Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

paweljack w kuchni


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
333 odpowiedzi w tym temacie

#61 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13950 postów

Napisano 25 mar 2014 - 20:35

Dzięki Paweł za przepis.

Przeważnie królika piekę w rondlu, a tu jakaś odmiana.

Pytanko. Czy wątróbka musi być ?



#62 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1916 postów

Napisano 25 mar 2014 - 20:41

trochę rosołku nastawiłem. Perliczka, trochę wołowiny, kawałek gęsiny i kacze żołądki

Paweł... na bogato ten rosołek i ta ogromna ilość zieleniny :thumbsup: tak jak lubię...

a gdzie makaron zrobimy przez Ciebie? :tongue:



#63 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 25 mar 2014 - 20:42

Pytanko. Czy wątróbka musi być ?

Ma zagęścić sos ale jak nie mam albo zapomnę to też jest ok.


Użytkownik paweljack edytował ten post 25 mar 2014 - 20:43


#64 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13950 postów

Napisano 25 mar 2014 - 20:43

Dzięki.



#65 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 25 mar 2014 - 20:44

a gdzie makaron zrobimy przez Ciebie? :tongue:

Na innym zdjęciu które nie wyszło  :tongue:


Użytkownik paweljack edytował ten post 25 mar 2014 - 20:45


#66 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 26 mar 2014 - 13:06

Mnie z tego króliczka najbardziej pasuje kompot :(

Tzn. że jesteś takim wybiórczym obrońcą zwierząt?  ;)



#67 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 26 mar 2014 - 18:01

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego ... Dla mnie zawsze to mięso ma dziwny słodkawy posmak , a o patrzących różowych oczkach nie wspomnę bo to domena mojej ŁP ale jej każde futro "hucha do ucha"


Sent from my iPhone using Tapatalk 2

#68 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 26 mar 2014 - 18:20

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego ... Dla mnie zawsze to mięso ma dziwny słodkawy posmak , a o patrzących różowych oczkach nie wspomnę bo to domena mojej ŁP ale jej każde futro "hucha do ucha"

 

Nie wiem dlaczego słodkawy, u mnie kilka osób już się nabrało myśląc, że jedzą kurczaka. Oczywiście dostawały udko, żeby też odpowiednio wyglądało.



#69 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12568 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 26 mar 2014 - 18:29

Oczywiście dostawały udko, żeby też odpowiednio wyglądało.

 

 

Nie jadasz skóry od kurczaka .  Mnie byś nie nabrał . Kurczak a królik to dwie inne bajki :D

 

 

 Pozdrawiam



#70 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 26 mar 2014 - 18:33

Nie jadasz skóry od kurczaka . 

Ja jadam ale ci coś się nabierali widocznie nie. Zresztą nigdy nikt ze znajomych na to nie zwrócił uwagi, że nie ma skóry. Pozdrawiam.



#71 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13950 postów

Napisano 26 mar 2014 - 19:39

Może jeszcze nie jadłem dobrze zrobionego

 

Masz rację. Mięso z królika trzeba umieć przyrządzić.

Najbardziej smakuje mi w śmietanie, ale tylko mama potrafi takiego zrobić.

Co nie znaczy, że nie wypróbuje przepisu Pawła.  :)



#72 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 27 mar 2014 - 11:15

Masz rację. Mięso z królika trzeba umieć przyrządzić.

Najbardziej smakuje mi w śmietanie, ale tylko mama potrafi takiego zrobić.

Co nie znaczy, że nie wypróbuje przepisu Pawła.  :)

 

Dlatego trzeba próbować przepisów z krajów, które z tego słyną. Mam też przepis na królika po maltańsku. Ale to innym razem.



#73 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 05 kwi 2014 - 10:39

Może masz jakiś przepis co zrobić z wytrybowanych kości schabowych. Narazie nie chce mi się mielonek i pasztetów. Może by jakoś dodać jakiegoś mięska i kichę ukręcić? Były ładne kości dzisiaj. Niby dla pieska kupiłam, takie drobne schabowe. Po wytrybowaniu mam 1,700 z 4 kg kości a i dla pieska sporo zostało na kostkach.

 

Pozdrawiam serdecznie

 

 

Basia ja robię kiełbasę tu jest przepis https://wedlinydomow...lwidzew/page-13 tylko teraz jak będe robił to dam 10% słoniny :cool:



#74 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2281 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 10 kwi 2014 - 05:41

Ja krolika robie z przepisu mojej tesciowej, jest bardzo dobry :tongue:



#75 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 10 kwi 2014 - 08:07

Ja krolika robie z przepisu mojej tesciowej, jest bardzo dobry :tongue:

To się pochwal przepisem  :)



#76 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2281 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 12 kwi 2014 - 05:36

Przepis juz podalam na mojej stronie(wedzarni) , pozdrawiam i zycze smacznego. :D



#77 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 25 kwi 2014 - 20:40

Galaretkę z kurczaka każdy wie jak zrobić, natomiast ja podpatrzyłem gdzieś taki oto sposób i zrobiłem na Święta:

 

Otwory robimy na szerszej stronie jajka

 

Załączony plik  galaretka z kurczaka 1.jpg   70,22 KB   10 Ilość pobrań

 

trochę zabawy z nakładaniem

 

Załączony plik  galaretka z kurczaka 2.jpg   74,06 KB   10 Ilość pobrań

 

zalewamy

 

Załączony plik  galaretka z kurczaka 3.jpg   58,65 KB   9 Ilość pobrań

 

końcowy efekt

 

Załączony plik  galaretka z kurczaka 4.jpg   63,74 KB   10 Ilość pobrań



#78 PePe

PePe

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2056 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 25 kwi 2014 - 20:46

Wspaniałe, ale to już było. Dobrze że przypomniałeś, w najbliższym czasie będe miał okazję zaskoczyć gości :D .



#79 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5139 postów

Napisano 25 kwi 2014 - 22:00

Wspaniałe, ale to już było

Pomysł  ten prezentowała Aniaandy'ego  3 lata temu   https://wedlinydomow...ny/#entry157236



#80 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6113 postów

Napisano 24 lip 2014 - 21:19

Wpadłem na chwilę do kuchni. Po sklasyfikowaniu łopatki zostało mi trochę II wp, wrzuciłem na patelnię,

 

Załączony plik  gulasz 1.jpg   71,95 KB   4 Ilość pobrań

 

dodałem mięso z szynki, kawałki z obróbki polędwic i polędwiczek, dwie cebule,

 

Załączony plik  gulasz 2.jpg   79,84 KB   4 Ilość pobrań

 

szklankę czerwonego wina, sól, pieprz,

 

Załączony plik  gulasz 3.jpg   92,32 KB   4 Ilość pobrań

 

M. ugotowała kaszę

 

i wyszedł z tego obiad.

 

Załączony plik  gulasz 4.jpg   70,94 KB   4 Ilość pobrań 

 

 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych