zabrać się do dekorowania, żeby chociaż trochę przypominało oryginał.

 

Ciężko było ale zacząłem od krewetek,

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry dekorowanie 1.jpg   59,22 KB   6 Ilość pobrań

 

później łosoś,

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry dekorowanie 2.jpg   62,17 KB   6 Ilość pobrań

 

ogórek, cytryna, pomidor,

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry dekorowanie 3.jpg   64,01 KB   6 Ilość pobrań

 

na koniec oliwki i kawior.

 

Załączony plik  Tort kanapkowy electry dekorowanie 4.jpg   66,11 KB   6 Ilość pobrań

 

Wizualnie poprawnie 0dirol.gif ale w smaku jest wyśmienite. Zrobiłem wersję z jogurtem.

 

Dzięki electra.



#37 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 10 mar 2014 - 09:08

 

imieniny M. to nie byle co, musiałem się trochę postarać. 

Ta M to ma szczęście :D

Generalnie, wszystkie macie z nami dobrze  :D



#38 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5705 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 mar 2014 - 09:25

Pawel jestem pelna podziwu!! :clap:  zeby moj facet chociaz mial w 1/4 tyle checi do robienia ale on tylko zjesc potrafi  :)

tak sie przygladam tym Twoim pasta ,mozesz nawet troche zadsza zrobic to chleb bardzije przejdzie.( chociaz to tylko moze tak wyglada na fotce)



#39 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6125 postów

Napisano 10 mar 2014 - 09:44

Ogólnie chleb był miękki, natomiast nie przykryłem po posmarowaniu całości no i posmarowałem tylko wierzch :facepalm:  i trochę boki obeschły. Rano zaszpachlowałem boki majonezem i do wieczora było ok. 



#40 Basia285

Basia285

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 355 postów
  • MiejscowośćPolice

Napisano 10 mar 2014 - 21:48

Moje gratulacje i smacznego na te smakowitości :clap: :clap: :clap:

Lubię zaglądać do Twojej kuchni, zawsze tutaj cos ciekawego i smacznego.

 

Pozdrawiam serdecznie






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych