@halusia@ Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 1 Maja 2019 Halinko do grilla by mi pasowały! Daleko nie mamy do siebie Karolku @halusia@, dnia 01 Maj 2019 - 14:34, napisał: Dzisiaj z rana machnęłam Bułeczki jogurtowe . Halusiu, jaki rozrost Dziękuję Aniu , tak pięknie się rozrosły w piekarniku. A następnym razem, bo na bank je upiekę, dodam masła zamiast oleju. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 1 Maja 2019 Sliczne, wyrosniete , szkoda ,ze nie mozna tak siegnac z ekranu. Akurat bylyby na sniadanie u mnie Wiesz Halinko, co mnie bardzo zachwyca? Robisz rozne przepisy i bierzesz je z roznych miejsc. Zawsze podajesz zrodlo. A jest tyle ludzi i tu i na FB i na innych blogach , podaja ,ze cos zrobili a zrodla pochodzenia przepisu nie podaja. Jakby chcieli sobie dodac chwaly . Ze maja tak wielkie wyobraznie i potrafia tyle tworzyc. Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 1 Maja 2019 Bułeczki cudowności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 2 Maja 2019 Sliczne, wyrosniete , szkoda ,ze nie mozna tak siegnac z ekranu. Akurat bylyby na sniadanie u mnie Aniu, bułeczki zniknęły w szybkim tempie, jutro powtórka Wiesz Halinko, co mnie bardzo zachwyca? Robisz rozne przepisy i bierzesz je z roznych miejsc. Zawsze podajesz zrodlo Nie może być inaczej Aniu, nie przywłaszczam sobie cudzych przepisów. Bułeczki cudowności Dzięki Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 2 Maja 2019 Wypiek prima sort, Halinko :clap: . Spróbuję upiec w niedzielę. Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 2 Maja 2019 Wypiek prima sort, Halinko . Spróbuję upiec w niedzielę. Dziękuję Rafał Polecam myślę że dzieci zjedzą ze smakiem. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 3 Maja 2019 Piękne pieczywko. Z grilowanym mięsem z uda kurczaka musi być pyszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 5 Maja 2019 Zrobiłem dziś na śniadanie. Rewelacja. Niestety nie mam zdjęć - pożarte natychmiast. Porcja akurat dla pięcioosobowej rodziny na niedzielne śniadanie Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 5 Maja 2019 Zrobiłem dziś na śniadanie. Rewelacja. Niestety nie mam zdjęć - pożarte natychmiast. Porcja akurat dla pięcioosobowej rodziny na niedzielne śniadanie Super, naważniejsze że bułeczki smakowały, co to są 2 bułeczki na osobę. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) Kolejne ciasto, do kawusi. Jak znalazł na dzisiejsze Święto Dnia Matki PROSTE CIASTO TRUSKAWKOWE Składniki: 2,5 szkl mąki5 żółtek250 g masła2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki cukru pudruPianka budyniowa 5 białek1 szkl cukru2 budynie malinowe (65g)1/3 szkl olejuszczypta soli Ponadto 300 g truskawekcukier puder do posypaniaWykonanie:Do miski wsypujemy mąkę , cuker puder i proszek do pieczenia oraz masło i zółtka.Wszystko zagniatamy , ciasto dzielimy na 2 części , czyli 2/3 ciasta wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( nakłuć widelcem) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min by podpiec. Resztę ciasta czyli 1/3 zawijamy w folię i wkłdamy do zamrażarki.W miedzy czasie białka ubijamy na sztywno , wsypując stopniowo cukier.Do ubitej piany wsypujemy budynie malinowe , a na koniec olej.Tak przygotowaą masę budyniowa rozkładamy na podpieczony spód jeszcze ciepły.Na wierzch układamy truskawki, i ściaramy lekko zmrożone ciasto na oczka.Gotowe, wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy w tej samej temp 35-30 min.Na koniec posypać cukrem pudrem.Smacznego !!! Przepis wyszukany w necie https://poprostupycha.com.pl/proste-ciasto-z-truskawkami/?fbclid=IwAR0HwLSkR_o6J_MZAtwYZe5aLftPuf6yTl38IMEwKrKWOcS9e2bPyi0vhBI Edytowane 26 Maja 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 26 Maja 2019 Ale bym sobie zjadł przed spaniem! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 26 Maja 2019 ciasto, do kawusi I jak tu Cie nie kochać - faceta najłatwiej na łakocie Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 26 Maja 2019 Ale bym sobie zjadł przed spaniem! Znając Twoje zdolności Karolku, to zapewne niebawem sam wypróbujesz przepis @halusia@, dnia 26 Maj 2019 - 18:43, napisał: ciasto, do kawusi I jak tu Cie nie kochać - faceta najłatwiej na łakocie Podobno to działa Waldziu Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Siedzę w domu to piekę chlebek co drugi dzien.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9276-chleby-i-bułeczki-spod-ręki-halusi/?p=549722 ten sam chlebek w innej odsłonie. Domownikom chyba smakuje bo znika za szybko a długo wyrasta bo jest na zakwasie. Edytowane 30 Marca 2020 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 30 Marca 2020 Domownikom chyba smakuje bo znika za szybko Haluś wydzielaj po 2 kanapki TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 30 Marca 2020 @halusia@, dnia 30 Marz 2020 - 14:20, napisał: Domownikom chyba smakuje bo znika za szybko Haluś wydzielaj po 2 kanapki Bazylku.. niech jedzą...myślę że tego nam nie braknie Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 30 Marca 2020 Domownikom chyba smakuje Halinko, smakuje też rodzinie Już nie pamiętam kiedy jadłam tak smaczny chlebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 30 Marca 2020 @halusia@, dnia 30 Marz 2020 - 14:20, napisał: Domownikom chyba smakuje Halinko, smakuje też rodzinie Już nie pamiętam kiedy jadłam tak smaczny chlebek Siostro., fajnie że mieliście okazję spróbować.. wierzę w to , że ten gatunek chleba Wam przypadnie do gustu i zdecydujesz się by upiec. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) @halusia@, dnia 30 Marz 2020 - 14:20, napisał: Domownikom chyba smakuje bo znika za szybko Haluś wydzielaj po 2 kanapki Bazylku.. niech jedzą...myślę że tego nam nie braknie No w kwarantannie suchy chleb dla konia jak znalazł Edytowane 30 Marca 2020 przez BazylWidzew TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 30 Marca 2020 Witam,bardzo piękne te chlebki aż ślinka leci,na te dwie blaszki to jaką wielkość wsadu stosujeszpozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 30 Marca 2020 Witam, bardzo piękne te chlebki aż ślinka leci,na te dwie blaszki to jaką wielkość wsadu stosujesz pozdrawiam Grzegorz Robie z połowy przepisu , czyli z 1 kg mąki, czyli nieco zmieniłam skład mąki : 20 dkg mąki żytniej ( można dać według uznania) oraz 80 dkg mąki pszennej typ 500 bo tylko taką posiadam. Ciasto dzielę na 2 keksówki co widać na fotkach, Czas wyrastania 6 godzin, ale uwarunkowane jest tym jakie ciepłe jest pomieszczenie. Nacięcia robię przed włożeniem do piekarnika. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi