morfeusz300 Posted January 18, 2014 Report Share #1 Posted January 18, 2014 Pasztecik domowy mojego przepisu,dla mnie bomba chociaż najmłodsza twierdzi że mógłby byc mniej pieprzny.Podaję przepis z czego robiłem! N 5 foremek 05kg wieprzowego,0,5 kg wątróbki wieprzowej,3 udka z kurczaka razem ze skórkami300g boczku, 4 marchewki,1 pietruszka,kawałek selera,3 całe cebule,potraktowane na patelni z masełkiem , dwa serca wieprzowe,3 główki czosnku,2 bułki czerstwe,2 szklanki bulionu,4 jaja,przyprawy,pieprz zielony,czerwony,ziele angielskie klepane,papryka, ostra,Rock Salt,Wszystko mieszamy,do foremek i do piekarnika 1,20minut i rozkosz gębie:))))Jeden pasztet na gładziutko drugi z kawałkami ser wieprzowych pokrojonych w drobną kostkę )) Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/ Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 19, 2014 Report Share #2 Posted January 19, 2014 Smakowicie wyglada , ja jak zrobie pasztet to musze go sama jesc , robie zadko bo wszystkie przepisy sa za duze, a tak go lubie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327913 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 19, 2014 Report Share #3 Posted January 19, 2014 ja jak zrobie pasztet to musze go sama jesc , A to dlaczego?Pasztety są daniami chyba wszystkich kuchni europejskich.Może za bardzo "bułczane" te pasztety robisz?Pasztet nie może być ani kotletem mielonym ani pieczenią rzymską.Musi mieć swoją tłustość, gładkość i mazistość.Ideałem jest foie gras. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327916 Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted January 19, 2014 Report Share #4 Posted January 19, 2014 EAnna moja rodzina go nie lubi bo jest za miekki Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-327937 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 19, 2014 Report Share #5 Posted January 19, 2014 moja rodzina go nie lubi bo jest za miekki Powinien być serwowany na chrupiącym cieście francuskim. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-328026 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted January 19, 2014 Author Report Share #6 Posted January 19, 2014 Ale z bułeczką też pychotka;)) Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-328037 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted February 17, 2014 Author Report Share #7 Posted February 17, 2014 Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334123 Share on other sites More sharing options...
Baca Posted February 17, 2014 Report Share #8 Posted February 17, 2014 @morfeusz300, Fajnie wygląda zaciekawiło mnie to piwko dajesz do pasztetu czy....? Quote Pozdrawiam Zbigniew Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334161 Share on other sites More sharing options...
gontek Posted February 17, 2014 Report Share #9 Posted February 17, 2014 Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka 20140215_174745.jpg Nie mam zbyt dużego doświadczenia z pasztetami, wątrobę ja tylko parzę, a co się robi z sercami i udkami? Też się parzy, czy gotujesz? Jak długo? Pozdrowienia, :) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334164 Share on other sites More sharing options...
morfeusz300 Posted February 17, 2014 Author Report Share #10 Posted February 17, 2014 baca48 piwko prawie popijałem i tak szklaneczkę wlałem???????????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka gontek ,serca , udka normalnie jak na rosołek ale wątrobę na surowo blenderem potraktowałem jak i serca i udka ugotowane też,dobrze wszysko wymieszać i do foremek,piec w rozgrzanym piekarniku 190stopni 1:15 minut;)) Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334165 Share on other sites More sharing options...
gontek Posted February 17, 2014 Report Share #11 Posted February 17, 2014 teraz wszystko jasne, dzięki :) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/#findComment-334169 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.