Skocz do zawartości

paweljack w kuchni


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Może jakiś medykament Ci podeślę !

Tyle tego tworzysz, że nie wiem za co się zabrać.  :D  :thumbsup:  :clap:  :clap:  :clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 458
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Może jakiś medykament Ci podeślę !

Tyle tego tworzysz, że nie wiem za co się zabrać.  :D  :thumbsup:  :clap:  :clap:  :clap:

Dzięki, zrób bolognese, szybkie jest.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jednak sos robię nieco rzadszy

Ja też, dlatego dodaję dodatkowo pudełko sosu ale pomocnik szefa wstawiła za późno makaron i trochę odparowało  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak na szybko:

 

jabłko

 

gruszka

 

mandarynka

 

ananas

 

banan

 

kilka winogron

 

i szybka sałatka owocowa gotowa.

 

post-55133-0-16201600-1395176449_thumb.jpg

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a do salatki troszke jogurtu i szczypta cynamonu ...miod w gebie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  Kolacja ..? czy PRZYSTAWKA...? Pojadłeś?

Taką michą można by się najeść ale bardziej to połechtanie podniebienia. :D Pozdrawiam

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jutro wpadają synowie, więc trochę rosołku nastawiłem. Perliczka, trochę wołowiny, kawałek gęsiny i kacze żołądki http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif

 

post-55133-0-23687200-1395433153_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

KRÓLIK PO MYŚLIWSKU (R. Makłowicz, Smak corridy)

 

1 królik
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 szklanka białego wytrawnego wina
0,5 szklanki brandy de jerez
250 g grzybów leśnych
pęczek natki
pęczek tymianku
oliwa
sól, pieprz

2-3 Wątróbki

 

Kawałki królika zamarynować w tymianku, czosnku i natce (ok. 1 godz. w chłodnym miejscu). 

 

post-55133-0-06166300-1395772457_thumb.jpg

 

Po tym czasie zdjąć z niego czosnek i osmażyć na złoto z obu stron. 

 

post-55133-0-46505500-1395772459_thumb.jpg

Dodać czosnek i pietruszkę z marynaty oraz drobno posiekaną cebulę.

 

post-55133-0-55788500-1395772458_thumb.jpg

Królika posolić, wrzucić grzyby, wlać wino i brandy, dusić do miękkości około 30 minut. 
Wyparowany sos uzupełniać bulionem z kurczaka. 
Wątróbkę zeskrobać nożem, dodać do sosu. 
Gotować wszystko razem jeszcze 2 – 3 minuty.

 

post-55133-0-79358000-1395772457_thumb.jpg

 

Smacznego http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gif

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Paweł za przepis.

Przeważnie królika piekę w rondlu, a tu jakaś odmiana.

Pytanko. Czy wątróbka musi być ?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

trochę rosołku nastawiłem. Perliczka, trochę wołowiny, kawałek gęsiny i kacze żołądki

Paweł... na bogato ten rosołek i ta ogromna ilość zieleniny :thumbsup: tak jak lubię...

a gdzie makaron zrobimy przez Ciebie? :tongue:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pytanko. Czy wątróbka musi być ?

Ma zagęścić sos ale jak nie mam albo zapomnę to też jest ok.

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a gdzie makaron zrobimy przez Ciebie? :tongue:

Na innym zdjęciu które nie wyszło  :tongue:

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mnie z tego króliczka najbardziej pasuje kompot :(

Tzn. że jesteś takim wybiórczym obrońcą zwierząt?  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego ... Dla mnie zawsze to mięso ma dziwny słodkawy posmak , a o patrzących różowych oczkach nie wspomnę bo to domena mojej ŁP ale jej każde futro "hucha do ucha"

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego ... Dla mnie zawsze to mięso ma dziwny słodkawy posmak , a o patrzących różowych oczkach nie wspomnę bo to domena mojej ŁP ale jej każde futro "hucha do ucha"

 

Nie wiem dlaczego słodkawy, u mnie kilka osób już się nabrało myśląc, że jedzą kurczaka. Oczywiście dostawały udko, żeby też odpowiednio wyglądało.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oczywiście dostawały udko, żeby też odpowiednio wyglądało.

 

 

Nie jadasz skóry od kurczaka .  Mnie byś nie nabrał . Kurczak a królik to dwie inne bajki :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie jadasz skóry od kurczaka . 

Ja jadam ale ci coś się nabierali widocznie nie. Zresztą nigdy nikt ze znajomych na to nie zwrócił uwagi, że nie ma skóry. Pozdrawiam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego

 

Masz rację. Mięso z królika trzeba umieć przyrządzić.

Najbardziej smakuje mi w śmietanie, ale tylko mama potrafi takiego zrobić.

Co nie znaczy, że nie wypróbuje przepisu Pawła.  :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Masz rację. Mięso z królika trzeba umieć przyrządzić.

Najbardziej smakuje mi w śmietanie, ale tylko mama potrafi takiego zrobić.

Co nie znaczy, że nie wypróbuje przepisu Pawła.  :)

 

Dlatego trzeba próbować przepisów z krajów, które z tego słyną. Mam też przepis na królika po maltańsku. Ale to innym razem.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Może masz jakiś przepis co zrobić z wytrybowanych kości schabowych. Narazie nie chce mi się mielonek i pasztetów. Może by jakoś dodać jakiegoś mięska i kichę ukręcić? Były ładne kości dzisiaj. Niby dla pieska kupiłam, takie drobne schabowe. Po wytrybowaniu mam 1,700 z 4 kg kości a i dla pieska sporo zostało na kostkach.

 

Pozdrawiam serdecznie

 

 

Basia ja robię kiełbasę tu jest przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6756-moje-wyroby-bazylwidzew/page-13 tylko teraz jak będe robił to dam 10% słoniny :cool:

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja krolika robie z przepisu mojej tesciowej, jest bardzo dobry :tongue:

To się pochwal przepisem  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.