Skocz do zawartości

Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko..


Rekomendowane odpowiedzi

Śliczny :thumbsup:

Halinko jest uroczy!

Dziękuję.

 

Bardzo ładnie wygląda, pięknie przedstawiony, aranżacja super :-)

 

Pozdrawiam

Ślinka po brodzie cieknie na sam widok tego pięknego "Cwaniaka" :D:clap:.

Dziękuję.

 

 

przewagą Ozorków wieprzowych

 

Ale pracy przy tym dużo  ;)

Przy wyrobach podrobowych jest zawsze dużo pracy szczególnie te 26 ozorki no ale warto bo końcowy efekt wynagradza.

 

 

z przewagą Ozorków wieprzowych.

 

Ozorki ładnie na przekroju wyeksponowane, w prawdziwym żołądku wp. zapach wychodzi z ekranu ...potencjalne żródło łakomstwa/napadu głodu u oglądajcych  :tongue:
Dziękuję Aniu.

Dumna jestem z siebie bo na taki efekt dość długo musiałam czekać.

 

 

z przewagą Ozorków wieprzowych.

Jestem zadowolona.

 

 

Halinko i ja też :D

Salceson dotarł  :).

Wygląda pięknie, 

napawam się wyśmieninym smakiem Twojego wyrobu  :thumbsup:  :clap:- doprawiony IMO w punkt.

Dziękuję Reniu ale wiesz że wciąż podnoszę sobie poprzeczkę.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

 

 

dla odmiany wędlina z fileta z kurczaka z grubo mielonym pieprzem.

@Halusiu,

Ty to  potrafisz uszczęśliwić bliskich !

Bardzo apetycznie i inspirująco wygladająca wędlina  :tongue:  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

z samej golonki
Ciekawa  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

dla odmiany wędlina z fileta z kurczaka z grubo mielonym pieprzem.

 

@Halusiu,

Ty to  potrafisz uszczęśliwić bliskich !

Bardzo apetycznie i inspirująco wygladająca wędlina  :tongue:  :clap:

Dziękuję Aniu.

Właśnie uszczęśliwiła Córkę, bo Wnuczka woli boczek .

Ładna kanapkowa, kiełbasa. Szarpałbym jak Reksio boczek :-)

Dziękuję.

 

Tak dla odmiany wędlina z fileta z kurczaka

 

 

Mniam......apetycznie wygląda Halinko  :thumbsup:,

tymczasem też zrobiłam (siostrzana telepatia  :facepalm:  :laugh:)

w szynkowarze wędlinę z samej golonki, już w większości zjedzona:

Dziękuję Reniu.

Twój wyrób wygląda mega smacznie.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

Kaszanka na grilla też była robiona
:clap:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Kaszanka na grilla też była robiona

 

:clap:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

 

Kaszanka na grilla też była robiona.

 

:clap: :clap: :clap: Też lubię szczególnie dobrze wypieczoną :tongue: .
Dziękuję.

Myśmy robili z jabłkiem i cebulą.

Dobrze wypieczoną też lubię, ale muszę przyznać że wyszła bardzo czujna.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kaszanka palce lizac , dla mnie z grila musi byc chrupka wie wszelakie zawijasy foliowe sa dla mnie :-)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj trochę pokręciłam się po kuchni.post-43626-0-81995900-1685994219_thumb.jpegpost-43626-0-20065300-1685994237_thumb.jpeg

 

Systemem gospodarczym upiekłam taką pieczeń. Zostało mi trochę zapeklowanego boczku. Zmieliłam na sitku fi 8 , przyprawy to czosnek, majeranek i grubo mielonym pieprz. Dodane jajko i 2 łyżki kaszy manny. Obróbka cieplna w piekarniku w temp 100 stopni do uzyskania wewnątrz 68 stopni. Mąż mówi że pyszna..????????

 

post-43626-0-74659000-1685994491_thumb.jpegpost-43626-0-70568600-1685994503_thumb.jpeg

  • Like 1

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Wczoraj trochę pokręciłam się po kuchni.

 

Halinko moja kuchnia stoi otworem możesz się u mnie troszkę pokręcić :), tak na poważnie piękne i zapewne smaczne wyroby :clap: .
Dziękuję Grzesiu.

Co do kuchni, zapewniam Cię że w każdej się odnajdę.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

upiekłam taką pieczeń.

Imponująca smakowitością  :thumbsup:  :tongue: 

 

 

Mąż mówi że pyszna.

Też chciałabym mieć taką żonę  :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko, Ciebie nikt nie dogoni  :D  Patrzę. patrzę i napatrzeć się nie mogę  :thumbsup:  Wszystkie Twoje wyroby są piękne  :clap:  :clap:  :clap:

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Wczoraj trochę pokręciłam się po kuchni.

 

Halusia nieźle się zakręciłaś :D  Salcesonik taki że ślinka cieknie :thumbsup:

Dziękuję Bazylku.

W salcesonie 20 Ozorków.

 

 

upiekłam taką pieczeń.

 

Imponująca smakowitością  :thumbsup:  :tongue: 

Mąż mówi że pyszna.

 

Też chciałabym mieć taką żonę  :D

Bierz mnie Aniu...hi hi hi.

[Dodano: 07 cze 2023 - 06:15]

Halinko, Ciebie nikt nie dogoni  :D  Patrzę. patrzę i napatrzeć się nie mogę  :thumbsup:  Wszystkie Twoje wyroby są piękne  :clap:  :clap:  :clap:

Dziękuję Radku.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dane mi było skosztować.

W ciągu roku występują na kuli ziemskiej co najmniej dwa zaćmienia Słońca, ale nie więcej niż pięć i z tych najwyżej trzy są całkowite. Całkowite zaćmienie Słońca zdarza się na co 370 lat.

A ja to przeżyłem w Chłapowie dwa dni temu.

Salceson. Pojmujecie?

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

A ja to przeżyłem w Chłapowie dwa dni temu
Wow , ostra jazda Dyziu ,dwa dni trzeźwieć  ;)  :D  :D  :D  :frantics:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.