Anuś Posted August 1, 2015 Author Report Share #151 Posted August 1, 2015 Paweł .. zdjęcie pokazuje różnicę między dżemem a wiśniami smażonymi.. te ostatnie są bardzo słodziutkie w bardzo gęstym syropie Dzisiaj jeszcze zrobiłam maliny w białej czekoladzie. Owoce zostały mi po odlaniu soku.Kilkanaście słoików pikli z cukinii żółtych i zielonych oraz ogórków z ''kwiatuszkami'' i kolorowe leczo .. zielone i żółte cukinie i czerwone i żółte pomidory, dodaję też zioła prowansalskie.Cdn .. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-437307 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 1, 2015 Report Share #152 Posted August 1, 2015 Jesteś wielka! Dziękuję. A te tak nie do końca przykryte, nie wysychają? Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-437308 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted August 1, 2015 Author Report Share #153 Posted August 1, 2015 Jesteś wielka! Dziękuję. A te tak nie do końca przykryte, nie wysychają? Ręczę swoją głową, że nie wysychają .. w razie reklamacji na przepis, który mam od lat i z którego korzystam .. dostaniesz rekompensatę .. jeden słoiczek moich wiśni Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-437310 Share on other sites More sharing options...
gontek Posted August 1, 2015 Report Share #154 Posted August 1, 2015 No i znów jestem zaśliniony Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-437311 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 1, 2015 Report Share #155 Posted August 1, 2015 Ręczę swoją głową, że nie wysychają .. w razie reklamacji na przepis, który mam od lat i z którego korzystam .. dostaniesz rekompensatę .. jeden słoiczek moich wiśni Wierzę Ci oczywiście, aczkolwiek słoiczek chętnie przyjmę w barterze. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-437313 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted August 28, 2015 Author Report Share #156 Posted August 28, 2015 (edited) Chociaż mnie troszkę tu nie było, to nie oznacza, ze nic się w mojej kuchni nie działo. Nie jestem w stanie pokazać wszystkiego, bo moja kuchnia nie jest rozciągliwa, ale kilka fotek wstawię. Na jesień pokażę piwniczkę i wtedy będzie można zobaczyć wszystko... no prawie wszystko, bo troszkę już ''wyparowało'' i zmieniło właściciela. Dżem z cukinii i świeżego ananasa.. nie ma potrzeby dodawać żadnych dodatków, świeży ananas pokrojony w kostkę i zasypany cukrem oddaje przepyszny sok, który jest bardzo wyczuwalny w dżemie. Tegoroczne lato sprzyjało urlopowiczom i ... suszeniu pomidorów. Część zostanie zalana oliwą z ziołami. Pozostałe zostaną zamknięte w szczelnym pojemniku i w miarę potrzeb zalewane zimą. Znajomi działkowicze musieli pozbyć się krzaków ogórków, chcąc przygotować ziemię pod sadzenie chryzantem. Zostałam obdarowana całym workiem. Zadałam sobie trudu i zważyłam ... na wadze łazienkowej, bo innej nie posiadam .. było tego 62,5 kg ... rękawy w górę i wzięłam się do pracy. Cześć została przeznaczona na kiszenie... pomimo, że są to ogórki sałatkowe. już kiedyś tak robiłam i dostrzegłam zalety ... nie są puste w środku i nie mają prawie pestek. Reszta poszła na sałatkę szwedzką w dwóch wersjach. Obecnie na ''tapecie'' jest sos boloński, wg mojego pomysłu Cdn... Edited August 28, 2015 by Maxell Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441561 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 28, 2015 Report Share #157 Posted August 28, 2015 smakowitości , zima dawno Ci nie straszna pracowita z Ciebie Dziewczyna i ostro zapaśna Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441563 Share on other sites More sharing options...
Kamil_1 Posted August 28, 2015 Report Share #158 Posted August 28, 2015 No ja cierpię dole takie pyszności widzę, że... :w00t: Obecnie na ''tapecie'' jest sos boloński, wg mojego pomysłu Bardzo mi się podoba poproszę kiedyś o przepis Na jesień pokażę piwniczkę i wtedy będzie można zobaczyć wszystko... Już nie mogę się doczekać tych zdjęć Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441566 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 28, 2015 Report Share #159 Posted August 28, 2015 takie pyszności widzę, że... :w00t: Ja widziałem na żywo. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dirol.gifTeraz część z tego oglądam u siebie na półce, z czego jestem bardzo zadowolony i jeszcze raz Aniu bardzo Ci dziękuję. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441567 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 28, 2015 Report Share #160 Posted August 28, 2015 Paweljack chwalipięta Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441569 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted August 28, 2015 Author Report Share #161 Posted August 28, 2015 pracowita z Ciebie Dziewczyna iUla ... dziękuję postaram się nie zwalniać tempa i coś tam jeszcze zrobię poproszę kiedyś o przepisNapiszę.... obiecuję Już nie mogę się doczekać tych zdjęćCierpliwość zostanie Ci wynagrodzona Ja widziałem na żywo. 0dirol.gif Teraz część z tego oglądam u siebie na półce, z czego jestem bardzo zadowolony i jeszcze raz Aniu bardzo Ci dziękuję.Paweł ... mam nadzieję, że będzie smakowało Paweljack chwalipięta Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441579 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 28, 2015 Report Share #162 Posted August 28, 2015 (edited) Paweł ... mam nadzieję, że będzie smakowałoNa razie tylko patrzę na te kolorowe słoiczki. Paweljack chwalipięta Edited August 28, 2015 by paweljack Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441580 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 28, 2015 Report Share #163 Posted August 28, 2015 Reszta poszła na sałatkę szwedzką w dwóch wersjach.Podobają mi się obie. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441738 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted August 28, 2015 Report Share #164 Posted August 28, 2015 Anuś uszczęśliwiła Chłopaka zamiast schować do piwniczki , bokówki czy spiżarni to siedzi i patrzy na przetwory zapowiadają upały ... Paweł do zimy jeszcze trochę czasu Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441740 Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 28, 2015 Report Share #165 Posted August 28, 2015 Anuś uszczęśliwiła Chłopaka Czy mnie Anuś uszczęśliwi, to się okaże. Na razie wysłałem sygnał. Quote Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441741 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted August 29, 2015 Author Report Share #166 Posted August 29, 2015 poproszę kiedyś o przepisKamil ... proszę przepis taki sobie sama ''skombinowałam' -3kg pomidorów .. najlepiej Lima- 1,5 kg papryki-3 cebule średniej wielkości cebule-4 marchewki- 1 średni seler-6 łyżek octu jabłkowego ( mam własnej produkcji)-4 łyżki cukru-4 łyżki bazylii suszonej-3 łyżki suszonego oregano- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej-1 łyżka pieprzu ziołowego-1 łyżeczka pieprzu cayeen-2 łyżki papryki słodkiej-2 łyżeczki płaskie soli.Wykonanie:Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję pokrojoną paprykę, . Na patelni podsmażam na niewielkiej ilości oliwy starty na tarce jarzynowej seler, marchew i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie łączę wszystkie składniki i gotuję to na wolnym ogniu około 40 minut. przy użyciu blendera miksuje to do momentu uzyskania konsystencji gęstego sosu. Dodaję przyprawy i gotuję kolejne 10 minut. Następnego dnia przekładam do słoików i pasteryzuję 30 minut.Warzywa podsmażone na oliwie można dodać po wcześniejszym zmiksowaniu papryki i pomidorów, takim sposobem też robiłam. Czy mnie Anuś uszczęśliwi, to się okaże. Na razie wysłałem sygnał. Sygnał dotarł Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-441893 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 1, 2015 Author Report Share #167 Posted September 1, 2015 Tak na szybko .. dwa koszyczki truskawek. Będzie więcej, tylko słoneczka potrzeba, a tego ostatnio Nam nie brakuje. jestem umówiona na większe zbiory... oj dużo większe, bagażnik wszak mam spory Zrywanie truskawek z rana to jak poranna gimnastyka Znajomi uważają, że pomimo suszy, plony są lepsze niż w poprzednich latach. Następnym razem zrobię zdjęcie pola truskawkowego ... dużego pola Z jednego koszyczka'' Malutka Dziewczynka'' podjadała ale już dostałą eksmisję z kuchni Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442425 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted September 1, 2015 Report Share #168 Posted September 1, 2015 ale numery , przy takiej suszy i o tej porze roku takie truskawki słodziutkie ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442428 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 1, 2015 Report Share #169 Posted September 1, 2015 mniam a takie prosto z pola ..jeszcze cieplutkie pachnace super , ja wczoraj dostalam 3kg wisni prosto z drzewa ..drylowanie mnie czeka a te wszystkie reczne drylownice do kitu sa . Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442439 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 1, 2015 Author Report Share #170 Posted September 1, 2015 słodziutkie ? Ula .. bardziej słodkie niż te w poprzednim sezonie, https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page-2 i odmiana też inna. a takie prosto z pola ..jeszcze cieplutkie pachnace super Oj pachną ... i to jeszcze jak wszystkie reczne drylownice do kitu sa Moja drylownica wytrzymała dwa lata i na następny rok trzeba kupić nową właściwie do wymiany jest tylko ta gumowa wkładka z otworami, ale jej się chyba samej nie kupi. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442440 Share on other sites More sharing options...
roger Posted September 1, 2015 Report Share #171 Posted September 1, 2015 (edited) jej się chyba samej nie kupi. Mówisz masz: http://www.leroymerlin.pl/uprawa-i-ochrona-roslin/przetworstwo-warzyw-i-owocow/sokowniki-kielkownice-suszarki/wymienne-gumki-do-drylownicy-biowin,p68260,l1854.html http://www.1002.pl/wymienne-gumki-do-drylownicy-10szt-p9082.html Edited September 1, 2015 by roger Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442444 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 1, 2015 Author Report Share #172 Posted September 1, 2015 Mówisz masz: http://www.leroymerl...8260,l1854.html http://www.1002.pl/w...0szt-p9082.html Roger .. dziękuję ślicznie zawsze pomagasz mi jak mam problem Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442449 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 1, 2015 Report Share #173 Posted September 1, 2015 (edited) Anus mozna dokupic bo ja nawet kupilam w carrefour ,tam gdziekupowalam ta drylownice ,ale juz tez zniszczone ,moja tez "zyla" 2 lata. w tym roku kupilam taka http://archiwum.allegro.pl/oferta/drylownica-do-wisni-czeresni-drylownik-fackelmann-i3168381211.html i tez do d**** , albo te szwedzkie wisnie jakies lipne Edited September 1, 2015 by electra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442464 Share on other sites More sharing options...
Kamil_1 Posted September 1, 2015 Report Share #174 Posted September 1, 2015 poproszę kiedyś o przepisKamil ... proszę przepis taki sobie sama ''skombinowałam' -3kg pomidorów .. najlepiej Lima- 1,5 kg papryki-3 cebule średniej wielkości cebule-4 marchewki- 1 średni seler-6 łyżek octu jabłkowego ( mam własnej produkcji)-4 łyżki cukru-4 łyżki bazylii suszonej-3 łyżki suszonego oregano- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej-1 łyżka pieprzu ziołowego-1 łyżeczka pieprzu cayeen-2 łyżki papryki słodkiej-2 łyżeczki płaskie soli.Wykonanie:Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję pokrojoną paprykę, . Na patelni podsmażam na niewielkiej ilości oliwy starty na tarce jarzynowej seler, marchew i cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie łączę wszystkie składniki i gotuję to na wolnym ogniu około 40 minut. przy użyciu blendera miksuje to do momentu uzyskania konsystencji gęstego sosu. Dodaję przyprawy i gotuję kolejne 10 minut. Następnego dnia przekładam do słoików i pasteryzuję 30 minut.Warzywa podsmażone na oliwie można dodać po wcześniejszym zmiksowaniu papryki i pomidorów, takim sposobem też robiłam.Dziękuję Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-442474 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 7, 2015 Author Report Share #175 Posted September 7, 2015 Kilka słoiczków ajvaru .. i buraki z chrzanem świeżo tartym i selerem ..i jeszcze papryka konserwowa. Ajvar z przepisu Koleżanki Marysi .. robię go już trzeci rok i jest przepyszny Cześć słoików bez naklejek .. zabrakło w hurtowni... dowiozą nie chcą stracić klientki cdn.. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/7/#findComment-443469 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.