Skarus Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Marca 2014 Do kontaktu z żywnością, nie oznacza że możesz w nich peklować czy parzyć. Ale co ja tu piszę..... No właśnie! Co kolega pisze! Czy do peklowania dajemy jakieś rozpuszczalniki, czy parzymy w rozpuszczalnikach? Jeśli mają atest do żywności to jaki problem! Są też worki z atestem do pieczenia! Kolega sprzedaje opakowania plastikowe do żywności, więc powinien wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Marca 2014 Kolega coś wie, zapytał i odrobił lekcje. Woreczek, woreczkowi nie równy jeśli chodzi o nasze zastosowania.Wystarczy zapytać znajomego od woreczków, takiego co je produkuje i wie gdzie diabeł tkwi.A takiego speca znam i zapytałem, czy woreczek z atestem do kontaktu z żywnością, znaczy się jednorazówka pospolita, nadaje się do chociażby parzenia ?Okazuje się, że niestety nie !A czemu ?A temu, że zwykła jednorazówka mimo dość niskiej temperatury w jakiej następuje parzenie, po prostu się rozpuszcza, wnikając tym samym w wyrób.Można by rzec, BREDZI !Przecież woreczek jak był, tak jest ?No wizualnie jest, ale ile go jest mniej ? A może nie ? Pozdrówka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Marca 2014 A takiego speca znam i zapytałem, czy woreczek z atestem do kontaktu z żywnością, znaczy się jednorazówka pospolita, nadaje się do chociażby parzenia ?Okazuje się, że niestety nie !Przy okazji i do szynkowarów również nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgadza się, są jednorazówki pospolite, ale sa też woreczki z przeznaczeniem do pasteryzacji. Myślę, że forumowicze zdają sobie z tego sprawę - tak dużo ostatnio pisze się o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Marca 2014 Przy okazji i do szynkowarów również nie. Nie ! ale sa też woreczki z przeznaczeniem do pasteryzacji. Pokaż mi je. Poczytam z czego są wykonane. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Marca 2014 Przy okazji i do szynkowarów również nie.Nie !Nie, że nie mam racji, czy że potwierdzasz, że nie można. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Marca 2014 Potwierdzam, że nie można. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Marca 2014 Już dawno pisałem o tym że od kiedy posiadam pakowarkę próżniową, pekluję tylko i wyłącznie w woreczkach do próżniowego pakowania żywności metodą próżniową. Proszę poczytać w temacie pakowarki próżniowej. Doskonała metoda, która zabiera mało miejsca w lodówce, nie wymaga dociążania i obracania. Mniejsze woreczki układam jeden na drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Marca 2014 Ile ludzi tyle opinii. Co do woreczków do szynkowara to w nich nie można parzyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Marca 2014 W woreczkach, wykonanych z foli dopuszczonej do parzenia, można parzyć.Nie polecam używać do parzenia woreczków tzw. jednorazówek. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 19 Marca 2014 Ale dla kogoś, kto robi kilka kilogramów mięsa jednorazowo to ciekawe rozwiązanie Ja wiem czy ciekawe?Zawsze byłem tradycjonalistą ale w tym przypadku jestem chyba ortodoksyjny Od zawsze mieso pekluje w glinianym naczyniu. Mam kilka rozmiarów i nigdy nie sprawiało mi to żadnych problemów. W zimie w garażu w latem w lodówce.Jest jeszcze jedna kwestia co do której nie ma pełnej zgody na forum. Woda surowa, z kranu czy przegotowana? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Marca 2014 Woda surowa z kranu a dokładnie z serca czeskich Beskidów Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Marca 2014 Woda surowa, z kranu czy przegotowana? Nasza woda najczęściej badana jest na ujęciu!W zkładach spożywczych badana jest w kranach.Czasami zdarza się, że woda pobrana w kranie nie spełnia norm bakteriologicznych.Zwłaszcza gdy instalacja była montowana z użyciem pakół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 19 Marca 2014 Ja do niedawna peklowałem w przegotowanej ale był to spory problem bo długo się studziła. Teraz używam surowej, z kranu. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) :facepalm: :rolleyes: Pozdro) Poliamid Edytowane 19 Marca 2014 przez spec202 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Marca 2014 Ja do niedawna peklowałem w przegotowanej ale był to spory problem bo długo się studziła. Teraz używam surowej, z kranu.Kup odpowiedni garnek i dalej gotuj. Ja gotuję w takich garnkach, szybkie studzenie. http://www.zkmgastro.pl/pl/o/Garnek-wysoki---z-pokrywka---sr-360mm--H-360mm--V-37L Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Marca 2014 nigdy nie gotowałem kranówka mnie nie zawiodła Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Marca 2014 Co ma dać lepszego przegotowana woda ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 19 Marca 2014 Co ma dać lepszego przegotowana woda ?Nie wiem co może dać ale może nie dać bakterii wszelakich chyba. Generalnie po to się gotuje. A jak ktoś ma kranówkę ze swojego źródła to chyba spoko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 19 Marca 2014 Czyli masz złą wodę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 19 Marca 2014 Czyli masz złą wodę ?Jak pije to jest dobra ale nie wiem co na to szynka, więc wolę zagotować. Ciekawe jak robiły zakłady mięsne w basenach, bo w PW podane jest tylko, że dolać wody ale jakiej nie piszą? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 19 Marca 2014 Zwykłą kranową. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Kiedyś gotowałem wodę.Obecnie korzystam z wody źródlanej w bańkach pięciolitrowych z B lub L. Edytowane 19 Marca 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 19 Marca 2014 Kiedyś w Gdyni, kranówę lali prosto do butelek, dodawali gazu i szła jako Perła Bałtyku Czsami woda płyneła brązowa, więc na lini szła Polo Cockta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 19 Marca 2014 to może od razu destylowaną wode jak szaleć to ma maksa ?nie przesadzajmy już z gotowaniem wody. chyba po to jest później szynka parzona po wędzeniu żeby bakterie zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.