electra Posted September 7, 2015 Report Share #176 Posted September 7, 2015 (edited) Pracowita kobieto !podziwiam CIe ,przepyszne to u ciebie wszystko ja konfiture z wisni robie bo wisnie u nas obrodzily ,a szwedzi jakos nie bardzo chcetnie zrywaja wiec mamy az 2 drzewka dla siebie Ajvar robisz z baklazanem na ostro? Edited September 7, 2015 by electra Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443475 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 7, 2015 Author Report Share #177 Posted September 7, 2015 ja konfiture z wisni robie bo wisnie u nas obrodzily ,a szwedzi jakos nie bardzo chcetnie zrywaja wiec mamy az 2 drzewka dla siebie Electra .. nie lubią wiśni? czy nie robią przetworów ? Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443476 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 7, 2015 Report Share #178 Posted September 7, 2015 ogolnie wisni nie za bardzo jedza a u nas to jakies leniuchy mieszkaja co im sie nie chce zrywac ,jablek tez nie zrywaja porzeczek tez nie bo u nas na osiedlu sa z porzeczek zywoploty Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443477 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted September 7, 2015 Report Share #179 Posted September 7, 2015 różnorodne pyszności słoikowe , super Anuś działasz Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443478 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted September 7, 2015 Report Share #180 Posted September 7, 2015 ogolnie wisni nie za bardzo jedza a u nas to jakies leniuchy mieszkaja co im sie nie chce zrywac ,jablek tez nie zrywaja porzeczek tez nie bo u nas na osiedlu sa z porzeczek zywoploty Tylko wino porzeczkowe robic Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443509 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 7, 2015 Report Share #181 Posted September 7, 2015 @BazylWidzew, u nas nie ma chetnych na wino domowe, jeszcze pol gasiora stoi ,ale pewnie juz nie wino a ocet Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-443515 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 11, 2015 Author Report Share #182 Posted September 11, 2015 Widok z okna w mojej pracy ... Trochę zabrałam do domu będzie nalewka z rajskich jabłuszek... i coś jeszcze Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444109 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 11, 2015 Report Share #183 Posted September 11, 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444117 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 11, 2015 Author Report Share #184 Posted September 11, 2015 Anus nie mow ze zrobisz kandyzowane? Electra .. zgadłaś i to na dwa sposoby Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444118 Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted September 11, 2015 Report Share #185 Posted September 11, 2015 Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444120 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 11, 2015 Report Share #186 Posted September 11, 2015 Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444121 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 11, 2015 Author Report Share #187 Posted September 11, 2015 (edited) Kiedy Ty masz na to wszystko czas? Kotunia ... podobno jestem bardzo zorganizowana kobitka to opinia innych .. nie moja Anus ,chetnie skozystam z jakiegos przepisiku bo u nas tez rosna to moze bym zrobila cos tak do dekoracji Electra.. wstawię te przepisy łącznie z fotorelacją .. za dwa.. trzy dni już w oczach widzę te jabłuszka kandyzowane na torcie .. .. Edited September 14, 2015 by Anuś Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444122 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted September 13, 2015 Report Share #188 Posted September 13, 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Quote Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444487 Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted September 13, 2015 Report Share #189 Posted September 13, 2015 Aniu, te jkblka sa bardzo dobre na galarety ziolowe, polecam. Pozniej do miesa zimnego jak znalazl, czy do pieczeni na Swieta . JAk potrzbujesz przepis ,to podesle. Annam ja też jestem zainteresowany Podeślij proszę i mnie Quote MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-444488 Share on other sites More sharing options...
boggi Posted September 16, 2015 Report Share #190 Posted September 16, 2015 Obecnie na ''tapecie'' jest sos boloński, wg mojego pomysłu Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem.Smak i konsystencja idealne.Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja.Niestety pewnego wieczora wpadłem na pomysł zrobienia tego sosu i tylko tyle miałem podzespołów potrzebnych do wykonania sosu. Quote Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445131 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 16, 2015 Author Report Share #191 Posted September 16, 2015 Polecam gorąco, sam zrobiłem i jestem pod wielkim wrażeniem. Smak i konsystencja idealne. Boguś .. bardzo się cieszę, że smakuję Jedyny błąd jaki popełniłem, to zbyt mała porcja. Zapomniałam uprzedzić, że zanim trafi do słoików to znika prosto z garnka Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445132 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 17, 2015 Author Report Share #192 Posted September 17, 2015 Zrobiłam w końcu te rajskie jabłuszka. Jak dla mnie szału nie ma. Pięknie wyglądały na początku, kiedy wrzuciłam je bezpośrednio do syropu ( na 1,5 l wody 60 dag cukru, 1 łyżeczka cynamonu i 4 goździki ), potem niestety kolor się zmienił i jabłuszka stały się blade. Po kilkunastu minutach ich gotowania wyjęłam je z syropu i następnego dnia ponownie zanurzyłam ich w zalewie. Proces ten powtarzałam przez trzy dni. Kolor miały mało ciekawy, więc wpadłam na pomysł i do gorącej zalewy dołożyłam kilka gron aronii. To chyba było właściwe podejście do sprawy jabłuszka nabrały nieco rumieńców.Na zdjęciu są pokazane jeszcze gorące, ale kiedy ostygną skórka ich staje się pomarszczona. W smaku są dobre. Przedwłożeniem do syropu każde jabłko należy nakłuć w kilku miejscach, wtedy podczas gotowania nie popęka. Z reszty owoców zrobię nalewkę... jak mi starczy cierpliwości do obierania ich owoce spożytkuję, jako ozdoba do tortów i do mięsa podawanego na ciepło. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445229 Share on other sites More sharing options...
RaV22 Posted September 17, 2015 Report Share #193 Posted September 17, 2015 Ja znam inny sposób. Zrób syrop 1:1 (woda-cukier)Zalej jabka gorącym syropem. Zostaw do następnego dnia.Następnego dnia zjej syrop, zagotuj i ponownie zalej nim jabłka.Czynność trzeba powtórzyć 3-5 razy w zależności jak twarde są owoce i w jakiej postaci chcesz je zachować.Ostatni raz, przed zalaniem owoców w słoikach zredukuj syrop o 30-40%. Zalej gorącym owoce w gorących słoikach, nie trzeba pasteryzować.Tak zrobione owoce są bardzo słodkie, więc raczej do dekoracji lub ciast/tortów.Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa miło przełamuje słodycz i moża owoce podawać do mięs Quote Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445230 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 17, 2015 Author Report Share #194 Posted September 17, 2015 Ja znam inny sposób. Wielkie dzięki RaV na pewno spróbuje tego przepis. Bardziej zależy mi, żeby były do ciast niż do mięsa. Fajnym dodatkiem może być musztarda w proszku Colmansa Nie słyszałam o takiej musztardzie. Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445239 Share on other sites More sharing options...
roger Posted September 17, 2015 Report Share #195 Posted September 17, 2015 Do patentu Rafała dodam tylko odrobinę kwasku cytrynowego co zapobiegnie krystalizacji cukru Tapniete z GT-I9500 Quote Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445249 Share on other sites More sharing options...
Ulalka Posted September 17, 2015 Report Share #196 Posted September 17, 2015 Trzeba kwasek dodać przed zagotowaniem syropu w ilości 1 g na 1 kg cukru Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445253 Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted September 17, 2015 Author Report Share #197 Posted September 17, 2015 Roger i Ulalka .. dzięki za wskazówki za dwa dni następne podejście do jabłuszek .. zrobię i się pochwalę Quote Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445273 Share on other sites More sharing options...
kotunia Posted September 17, 2015 Report Share #198 Posted September 17, 2015 jak dodasz kwasek "przed" to zachowasz kolor Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445287 Share on other sites More sharing options...
electra Posted September 18, 2015 Report Share #199 Posted September 18, 2015 Ja taka metoda jak podal Rav robilam kiedys truskawki jak mialam takie male ,super zachowaly sie w calosci Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445350 Share on other sites More sharing options...
osid Posted September 18, 2015 Report Share #200 Posted September 18, 2015 ja podobnym sposobem co Rav22 robię śliwki w occie, przepis babci Siasi czyli mojej kochanej mamci zalewa: 0,5 litra octu 10%, 0,5 litra wody, 0,5kg. cukru białego, 6 kulek ziela angielskiego, 20 goździków, zagotować i gorąca zalewą zalać śliwki (2,5kg), po 24 godzinach zalewę odlać i ponownie zagotować, i tak jeszcze 2X, w sumie 3dni, czwartego dnia odlać i zagotować zalewę, dodać śliwki i na małym ogniu(żeby śliwki się nie rozpadły) doprowadzić do wrzenia, przekładac gorące do słoików, odwrócić do góry dnem i koniec, nie trzeba pasteryzować i dla mnie są to najlepsze śliweczki z octu jakie jadłem ale wiedomo jak jest z jedzeniem od mamy albo babci idealne do mięs, na kanapeczki, a z zalewy można zrobić fajny winegret (fioletowy) śliwkowy do sałaty. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/8/#findComment-445353 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.