Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

paweljack w kuchni


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
333 odpowiedzi w tym temacie

#121 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1897 postów

Napisano 06 sty 2015 - 22:08

Pochodzę z Wielkopolski, wierz mi, nie dałem za dużo.

Czyli ... oszczędnie :laugh: aby na dłużej starczyło :)



#122 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 06 sty 2015 - 22:08

Byłem ale nie kupiłem;)szklaneczkę mocniejszego za to wypiłem;)pozdro

#123 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 06 sty 2015 - 22:29

Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;)

Już wiem, na pewno nie leżał Ci użyty bekon irlandzki, jakby zrobili z Twoim na pewno weszłaby Ci bez problemu.  ;)



#124 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 18 sty 2015 - 22:09

Przetestowałem pierwszy raz zupę cebulową. Testy wypadły bardzo pomyślnie.  :)

 

Załączony plik  Zupa cebulowa Joli.JPG   55,98 KB   8 Ilość pobrań

 

Przepis znalazłem u Kruszynki.

 

Zupa cebulowa Joli

 

 



#125 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 20 sty 2015 - 19:47

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem.  :(

 

A swoją drogą, pierwszy raz jadłem pierogi z rybą.

 

Załączony plik  pierogi z dorszem.jpg   37,77 KB   7 Ilość pobrań

 

 

PIEROGI Z DORSZEM OD KRUSZYNKI

 

 



#126 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6407 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 20 sty 2015 - 19:56

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Paweł na Wigilię robiłam pierwszy raz pierogi z kaszą gryczaną i serem... bardzo fany smak aczkolwiek opinia domowników była różna. Mi bardzo smakowały :)



#127 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 21 sty 2015 - 10:26

 

U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. 
 

O kurcze... lepiłam już sporo pierogów ale z dorszem nigdy... czy możesz napisać czy smakowały??

Dla mnie bomba, inni domownicy dziwolągi, ryb nie teges, więc pozostaje tylko moja opinia.  :D  Na prawdę dobre.



#128 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5414 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 sty 2015 - 10:39

hmmm dorsza mam pierogi mam robic na sobote z miesem ,moze bym sie pokusila? jakis przepis ?



#129 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 21 sty 2015 - 10:47

jakis przepis ?

W linku pod zdjęciem.  :)



#130 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5414 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 sty 2015 - 10:54

dzieki, :D  i co slepemu po oczach, okulary pora zmienic.



#131 claudia_85

claudia_85

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 265 postów
  • MiejscowośćWerne an der Lippe / Niemcy

Napisano 21 sty 2015 - 13:58

Normalnie nie mogę tutaj zaglądać bo później wszystkiego mi się chce..... Pięknie to wszystko wygląda.... Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

#132 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 21 sty 2015 - 14:19

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)



#133 claudia_85

claudia_85

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 265 postów
  • MiejscowośćWerne an der Lippe / Niemcy

Napisano 21 sty 2015 - 14:22

 

Żeby tak mój mąż coś mi ugotował :) zazdroszczę normalnie..... A tak w ogóle to jak te moje śledzie?? Smakowały??

Męża na kurs do mamy trzeba, hehe. Śledzie bardzo dobre.  :)

 

Nie... błagam..... tylko nie do mamy  :devil:  :facepalm:  
PS. cieszę się że śledziki smakują... są "wypaśne"  :)
Ja się ostatnio na szynkowarze skupiłam, ale chyba zrobię opiekańce. Za dużo ostatnio mięsa w lodówce  :rolleyes:



#134 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5414 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 sty 2015 - 15:01

@claudia_85,nie czuj sie osamotniona  ja to nawet nie mam go co do Mamy odsylac bo ona mimo wieku mniej potrafi niz ja :)



#135 claudia_85

claudia_85

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 265 postów
  • MiejscowośćWerne an der Lippe / Niemcy

Napisano 21 sty 2015 - 15:11

U nas potrafić to jedno.... Pytanie czy to co potrafi nadaje się do jedzenia  :devil:   Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy rodziny   :)


Użytkownik claudia_85 edytował ten post 21 sty 2015 - 15:14


#136 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12510 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 21 sty 2015 - 15:51

Do gotowania trzeba po prostu mieć serducho, dużo cierpliwości i samokrytyki a nie "odpierdzielić" byle co na szybko byle zapchać brzuchy

 

 Nie idzie inaczej ,  jak muszę się z Tobą zgodzić . :D :thumbsup:  :clap:

 

 

 Gorąco pozdrawiam



#137 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 23 sty 2015 - 15:09

Szagówki wczoraj pyknąłem. 0dirol.gif

 

Składniki:

 

1 kg ugotowanych ziemniaków

200 g mąki

łyżeczka soli

jajko

 

Wszystko się miesza,

 

Załączony plik  Szagówki_1.jpg   38,66 KB   6 Ilość pobrań

 

robi walec,

 

Załączony plik  Szagówki_2.jpg   53,83 KB   10 Ilość pobrań

 

tnie na szagę,

 

Załączony plik  Szagówki_3.jpg   52,89 KB   6 Ilość pobrań

 

Załączony plik  Szagówki_4.jpg   46,83 KB   6 Ilość pobrań

 

wrzuca na wrzątek i je.

 

Na przykład z karkówką i sosem z suszonych grzybów.

 

Załączony plik  Szagówki_5.jpg   54,99 KB   6 Ilość pobrań



#138 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 23 sty 2015 - 15:23

U nas nazywa się to  kopytka .Ja lubię je  lekko przesmażone na patelni z masłem i bułką tartą .,pozostali domownicy ze skwarkami i cebulką.



#139 osid

osid

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 741 postów

Napisano 23 sty 2015 - 15:35

ze skwarkami i cebulką

z gulaszem, z sosem pieczarkowym, z cukrem...  



#140 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 23 sty 2015 - 15:38

No z tym cukrem to tylko wtedy jak do ciasta dodaję twarogu-są to wtedy leniwe kluski i można je polać masełkiem i cukrem lub masełkiem z bułka tartą i cukrem.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych