eli55 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Przepis juz podalam na mojej stronie(wedzarni) , pozdrawiam i zycze smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Galaretkę z kurczaka każdy wie jak zrobić, natomiast ja podpatrzyłem gdzieś taki oto sposób i zrobiłem na Święta: Otwory robimy na szerszej stronie jajka trochę zabawy z nakładaniem zalewamy końcowy efekt Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Wspaniałe, ale to już było. Dobrze że przypomniałeś, w najbliższym czasie będe miał okazję zaskoczyć gości . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Wspaniałe, ale to już było Pomysł ten prezentowała Aniaandy'ego 3 lata temu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5448-konkurs-swiateczny-nr-404-na-najciekawszy-wyrob-inny/?do=findComment&comment=157236 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 24 Lipca 2014 Wpadłem na chwilę do kuchni. Po sklasyfikowaniu łopatki zostało mi trochę II wp, wrzuciłem na patelnię, dodałem mięso z szynki, kawałki z obróbki polędwic i polędwiczek, dwie cebule, szklankę czerwonego wina, sól, pieprz, M. ugotowała kaszę i wyszedł z tego obiad. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) SAŁATKA KALAFIOROWO - BROKUŁOWA Składniki: 1 kalafior1 brokuł Sos: 5 łyżek jogurtu naturalnego5 łyżek majonezu2-3 ząbki czosnkupęczek koperkusól, pieprz Warzywa gotujemy, ja kalafiora trzymam w wodzie 10 minut, brokuł 5 minut. Przygotowanie sosu: Najpierw w misce rozcieramy czosnek z solą, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, sporą ilością pieprzu a na koniec dodajemy posiekany koperek. Sos odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki.Przed podaniem, polewamy podzielone na mniejsze części warzywa sosem i delikatnie mieszamy. Smacznego. Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Z okazji urodzin M. na sobotnią kolację przygotowałem: TOKANY Z POLĘDWICY WOŁOWEJ (wg R. Makłowicza - "Smak Tokaju i Egeru") Składniki na 4 porcje: 0,5 kg polędwicy wołowej ( marynowanej w oleju i musztardzie) 0,20 kg gęsich wątróbek 0,25 kg pieczarek 1 por ( biała część) 2 pomidory 1 ostra papryka 1 kieliszek czerwonego wina ( Egri bikaver) 2-3 łyżki sosu hiszpańskiego olej natka pietruszki sól, pieprz Polędwicę kroimy w paski około 3 x 1 cm, marynujemy w musztardzie i oleju. Odstawiamy do lodówki na pięć dni. Sos hiszpański - zrobiłem dzień przed kolacją. Przygotowuje się go przez długie gotowanie wywaru wołowo - warzywnego. Następnie zasmażamy na maśle z mąką i odrobiną czerwonego wina. No to do dzieła: Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, należy pamiętać, że mięso jest już z olejem. Następnie powinien być por, ale ja pomieszałem i dałem najpierw pieczarki. Razem z pieczarkami powinna być wątróbka ale ze względu na dziwolągi tym razem nie było. Teraz por. Por zeszklić. Cały ten towar ciągle mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu a następnie, piękny, gesty sos hiszpański. Wlewamy czerwone wino, kilka plasterków papryki a na koniec pokrojone pomidory. Gotowe! Oczywiście na ziemniaki można koperek a na mięso trzeba natkę. Przejęty byłem to do zdjęcia nie dałem, bo musiało być szybko wydane wszystkim gościom. Smacznego. Edytowane 30 Października 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 20 Października 2014 Wszystkiego najlepszego dla M Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 20 Października 2014 Wszystkiego najlepszego dla M Dziękuję, przekażę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 24 Października 2014 Pierwsze swe paszteciki zaliczone. Dziękuję Małgoś. Przepis znajduje się tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9372-słodkie-a-także-słone-domowe-ciasta-małgoś/?p=375781 Generalnie robienie ciast mnie...denerwuje. Muszę iść na jakiś kurs. Niby przepis jest, zrobiłem wg niego. Ale ciasto mi tak wyrosło, że wyleciało z miski, później się okazało, że jest dwa razy za dużo - mięso owszem wyjadałem podczas smażenia, ale nie aż tyle. Nowy robot to wymieszał, więc nie kleiło mi się do rąk jak zwykle. Ale nie wiadomo jakie grube wałkować, na 1 mm czy 5 mm? Moje jest raczej na 5 ale zjadliwe. Co prawda Małgoś ma jakieś z glancem a moje takie trochę matowe. No i kminku nie teges, bo u mnie kminek to chyba tylko do kabanosów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 24 Października 2014 Nie narzekaj! Z chęcią podam adres i będę oczekiwał na przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 24 Października 2014 Nie narzekaj! Z chęcią podam adres i będę oczekiwał na przesyłkę Zaraz ruszam do Leszna ale...zapomniałem zabrać z domu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 24 Października 2014 Hehe no to blisko Sluzbowo czy rodzinnie? Ja wlasnie siedze w pociagu do Kołobrzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 24 Października 2014 Hehe no to blisko Sluzbowo czy rodzinnie? Ja wlasnie siedze w pociagu do Kołobrzegu Rodzinnie, na Tadeusza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 24 Października 2014 A ja chciałem podziękować za przepis na Strogonoffa z dziczyzny. Wszyscy goście się zajadali.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 24 Października 2014 Ale ciasto mi tak wyrosło, że wyleciało z miski, później się okazało, że jest dwa razy za dużo - mięso owszem wyjadałem podczas smażenia, ale nie aż tyle. Miske trzeba bylo wziac wieksza Ciasto takie mozesz faszerowac rowniez na slodko. A w to,ze nie zjadles az tyle to nie uwierze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 30 Października 2014 A ja chciałem podziękować za przepis na Strogonoffa z dziczyzny. Wszyscy goście się zajadali.PozdrawiamCieszę się. Zapraszam do spróbowania innych potraw. Pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) ZUPA JARZYNOWA Z ZIELONYM GROSZKIEM Chodził za mną groszek i jakaś zupa z niego, takie coś mi wyszło. Ale po kolei: Garnek 3 LNajpierw do garnka trochę oliwy i na niezbyt mocno rozgrzanej, podsmażamy czosnek. Następnie, pokrojone w kostkę 2 średnie cebule, szklimy pora, później dodajemy 2 marchewki pokrojone w kostkę, dwie pietruszki, seler góra i dół, 4 ziemniaki, bulion wołowy, puszka groszku. Następnym razem na pewno dam dwie, żeby było groszkowe Wszystko zblendowałem na krem i dodałem świeże grzanki. Smacznego. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 26 Listopada 2014 Paweł, dodał bym młody groszek mrożony. Ma piękną zieloną barwe i inny smak od konserwowego. Robie podobnie jak Ty. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 26 Listopada 2014 Paweł, dodał bym młody groszek mrożony. Ma piękną zieloną barwe i inny smak od konserwowego. Robie podobnie jak Ty.Właśnie miałem pytać, co byście dodały/dodali? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 26 Listopada 2014 zdecydowanie zielony groszek z puszki ma inny smak.jak lubisz groszek to ja gotuje z nim zupe/gulasz z lososia -nie pamietam czy podawalam przepis na forum Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 26 Listopada 2014 zdecydowanie zielony groszek z puszki ma inny smak.jak lubisz groszek to ja gotuje z nim zupe/gulasz z lososia -nie pamietam czy podawalam przepis na forum no to zdecydowanie jaki groszek polecasz ? z puszki, czy młody mrożony ?A zupe/gulasz z lososia -nie pamietam czy podawalaś. Podaj jesze raz. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 26 Listopada 2014 zupe/gulasz z lososia -nie pamietam czy podawalam przepis na forum gulasz z łososia brzmi świetnie prozę o przepis Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 26 Listopada 2014 pioro, sorry, a czemu Ty tak bez majtek tańczysz ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 26 Listopada 2014 a czemu Ty tak bez majtek tańczysz Bo może Prosiaczek jest biedny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.