dyzio Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 11 Września 2014 ..jeśli można się wtrącić...to owoce dzikiej róży wymagają przemrożenia..jak jarzębina. Wystarczy włożyć do zamrażarki na tydzień... i można zalewać % Bardzo cenna uwaga. Dlatego chciałem się dopytać o sposób produkcji Kol. kainabaru1. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainabru1 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 Września 2014 owoce były przemrożone. nastepnie luskam owoce żeby został miąsz i kilogram miaszu zalewam 0.75 spirytusu dodając po torebce rumianku i mięty czekam (a raczej będę czekał) okolo czterech tygodni i gotuję 0.5 litra wody razem z miodem jak to ostygnie wlewam do przecedzonego nastawu i czekam okolo dwóch miesiecy. taki przepis dostałem. od znajomego. próbowałem i byla smaczna zobacze jak mi wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 Września 2014 Moja nalewka ze sliwek stoi juz rok i chyba nadal bedzie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainabru1 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 11 Września 2014 eli55 przeslij ją do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 12 Września 2014 (edytowane) gotuję 0.5 litra wody razem z miodempoprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy gotowanie miodu nie niszczy w nim wsystkich cennych składników ? i czemu ma służyć ?bo jeśli chodzi o samo połączenie, to może lepiej przegotowac wodę, wystudzić, i dopiero wymieszać z miodem !? Edytowane 12 Września 2014 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 12 Września 2014 Wtrącę swoje dwa grosze do przepisu kol. kainabru1, z owocu dr. raczej usuwamy pestki, bo oddzielić miąższ od skórki to raczej nie możliwe. a po drugie miodu nie wolno zagotować. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kainabru1 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 12 Września 2014 gotuję 0.5 litra wody razem z miodempoprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy gotowanie miodu nie niszczy w nim wsystkich cennych składników ? i czemu ma służyć ?bo jeśli chodzi o samo połączenie, to może lepiej przegotowac wodę, wystudzić, i dopiero wymieszać z miodem !? przepraszam za interpunkcje mój błąd. chodziło mi o przegotowanie wody i dodanie razem z miodem do nastawu Wtrącę swoje dwa grosze do przepisu kol. kainabru1, z owocu dr. raczej usuwamy pestki, bo oddzielić miąższ od skórki to raczej nie możliwe. a po drugie miodu nie wolno zagotować.ale ja robie nalewkę z dzikiej róży i z niej usuwam nasiona nie robię z derenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 28 Października 2014 Moje kolejne podejście, mam nadzieję, że tym razem udane, do Nalewki Plebana w/g Kolegi Worek. Mozolne ćwiczenia słabej silnej woli trwają w najlepsze. Poprosiłem o wspomożenie i odniosło to pozytywny skutek. Nie ma w domu. Nie widzę. Nie próbuję, czy już dobre. I się ostaje. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 28 Października 2014 A czemuż to kolejne? Przeca plebanek nie ma prawa nie wyjść.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 28 Października 2014 A czemuż to kolejne? Przeca plebanek nie ma prawa nie wyjść.... To, że nie ma prawa nie wyjść, to oczywiście wiem. I tak by na pewno było, gdyby nie moja podejrzliwość, że może się po paru dniach zwarzył.No i właśnie mój sceptycyzm nie pozwalał mu odstać swojego. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 28 Października 2014 Łeeee, czyli nie to że nie wyszedł tylko nie dotrwał To drastycznie zmienia postać rzeczy Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 28 Października 2014 Mozolne ćwiczenia słabej silnej woli trwają w najlepsze. Poprosiłem o wspomożenie i odniosło to pozytywny skutek. Nie ma w domu. Nie widzę. Nie próbuję, czy już dobre. I się ostaje. To znaczy, że dajesz gościom, bez wcześniejszego posmakowania owego trunku? ktoś przecież musi pełnić rolę testera Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 28 Października 2014 To znaczy, że dajesz gościom, bez wcześniejszego posmakowania owego trunku? ktoś przecież musi pełnić rolę testera No więc wstyd się przyznać. Goście go jeszcze nigdy nie dostali do degustacji przez to właśnie, że jakby się rozchodził w międzyczasie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 28 Października 2014 jakby się rozchodził w międzyczasie. Dyzio się nie przejmuj już lecę z pomocą, znaczy się przywieź do mnie ja Tobie przechowam :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 28 Września 2016 I ponownie przyszedł czas na dereń. I ponownie ćwiczenie śłabej silnej woli. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 18 Września 2018 Poproszę o pomoc! Nie mam zielonego niepojęcia czy to pigwa czy pigwowiec. Jedne były bardziej żółte, inne bardziej zielone. Rozmiary podobne. Nie wiem co odpowiedzieć biesiadnikom, jak będę częstował. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 18 Września 2018 Pigwowiec Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) czy to pigwa czy pigwowiec.pigwa jest duża1.wielkości i kształtu podobna do jabłka2. wielkości i kształtu podobna gruszki PIGWOWIEC- ma owoce małe wielkości dużych orzechów włoskich- różnych kształtów i kolory żółte zielone, widziałem też czerwonawy Edytowane 18 Września 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 18 Września 2018 Nie mam zielonego niepojęcia czy to pigwa czy pigwowiec. Dyzio ... pigwa ma kształt podobny do gruszki ... pigwowiec ma kształt małego jabłka . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 18 Września 2018 pigwa ma kształt podobny do gruszki Mam 2 rodzaje pigwy jedna jabłkopodobna - już dojrzała - druga gruszkopodobna - jeszcze ze 2 tygodnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 18 Września 2018 Pigwowiec zdecydowanie mocniej pachnie , jest drobniejszy i bardziej przypomina kształtem jabłko . Ale teraz to już raczej " po zawodach " . Biesiadnikom powiedz " na zdrowie " i to im wystarczy . I tak się smakiem zachwycą . Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 18 Września 2018 Dzięki koledzy.Moja wrodzona skromność nie pozwala mi dłużej rozpisywać się nad Waszymi odpowiedziami.Jestem usatysfakcjonowany. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Września 2018 PIGWOWIEC- ma owoce małe wielkości dużych orzechów włoskich- różnych kształtów i kolory żółte zielone, widziałem też czerwonawy Pigwowiec nie koniecznie ma owoce małe, jest odmiana o dużych owocach występuje pod nazwą pigwowiec okazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 19 Września 2018 pigwowiec okazały. o dzięki za info - nie wiedziałem Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 19 Września 2018 Jest jeszcze pigwowiec pośredni. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.