abratek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Hmm... ciekawe... :lol: - jeszcze dwa posty wyżej nie wiedziałeś co w nich siedzi a teraz taki wykładzik no, no, postępy piorunujące :grin: kolego drogi, my to wiemy, uwierz - są na tej stronie tacy co i pewnie Twojego majstra zagną :wink: , więc co jeszcze byś chciał wiedzieć - ale na poważnie... tylko nie zadawaj pytań na które już wielokroć udzielono odpowiedzi I ostatni raz ostrzegam - popraw pisownię!, zbyt młody jesteś aby to lekceważyć, takim pismem wyrażasz brak szacunku do starszych i nie ma w tym przypadku usprawiedliwienia :devil: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Na zlocie Mistrz Andrzej Bagno zapytany przeze mnie właśnie o przyprawy, odpowiedział że w chwili obecnej w dużych zakładach odchodzi się od "przyprawiania przyprawami" czy też mieszankami przypraw. Coraz częściej za to stosuje się tzw. ekstrakty przypraw, które w odróżnieniu od samych przypraw z bakteriologicznego punktu widzenia są czyste, a co za tym idzie dużo bardziej bezpieczne w masowej produkcji. PS. Abratek, tylko mnie nie ochrzań za sześciokrotne użycie słowa "przyprawa" tylko w dwóch zdaniach ! :lol: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tomku, wybaczam Ci :grin: Będę jednak tępił z całą stanowczością brak kultury w pisowni Polskiej u tak młodych ludzi - przecież Oni chodzą do szkoły! , nie słyszałem aby w jakiejkolwiek placówce zaprzestano nauczać tego języka :devil: I tyle... :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anka Dymna Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 WitamAbratku dziś w szkołach modna jest dysortografia i rodzice masowo załatwiają zaświadczenia które zwalniają z nauki .Kiedyś lekiem był Wielki Słownik Ortograficzny , jak ktoś nie łapał zasad to kuł na pamięć a dziś wystarczy papierek i nie trzeba sie uczyć.A potem takie kwiatki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Tak, wiem - niestety :sad: , ale pisząc na komputerze można wspomóc się edytorami czy pomocą przeglądarki wskazującej błędy Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Mateusz Napisałeś co wiedziałeś a taka naprawdę to sam nie wiesz o czym piszesz. Mieszanka przypraw nie może zawierać żadnych dodatków tylko same przyprawy.Zakłady używają ich w celu zaoszczędzenia czasu oraz po to aby mieć tzw powtarzalność wyrobu.Są droższe bo nikt nie zrobi tego za darmo.Taka mieszanka w żaden sposób nie wpływa negatywnie na wyrób gotowy.Mieszani które zawierają inne składniki niż przyprawy to tzw mieszanki funkcjonalne.Większość zakładów powraca do stosowania naturalnych przypraw choć te oparte na oleorazynach czy innych ekstraktach są tańsze, jednak to nie to samo smakowo co naturalna przyprawa. Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dobrą miesznką to "tanich" wędlin jest np. Aromat Tyrolskiej, tak specificzny smak raczej ciężko było by uzyskać mieszając przyprawy naturalne, dodajemy tej przyprawy do gorszych kiełbas.Szkoda Mateusz, że nie znasz smaku prawdziwej konserwy tyrolskiej produkowanej bez dodatków funkcjonalnych i przyprawianej prawdziwym zielem angielskim i pieprzem. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Bagno jeśli możesz podaj proporcje. Sam też chętnie poczuję prawdziwy smak konserwy tyrolskiej.Ps Dawniej wydawało mi się, że konserwa tyrolska to takie "byle co". Od pewnego czasu zmieniłem zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A ja taką jadałem w latach 70-80, gdy byłem w internacie. Była bardzo dobra. Tak samo jak "Turystyczna". Ale to stare dobre czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A dlaczego te konserwy podgrzewane na biwaku (po tygodniu cos cieplego do jedzenia juz sie chcialo) byly w zasadzie niezjadliwe? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Dobrą miesznką to "tanich" wędlin jest np. Aromat Tyrolskiej, tak specificzny smak raczej ciężko było by uzyskać mieszając przyprawy naturalne, dodajemy tej przyprawy do gorszych kiełbas.Szkoda Mateusz, że .... :shock: :shock: :shock: :shock: a czemu to Andrzeju ten cytat pode mnie podpięty :shock: :shock: :shock: już sobie poprawiłem :lol: :grin: Wnuczek - "szukajcie a znajdziecie" mamy na górze taki fajny przycisk - Szukaj Konserwa Tyrolska Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Serdeczne dzięki. Rzeczywiście jest tam taki przycisk i to z lupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Mateusz Napisałeś co wiedziałeś a taka naprawdę to sam nie wiesz o czym piszesz. MiroO czym pisze to wiem, tylko nie musze mieć racji. Po to jest właśnie to forum aby sie zapytać i utwierdzić sie w swoich przekonaniach bądź z nich zrezygnować !jeszcze dwa posty wyżej nie wiedziałeś co w nich siedzi a teraz taki wykładzik no, no, postępy piorunująceWcale nie nie wiedziałem to że tego nie napisałem to nie oznacza tego że nie wiedziałem. Tak prawde mówiąc to niewiem tego czy tamtego na pewno, wszystkie informacje zawarte w moich postach to spostrzeżenia oparte na własnych doświadczeniach, nie muszą one być prawdziwe i dlatego umieszczam je na forum aby poddać je waszemu fachowemu osądowi. Abratek mam wrażenie że poprostu mnie nie lubisz, chociaż masz racje że moja pisownia jest kiepska ale nie wynika to z mojego braku szacunku dla starszych choć nie jest to usprawiedliwieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Mateusz jeszcze kilka postów a zrozumiesz, że forum jest miłe i przyjazne, a Abratek w ten sposób sprawdza lub prowokuje nowych. Tak naprawdę to jest miły i wyrozumiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mateusz To że reagujemy na twoje posty i odpowiadamy nie oznacza negatywnego nastawienia do twojej osoby.Nikt na tym forum nie jest nie omylny ale jeżeli piszesz w stylu stwierdzającym a nie pytającym to oznacza że wiesz co piszesz.Skoro tak nie jest i piszesz byleby coś napisać to jesteśmy tu jak d..pa od srania żeby zareagować. Nie obrażaj się i nie traktuj odpowiedzi jako atak. Musisz zdawać sobie sprawę że to forum odwiedzają również osoby które nie mają żadnej wiedzy o mięsie i wędlinach.Jeśli taka osoba zastosuje się do złych rad może sobie zrobić poważną krzywdę bo jak by nie było mamy tu do czynienia z żywnością. Pozdrawiam Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutlen Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Była bardzo dobra. Tak samo jak "Turystyczna".Też lubiłem Turystyczną... Ale teraz Turystyczna to... eh, szkoda słów. Cytuj Zawsze byłem grzecznym chłopcem...Dopiero teraz uczę się, jak robic DYM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Abratek mam wrażenie że poprostu mnie nie lubisz...Nie znam Cię osobiście, a na razie napisałeś kilka postów w nie najlepszym stylu - jednak to nie powód że mam Cię od razu nie lubić, ja wiem żeś w buntowniczym wieku, ale wyluzuj kolego :wink: - widzisz! jednak potrafisz pisać w miarę poprawnie , mając takie narzędzie jak komputer niestraszne wszelkie dysgrafie, dyslekcje, etc. Co do odpowiedzi na Twoje posty to już kolega Miro ładnie Ci wyjaśnił w czym rzecz. Ale teraz Turystyczna to... eh, szkoda słów.dlatego robimy swoje :lol: Konserwa turystyczna Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.