Jump to content

Recommended Posts

Pasztecik domowy mojego przepisu,dla mnie bomba chociaż najmłodsza twierdzi że mógłby byc mniej pieprzny.Podaję przepis z czego robiłem! N 5 foremek 05kg wieprzowego,0,5 kg wątróbki wieprzowej,3 udka z kurczaka razem ze skórkami300g boczku, 4 marchewki,1 pietruszka,kawałek selera,3 całe cebule,potraktowane na patelni z masełkiem ,post-56687-0-06891100-1390080620_thumb.jpgpost-56687-0-08977300-1390080740_thumb.jpg dwa serca wieprzowe,3 główki czosnku,2 bułki czerstwe,2 szklanki bulionu,4 jaja,przyprawy,pieprz zielony,czerwony,ziele angielskie klepane,papryka, ostra,Rock Salt,Wszystko mieszamy,do foremek i do piekarnika 1,20minut i rozkosz gębie:))))Jeden pasztet na gładziutko drugi z kawałkami ser wieprzowych pokrojonych w drobną kostkę :)))

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9279-pasztecik-domowy-morfeuszka/
Share on other sites

 

 

ja jak zrobie pasztet to musze go sama jesc ,

A to dlaczego?

Pasztety są daniami chyba wszystkich kuchni europejskich.

Może za bardzo "bułczane" te pasztety robisz?

Pasztet nie może być ani kotletem mielonym ani pieczenią rzymską.

Musi mieć swoją tłustość, gładkość i mazistość.

Ideałem jest foie gras.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

 

 

moja rodzina go nie lubi bo jest za miekki

Powinien być serwowany na chrupiącym cieście francuskim.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

  • 4 weeks later...

Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku ;) 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka :Dpost-56687-0-89485700-1392638154_thumb.jpg

Następny pasztecik bardziej delikatny w smaku ;) 5 udek z kurczaka,2 serca wieprzowe,05kg wątroby,2 bułki 2 marchewki,pietruszka. Przyprawy:sól,pieprz,kolendra,ziele angielskie,bulion z kurczaka,szklaneczka jasnego piwka :Dattachicon.gif20140215_174745.jpg

 

Nie mam zbyt dużego doświadczenia z pasztetami, wątrobę ja tylko parzę, a co się robi z sercami i udkami? Też się parzy, czy gotujesz? Jak długo? Pozdrowienia, :) :) :)

baca48 piwko prawie popijałem i tak szklaneczkę wlałem????????????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

gontek ,serca , udka normalnie jak na rosołek ale wątrobę na surowo blenderem potraktowałem jak i serca i udka ugotowane też,dobrze wszysko wymieszać i do foremek,piec w rozgrzanym piekarniku 190stopni 1:15 minut;))

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.