jumbo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) A po kiego Ci ten "stabilizator" - czytaj co ludzie piszą - autorytety tego forum już to coś skomentowały Edytowane 18 Lutego 2014 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 18 Lutego 2014 lejek ma około 15 cm długości i jest stożkowy na wyjściu ma około25 mm Nic Ci ten stabilizator nie pomoże , on ma za zadanie bardziej chronić maszynkę niż pomagać w nadziewaniu. Lejek na wyjściu ma po wierzchu czy w środku 25mm, bo to bardzo ważne. Ja mam taki co środku otwór ma 20mm a po wierzchu 24mm i tu też może być problem bo maszynka za duża w stosunku do otworu lejka. Mam jeszcze 10 alfe muszę nią spróbować nabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Lutego 2014 u mnie to nie ma wielkiej różnicy ścianka ma 0,5mm gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Lutego 2014 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynką Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Lutego 2014 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynką Dla mnie Twoje wyroby są wzorcowe Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Lutego 2014 lejek ma około 15 cm długości i jest stożkowy na wyjściu ma około25 mm Nic Ci ten stabilizator nie pomoże , on ma za zadanie bardziej chronić maszynkę niż pomagać w nadziewaniu. Lejek na wyjściu ma po wierzchu czy w środku 25mm, bo to bardzo ważne. Ja mam taki co środku otwór ma 20mm a po wierzchu 24mm i tu też może być problem bo maszynka za duża w stosunku do otworu lejka. Mam jeszcze 10 alfe muszę nią spróbować nabijać. po prostu maszynka przy tych obrotach za szybko podaje farsz - lejek nie nadąża przepuszczać, jest cofka i gniecenie - zmniejsz obroty Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Lutego 2014 Dokładnie jak piszą poprzednicy weź pokręć ręcznie ( jeśli nie możesz zmniejszyć obrotów ) a zobaczysz różnice Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foniu2 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Wreszcie uporałwm się z tym nabijaniem. Kolega dorobił mi lejek metalowy większy na wylocie od poprzedniego o 3mm, chodzi o wew. średnicę. Tłuste mielone na 8mm a mięso 12mm + popychacz i teraz jest idealnie tak jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Grudnia 2017 U mnie tak wyglądają przekroje kiełbas nadziewane maszynkąDSCN1620.jpg DSCN1711.jpg DSCN4674.jpg k. przekrój.jpg kk 10.jpg[Dodano: 07 gru 2017 - 20:51]Muse powiedzieć że dla mnie za mało uwendzone laurka się nie marszczy???????????? w środku są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Mylisz pojęcia "uwędzone" "upieczone" a nawet "przepieczone" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Grudnia 2017 A dla mnie Twoja kiełbasa jest spieczona i utraciła tłuszcz ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zależy kto co lubi ja wolę dobrze uwendzone i podpieczone a kielbache tłustą i nafaszerowana wodą to w sklepie mogę kupić zależy kto co lubi pozdrawiam Wszystkich)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Zależy kto co lubi ja wolę dobrze uwendzone i podpieczone a kielbache tłustą i nafaszerowana wodą to w sklepie mogę kupić zależy kto co lubi Tez mysle ze za mocno dolozyles do pieca uwedzone wyglada troche inaczej,metoda prob i bledow dojdziesz do wprawy Pozdrawiam Edytowane 9 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) uwedzone wyglada troche inaczej Co kto lubi. No tak dokładnie. Moja teściowa zawsze jak wyciągam kiełbasy z wędzarni do parzenia, to krzyczy, że jeszcze za mało, bo nie pomarszczone i będzie surowa. :)Ale później, gotową zjada i nie marudzi, że surowa. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inflatable Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Dokladnie ja nigdy nic nie gotuję tylko wendzenie i podpiekanie wodą wyciąga aromaty według mnie 100% wędzone u podpiekanie nie umywa się DO gotowanego i wędzonego to jest moje zdanie karzdy lubi co innego pozdrawiam z dymem i wesołych świąt wszystkimi życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz7 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Mierzycie temp.w środku,czy hajcujecie na oko? Oczywiście można dopiekać,zamiast parzyć,ale z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.