Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Nie samym chlebem człowiek żyje

nalewki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

#21 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 27 mar 2014 - 12:02

Postanowiłem dalej ćwiczyć moja silną słabą wolę dzięki wskazaniom Kruszynki. Mam nadzieje sie poprawić w osiągniętym wyniku.

 

Dziś koleje podejście do nalewki plebana. https://wedlinydomow...ebana/?p=152389

 

Załączony plik  2014-03-27-917.jpg   46,19 KB   3 Ilość pobrań

 

Mocno wstrząśnięta, niezamieszana.

 

 

 

 

 

 



#22 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 10 kwi 2014 - 12:45

W przypadku braku laku dobry kit. Powinien być Okocim Porter. Wiem. Ale nie miałem, więc podparłem się Guinnessem.

 

Załączony plik  2014-04-08-921.jpg   39,63 KB   3 Ilość pobrań

 

Nalewka plebana obligatoryjnie.

 

Mam kolegę, który jest organistą. Pyta, czy jest nalewka organisty. Znacie może ???



#23 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12767 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 10 kwi 2014 - 12:49

Mam kolegę, który jest organistą. Pyta, czy jest nalewka organisty. Znacie może ???

 

 

 dyzio  zrób cytrynową na różowo i powiedz że to jest to :D :D   Niech popija i gra długo Twój kolega :D :D



#24 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5036 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 10 kwi 2014 - 12:55

Dyzio ja gdzies widzialam nie nalewke a koniak organisty. Szukaj pod taka nazwa



#25 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12767 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 10 kwi 2014 - 13:01

Dyzio ja gdzies widzialam nie nalewke a koniak organisty. Szukaj pod taka nazwa

 

 

 Koniak proboszcza to jest :D

 

 Pozdrawiam



#26 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 11 maj 2014 - 17:48

Witam.

Jako, że maj, to trza pomału z pzyrodą do pracy się wziąć, aby żima nie mogła mieć pretensji, co robiło się wiosną.

 

Nalewka dzięki przepiswowi Kruszynki na pędach z młodego świerku. Przeliczyłem na damę, bo nie wypada aby do połowy stała pusta,

 

Załączony plik  2014-05-11-969.jpg   31,99 KB   3 Ilość pobrań  Załączony plik  2014-05-11-970.jpg   29,48 KB   3 Ilość pobrań

 

Myślę, że Kruszynka nie bedzie miał nic na przeciwko, gdy podam tutaj jego przepis.  Załączony plik  Nalewka na modych pedach swierka.pdf   66,19 KB   40 Ilość pobrań

 

 

 

 

 

 



#27 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7223 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 11 maj 2014 - 17:51


Toć ja nawewt pewnicy nie mam, nie mówiac o wieloletności.


Dawaj do miich lochów mam troszkę mocno leciwych trunków ;) tak 35 w plusie i czekają ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4



#28 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 13 maj 2014 - 12:48

Witam.

 

Aby nie było tak, że moja Pani mówi do mnie, że zasypiam nic nie czując do niej mięty, zabrawszy się za mniętkówkę.

 

Załączony plik  2014-05-13-971.jpg   55 KB   1 Ilość pobrań   Załączony plik  2014-05-13-972.jpg   63,72 KB   0 Ilość pobrań

 

NIe robiłem jeszcze, ale pokuszę się o trochę poetyki. Uważam, że jest to zapach wiosny zamknięty w butelce. Podobnie jak i wszystkie inne zapachy lata i jesieni.

 

 



#29 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5601 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 maj 2014 - 13:21

mietowka + kahlua+mleko - :thumbsup: After eight w kieliszku



#30 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 13 maj 2014 - 13:30

Świetna propozycja. Były czasy kiedy zachwycałem się After Eight. :thumbsup:



#31 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7223 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 maj 2014 - 13:36

Z dobrym rumem i kruszonym lodem + limonka i cukier trzcinowy też jest super ... mojito bez zielska ;)

 

PS

Te nalewy mają jedną wadę kolor szybko ginie :( 


Użytkownik roger edytował ten post 13 maj 2014 - 13:37


#32 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 13 maj 2014 - 13:51

Szybciej, niz myślę ?  Źle sie wyraziłem. Szybciej, niż mi sę wydaje?



#33 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7223 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 13 maj 2014 - 13:56

Hmmmmm poczekaj niech pomyślę co myślisz .... hmmmmm

 

Tak szybciej ... :(

 

PS

Jeśli ma być dłużej to w brązowej albo ceramicznej butelce ;)


Użytkownik roger edytował ten post 13 maj 2014 - 13:58


#34 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 20 maj 2014 - 12:58

Witam,

 

Zlawszy dziś ze słoików listki mięty i połączywszy z syropem cukrowym.

 

Masakra !

 

Zieleń przechodząca w ciemny brąz. Dałem za dużo listków ???

 

Załączony plik  2014-05-20-977.jpg   31,05 KB   0 Ilość pobrań   Załączony plik  2014-05-20-978.jpg   38,61 KB   0 Ilość pobrań

 

Jest ciemno zielone. Jak światło na skrzyżowaniu.....

 

Mam skromną nadzieje, że po pół roku będzie zieleń.

 

 



#35 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1932 postów

Napisano 20 maj 2014 - 13:18

Mam skromną nadzieje, że po pół roku będzie zieleń.

Niestety ... moje stoi już prawie rok i kolor nadal jest ciemnozielony .. taki jak krople żołądkowe :)

Był piękny kolor dopóki nie połączyłam z syropem cukrowym ... no cóż zamknę oczy i przełknę tą miksturę :facepalm:



#36 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 21 maj 2014 - 07:58

Anuś, a jak długo macerowałaś listki ?

 

Ja chyba przedobrzyłem z sześcioma dniami. :mad:

 

Po połączeniu z syropem w zasadzie barwa sie nie zmieniła.



#37 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1932 postów

Napisano 21 maj 2014 - 21:02

Ja chyba przedobrzyłem z sześcioma dniami.

To ja jeszcze dłużej miałam zalane listki ... schowałam do ciemnej szafki .... i zapomniałam o miętówce :mad: i tak minęło chyba dwa tygodnie :facepalm:



#38 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5601 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 maj 2014 - 06:38

Dyzio powinno sie nie dluzej jak 3 dni .



#39 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3067 postów

Napisano 22 maj 2014 - 08:37

Też mnie się tak wydaje, bo do trzeciego dnia kolor był pikny. Trening czyni miszcza :thumbsup: .



#40 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5601 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 22 maj 2014 - 09:14

u mnie mieta wymarzla wiec nie bedzie nalewki  :(







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: nalewki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych