@halusia@ Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Ale mnie zaskoczyłeś Marcin.. Nie miałam śmiałości Ci o tym mówić Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Dla osób odwiedzających mój kącik na dzisiaj troszkę wyrobów w słoiku.... czyli Boczek smarowny w/g Beiota http://wyrobydomowe.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1687442 I jeszcze coś smacznego ... przepis podpatrzony od Przemka - tier... z tym ze nie robiłam tego na głowiznie, kupiłam golonkę bez kości i nóżki... Oba wyroby bardzo smaczne... polecam Edytowane 2 Listopada 2014 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Listopada 2014 Haluś konserwy super a ten smalczyk cudowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Listopada 2014 Dla osób odwiedzających mój kącik na dzisiaj troszkę wyrobów w słoiku.... czyli Boczek smarowny w/g Beiota Halinko Królowo Złota ty chyba czytasz w moich myślach. Wczoraj bliżej zacząłem się przyglądać temu przepisowi. Zrób proszę fotkę w przekroju i opisz swoje wrażenia. pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Listopada 2014 Boczek smarowany i fota przekroju? to ja też poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Wczoraj bliżej zacząłem się przyglądać temu przepisowi. Zrób proszę fotkę w przekroju i opisz swoje wrażenia. Michał !!! Oczywiście że wstawię fotkę ... jeśli chodzi o wrażenia smakowe to przytocze słowa Beiota.. ''Smak smarówki jest w kierunku mielonki tyrolskiej.'' i nic więcej nie napiszę bo chcę Cię sprowokować do zrobienia i samemu wypróbowaniu tego wyrobu.. Chcę nadmienić że mój boczek nie był zbyt tłusty, więc i wyrób jest jak dla mnie akurat... Edytowane 2 Listopada 2014 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Listopada 2014 a ten smalczyk cudowny Haluś... ten smalczyk .. kurcze, jak on super wygląda i do tego dołożyć własny świeży chleb... ogórek kiszony i......... sól no bo cóż można więcej ? Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Listopada 2014 No jak Halinka zabierze ze słoiczek do Ziołowego to napiszę jak ten smalczyk smakował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Listopada 2014 Haluś... ten smalczyk .. kurcze, jak on super wygląda i do tego dołożyć własny świeży chleb... ogórek kiszony i......... sól no bo cóż można więcej ? Aniu grzybki, jeszcze do tego grzybki Halus , smalczyc na prawde wola przez szybke komputera Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Listopada 2014 Oczywiście że wstawię fotkę ... Wstaw koniecznie. Nie daj się prosić. 'Smak smarówki jest w kierunku mielonki tyrolskiej.'' Właśnie kończę ostatni słoik tyrolskiej. Moja lodówka nie lubi pustki i nic więcej nie napiszę bo chcę Cię sprowokować do zrobienia i samemu wypróbowaniu tego wyrobu.. Skoro nalegasz Przyjmuję wyzwanie Haluś... ten smalczyk .. kurcze, jak on super wygląda i do tego dołożyć własny świeży chleb... ogórek kiszony i......... sól no bo cóż można więcej ? Destylat? pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Listopada 2014 Destylat? :D :D Bingo http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 2 Listopada 2014 Destylat? :D :D Bingo http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif Znowu nie trafilam Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Pieczeń wieprzowa .. - 1, 5 kg łopatki- 1,5 kg boczkuBoczek kroimy w cienkie paski.. Zasypałam mieszanką 50/50 sól + peklosól , 18 g/kg. Do tego inne przyprawy ale już na oko.. pieprz. Liść laurowy, rozmaryn. Kolendra, ziele angielskie.I to wszystko zostawiłam na 2 godziny.Mięso czyli łopatka ½ zmieliłam na sitku Fi 10 lub 12 już nie pamiętam a drugą połowę na sitku Fi 8. Do zmielonego mięsa dodaję 50/50 peklosól … 18g/kg. .. pieprz , czosnek .Wszystko dobrze wyrabiamy dodając 100 ml wody.Farsz dzielimy napół.Pokrojone paski boczku układamy w przeplataną kratkę. … na wierzch rozkładam czosnek pokrojony w płatki. Farsz formujemy w kształcie klopsa.. i zwijamy bardzo starannie w materiał boczkowy… Wierzch można posypać wg uznania. Gotowe przekładamy na blachę i do piekarnika. W sumie piekłam 2 godziny w temp 160 stopni.. niestety nie mierzyłam temp w środku z powodu awarii termometru. Edytowane 18 Lipca 2017 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Marca 2015 Przepysznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 22 Marca 2015 Hlusia ale narobilas mi smaku :clap:przepraszam mialo byc halusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 22 Marca 2015 Halcia smaczniście;)) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 27 Marca 2015 Polędwiczka w gruboziarnistym pieprzu kolorowym i czosnku granulowanym wisi na ganku przy otwartym oknie . Halusiu trochę chyba za dużo olejku mi się wtarło z przyprawami i jak miętoszę tą gazę z polędwiczką to gaza otłuściła się - zepsułam wyrób ? Ulalka.. nic nie zepsułas... wszystko ok. teraz tylko odczekać i będzie mozna się zajadać Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 25 Września 2015 Wczoraj parzylam boczek w szynkowarze. Peklowany na sucho. Smaczny .Fotki w tel odmawiają posłuszeństwa. ..przepraszam. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Września 2015 Bardzo lubimy taki boczek ,odkad mam szynkowar ,przestalam piec w piecyku, ja tylko czosnek rozcieram i smaruje taka pasta. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 26 Września 2015 Wczoraj parzylam boczek Ładnie wygląda Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 4 Listopada 2015 Dzisiaj Pieczeń w szkockiej kracie Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 4 Listopada 2015 Pieczeń najpierw upieczona a potem staje się surowa. Cudo/a Dobrze, że stojąc na kracie szkocka Ci się nie wylała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 4 Listopada 2015 Pieczeń najpierw upieczona a potem staje się surowa. Jacek ja zawsze w ten sposób prezentuje produkt.. najpierw efekt końcowy Dobrze, że stojąc na kracie szkocka Ci się nie wylała. Wszystko pod kontrolą Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 5 Listopada 2015 Halusia pokaż przekrój tej pieczeni Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 5 Listopada 2015 Dzisiaj Pieczeń w szkockiej kracie Kiltu nie widzę TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi