paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Receptura na 5 kg Karkówka - 4 kgBoczek - 1kg Każdy wie jak wyglądają. Po zmieleniu wyglądają tak: Przyprawy: Sól/peklosól 18 g/kg (50/50)Majeranek 1,5 g/kgPieprz 1,5 g/kgCzosnek 2g /kgCukier 2 g/kgWoda 5% (mięszanie rozgniecionego czosnku i przypraw) Sitko 8 mm Długość batonów w oryginale nie jest określona. Wędzenie ciepłym dymem 4 h Parzenie 20 min. w temp. 75 st. Oryginał znajduje się tu: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-grubo-rozdrobnione/1134-kielbasa-chlopska i tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/343-kielbasa-chlopska/?hl=%20kie%C5%82basa%20%20ch%C5%82opska Edytowane 17 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Lutego 2014 Receptura na 5 g Popraw na kg. Oryginał znajduje się tu Tak jakby na zdjęciach oryginał normalnie, a Twoja chłopska jakby przewędzona. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2014 hmm takie kielbaski lubie najbardziej ..i tak katowac mnie jeszcze przed sniadaniem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lutego 2014 Popraw na kg.Dzięki.Tak jakby na zdjęciach oryginał normalnie, a Twoja chłopska jakby przewędzona. Ale, że co?hmm takie kielbaski lubie najbardziej ..i tak katowac mnie jeszcze przed sniadaniem To dobrze Ci, skoro śniadanko w południe prawie Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lutego 2014 ja juz od 6.45 na nogach jestem tylko czasu nie mam na jedzenie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2014 ja juz od 6.45 na nogach jestem tylko czasu nie mam na jedzenie Tak się mówi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2014 Pis67 napisał-dał do zrozumienia , że za długo wędziłeś - może lubisz taką ? Zazwyczaj wędzi się ok 1,0 do 2 godz. http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzone Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2014 E tam, wcale nie jest przewędzona. Ładnie wyglada. Nie sadzę żeby wszystkim dogodzić można było, ale ja tam bym taką zjadła i to teraz. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Pis67 napisał-dał do zrozumienia , że za długo wędziłeś - może lubisz taką ? Zazwyczaj wędzi się ok 1,0 do 2 godz. http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-i-poltrwale-wedzoneNie wiem dlaczego podałeś ten link, bo akurat te kiełbasy wędzi się długo. Natomiast jeśli chodzi o zazwyczaj, to gorącym dymem a autor Szczepan każe ciepłym 4 h. Tak zrobiłem. Edytowane 17 Lutego 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Marca 2014 Jakąś godzinkę temu gadałem z kumplem co to razem z Tobą na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Jakąś godzinkę temu gadałem z kumplem co to razem z Tobą na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił Wojskową z 1952 r. , gravad laxa i białą wielkopolską. Edytowane 31 Marca 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 31 Marca 2014 Wojskową z 1952 r A może i o wojskową się rozchodziło, pewnie coś pomyliłem o łososiu też coś wspominał, że dobry Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 31 Marca 2014 Wojskową z 1952 rA może i o wojskową się rozchodziło, pewnie coś pomyliłem o łososiu też coś wspominał, że dobry Cieszę się że kolegom smakowało. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riccardo47 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Marca 2014 na kursie był i bardzo chwalił sobie chyba chłopską wg Twojego wykonania I coś tam jeszcze próbował i też chwalił ależ oczywiście smak tej wojskowej kiełbasy mam jeszcze na ustach przepyszna w smaku , jako że siedziałem najbliżej półmiska z jej zawartoscią jakoś dziwnię mi tak ręka chodziła ,miała w sobie taki smak,którego ja od dłuższego czasu oczekuję w swoich eksperymentach z kiełbasami,A biała? w smaku również wyborna,świetna z tą zawartoscią przypraw (jak dla mnie) Cytuj ...i owoc żywota Twojego,je ZUS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.