dyzio Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Lutego 2014 Witam. Pozazdrościłem. Przyznam się. Zbójowi Mistrzowi Madejowi chałki pozazdrościłem.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zbój-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/?p=331008 Daleko mi do Mistrza co widać w zapleceniu chociażby. No i jakaś olbrzymiasta wyjszła, choć bacznie przepisu się trzymałem. W smaku taka jaką kiedyś dziadek mój mi przynosił po nocnej szychcie w piekarni.Nad wykonaniem będę usilnie pracował. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Lutego 2014 chala jak sie patrzy , oj widze ze wszyscy zakreceniz tymi chalkami ,moja jeszcze w piekarniku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) No i jakaś olbrzymiasta wyjszła, choć bacznie przepisu się trzymałem. Dyzio ... właśnie taka powinna powinna być prawdziwa chałka. Jest wyrośnięta, pięknie zrumieniona... i ta kruszonka Nad wykonaniem będę usilnie pracował. Jak na początek to nie jest źle... życzę dalszych sukcesów w temacie piekarniczo-cukierniczym Edytowane 6 Lutego 2014 przez ania27 Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Dyzio trening czyni mistrza, następnym razem pójdzie lepiej z zaplataniem, albo potrenuj na długich włosach najlepiej kobiecych Edytowane 6 Lutego 2014 przez arkawroc Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Lutego 2014 Brawo dyzio , wpieczeniu zaplecie sie tak samo , a na pewno w smaku jest pyszniutka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Lutego 2014 Ładniejsza i smaczniejsza niż sklepowa Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Daleko mi do Mistrza co widać w zapleceniu chociażby. dyzio... nie'' pękaj''... przy następnej na pewno nabędziesz większej wprawy... lub dobra rada.. zacznij pleść warkoczyki córce... wnuczce.. a może żonie Edytowane 6 Lutego 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Lutego 2014 Dyzio, piekna chałeczka. Następna będzie jeszcze lepsza. Ta, którą przedstawiasz na zdjęciach naprawdę ma swój urok. Nie musi byc taka jak wszystkie. To bardziej mi przypomina kłosek niż warkocz, jest super i OK. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Ja nie moge miec w domu chałki bo działa na mnie jak narkotyk, nie moge przestac jej jesc, jem az ją cała zjem, zaraz potem mam kaca moralnego , w nocy zgade a rano 2 cm wiecej w biodrach. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif Edytowane 6 Lutego 2014 przez Violka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Daleko mi do Mistrza co widać w zapleceniu chociażby. Ja za pierwszym razem też babola zrobiłem w zaplataniu Tu masz filmik jak zaplatać, bardzo proste, ja z tego filmiku skorzystałem Nad wykonaniem będę usilnie pracował. Po zapleceniu warkocza chałkę możesz włożyć do keksówki do wyrośnięcia i w niej piec zacznij pleść warkoczyki córce... wnuczce.. a może żonie Można też sąsiadce pozaplatać Ja nie moge miec w domu chałki bo działa na mnie jak narkotyk, nie moge przestac jej jesc, jem az ją cała zjem, zaraz potem mam kaca moralnego Z moją mamą jest podobnie jak jej chałkę zrobię :laugh: Edytowane 7 Lutego 2014 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Marca 2014 Zainspirowany http://www.mojepasjekrakow.blogspot.de/2014/03/kaszubski-sernik-z-ziemniakami.html, postanowiłem zrobić. Nie wypadało kaszubowi, aby nie wykonał.Jestem w trakcie. Jeszcze pół godziny w piekarniku. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Marca 2014 Jak dojdziesz wrzuć fotki. Pójdą na FB. A co facet też potrafi ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Marca 2014 Właśnie nałożyłem pomadę. Dziś na obiedzie u nas teściowa. Nie widziała mnie trzy tygodnie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Marca 2014 no tesciowa pewnie teraz zostanie na stale Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Marca 2014 Wyszło bardzo puszyste i wręcz rozpływa się w ustach. Smaku ziemniaków, albo jak kto woli kartofli, nie wyczuwa się.LP, pomimo że nie przepada za gorzką czekoladą, pochwaliła wypiek i omastę. Teściowa dostanie po obiedzie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Września 2014 Dawno już z mojej stolnicy nic nie zejszło, a że sezon na śliwki w pełni, będzie ciasto ze śliwkami a`la szarlotka.Rzucili do nas do sklepu dzisiaj śliwki węgierki z kraju pochodzenia Węgry. NIe mogłem się oprzeć. Od razu pomyślałem o ........śliwowicy. ! kg liwek już wydrylowany czeka cierpliwie na swoją kolej. Dodam, że przepis nie mój, ani nie szwagra. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Września 2014 Dzisiaj ciąg dalszy ciasta ze śliwkami a`la szarlotka. Śliwki gotują sie w soku malinowym, budyń czeka gotowy do zalania śliwek i ciasto na spód i gorę już rozwałkowane między popierami do pieczenia. Spód powędrował właśnie na 10 min do pieca 180°C cdn.... Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Września 2014 Dyzio to kiedy mam wpadac na kawke z ciastem? robilam z budyniem szarlotke i calkiem niezla tylko ze na spod i wierzch dalam kruszonke bo szybciej a ja leniuch jestem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) Dyzio to kiedy mam wpadac na kawke z ciastem? robilam z budyniem szarlotke i calkiem niezla tylko ze na spod i wierzch dalam kruszonke bo szybciej a ja leniuch jestem Wpadaj kiedy tylko ochota !!! A te jabłka, które pławiły się w budyniowej masie w miarę zwięzłe były? Ja robiłem dzisiaj pierwszy raz i wydaje mnie się, że moje śliwki były trochu za płynne. Edytowane 14 Września 2014 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Września 2014 (edytowane) jablka byly krojone w osemki mialam male jablka , nie byly duszone, surowe tylko troche posypane cynamonem. Edytowane 14 Września 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Września 2014 No i po strachu, że coś nie tak. Rodzinka nieskromnie zapytała, czy dostaną jeszcze po kawałeczku. Zgodziłem się. Co mi tam. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Września 2014 Rodzinka nieskromnie zapytała, czy dostaną jeszcze po kawałeczku. Zgodziłem się. Co mi tam. [/quote dyzio ... ciasto wygląda przepysznie więc się nie dziwię Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Września 2014 Rzucili do nas do sklepu dzisiaj śliwki węgierki z kraju pochodzenia Węgry. Dyzio , dokup jeszcze i do wędzarni Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Września 2014 Dyzio , dokup jeszcze i do wędzarni Dobry pomysl.Dzieki serdeczne. I nalewka bedzie. dyzio ... ciasto wygląda przepysznie więc się nie dziwię Dzieki za pochwale. Uslyszec ja od takiej osobowosci na forum to dla mnie zaszczyt. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Lutego 2015 Nie na równi z innymi temat traktowany przeze mnie. Jakby osierocony. Poprawię się. Dziś na tzw. tapecie chałka Zbója Mistrza Madeja. Chalka z kruszonka.pdf Zażyczono sobie, wię robię. Jeszcze pięć minut i posmaruję żółtkiem i opruszę kruszonem. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.