Anuś Opublikowano 3 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 3 Września 2020 (edytowane) Chodzi mi o ten syrop -jak dużo dajesz cukru?Na litr wody 4 łyżki płaskie cukru. Można dać więcej lub mnie, to zależy kto co lubi. można zmienić cukier na miód, lub pół na pół. Edytowane 3 Września 2020 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 3 Września 2020 No to lecę po gruszki Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 3 Września 2020 Zrobiłam kilka lat temu i nie miały ''wzięcia'' Bo trzeba mieć dobry przepis. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 6 Września 2020 @pis67, buraczki z przepisu tesciowej pokemona sa super smaczne polecamhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5139-pokemona-przetwory-i-inne-takie/?p=373090 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 6 Września 2020 buraczki z przepisu tesciowej pokemona sa super smaczne polecam dziękuję Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 7 Września 2020 Potwierdzam, robiłem wiele razy Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) Pierwszy dzień wolnego A to drugi dzień wolnego Polecam sałatkę z fasolki szparagowej według Kolegi Pokemona. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5139-pokemona-przetwory-i-inne-takie/W takin sam sposób robię świeże grzyby. Z ostatnich mirabelek powstał dżem z mirabelek z kardamonem z dodatkiem kawałków jabłek. Z kiszonkami jeszcze nie ''wystartowałam'' ale to kwestia kilku dni i będę działać. Pogoda jak na razie sprzyja i warzywa będzie można wykopać. Edytowane 16 Września 2020 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 16 Września 2020 No Anuś, byłby z Ciebie ideał ???? gdyby nie ten nałóg???? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 20 Września 2020 gdyby nie ten nałóg Tak wiem Muski,że palenie to brzydki nawyk. Może przyjdzie taka chwila, że rzucę.Dzisiaj poczyniłam kiszonki z selera i drugą z cukinii. Do tej pierwszej dołożyłam czosnek, kawałek chrzanu i koper ( chociaż tych dwóch ostatnich składników nie było w przepisie ) po jednej ostrej papryczce ( użyłam takich, które sama suszyłam). Do tej z cukinii dodałam czosnek, koper, papryczkę. W przepisie proponowano dodanie łyżeczki ulubionych ziół. Dodałam świeże carry włoskie.Solanka to litr wody ( ja używam zawsze takiej ''prosto z kranu'' ) i płaska łyżka soli niejodowanej. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) Przeczytałam ( i myślę, że nie tylko ja ) ze zrozumieniem wszystkie rady od Was. Jeśli pozwolicie za kilka dni usunę te posty. Mam nadzieję, że mi to wybaczycie. Dyskusje o paleniu przeniesiemy do innego tematu.Dzisiaj buraki z malinami. Buraki można ugotować lub upiec w piekarniku. Wybrałam tą drugą wersję. Starte na tarce ( było ich 1.2 lg) dodałam 30 dag świeżych malin, sól do smaku i sok z jednej cytryny. Jeżeli ktoś nie ma cytryny można dać łyżkę octu. Nie ma tam grama cukru, maliny były słodkie. Wszystko wymieszałam i poczekałam aż maliny ''puszczą sok''Przełożyłam do słoików i pasteryzacja 12 minut. W drugim rzędzie buraki z czosnkiem i świeżo tartym chrzanem.Jutro kolejne buraki w innej odsłonie. Edytowane 24 Września 2020 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Nie ma ostatnio czasu na tworzenie nowych rzeczy, a jak jest chwilka czasu i coś tam podziałam to znowu czasu brak, aby to pokazać.Kilka tygodni temu poczyniłam kapustę kiszoną z kurkumą i ananasem. Przepis zaczerpnęłam z jednego z blogów, zmieniłam nieco proporcje składników( każdy może dopasować ''pod siebie " )Składniki ;miałam trzy malutkie główki kapusty ( w sumie ważyły 1,3 kg )jeden świeży ananas ( o tej porze roku są w dobrej cenie )2 papryczki chilli bez nasionkilka gałązek świeżej natki pietruszki5 ząbków czosnku, można dać więcej2 płaskie łyżeczki soli niejodowanejdwie łyżeczki kurkumy2 łyżki nasion kopruKapusta poszatkowana jak do kiszenia, dodałam pozostałe składniki i przełożyłam ciasno w słoiki, ubijając je drewnianą pałką. Dalej robiłam jak w przypadku kiszenia kapusty, czyli kiedy tylko byłam w domu ''odgazowywałam'' czyli przekuwałam. Słoiki zamknęłam, w momencie kiedy uznałam że już jest ukiszona. Trwało to prawie dwa tygodnie. Przechowuje w lodówce.Moje uwagi :Następnym razem dam więcej ananasa, a koper zastąpię swoim ulubionym kminkiem .i więcej czosnku Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Anuś.,nie może wytrzymać bez robienia przetworów nawet zimą ciągnie jej do tej pracy Pochwalam jej hobby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.