Jump to content

Recommended Posts

AnuśTy chyba masz specjalną półkę "Gąsiorowa 2016" i odkładasz tam Twoje cuda.

Byłaś w mojej spiżarni ? :D 

Nie wiem czy Twój samochód to wszystko pomieści ;)

Pojadę tym drugim, bardziej pojemny  .. tam miejsca sporo :D

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
  • Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Wstaw butelki do letniej wody i po jakimś  czasie naklejki same odpadną.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Pojadę tym drugim, bardziej pojemny .. tam miejsca sporo :D

:D hahahah

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

• 2 weeks later...

Dzisiaj dzień robienia trunków. :) Owoce kupione .. płynu wysokoprocentowego starczyło . Gruszki naszpikowane kilkoma goździkami . świeży ananas i najładniejszy okaz pomarańcza .. no i taki co się zmieści przez wlot słoika. Alkohol dość mocny  :cool: .. taki 70 %.  Z reszty pomarańczy wyciśnięty zostanie sok i dodany do buraków, które wylądują z  dodatkami w słoikach a później na półki do spiżarni. :) Niestety nie umiałam precyzyjnie zawiesić pomarańcza na nitkach, tak aby był około 5 cm nad poziomem alkoholu. Nadziałam go na wykałaczkę do szaszłyków :D i jakoś sobie poradziłam. Teraz czekać .. długo czekać. :cool:

post-53395-0-23167600-1451325130_thumb.jpg   post-53395-0-25831300-1451325151_thumb.jpg

post-53395-0-41685800-1451325199_thumb.jpg

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt

:thumbsup: smaczne beda, Anus jak robisz takie z pomaranca ,mozesz tez sprobowac nadziac pomarancz ziarnami kawy ,bardzo dobra nalewka wychodzi ,nie musi wisiec nad % moze plywac  :)

Anuś zacnie słoiczki wyglądają :). Zdolna dziewczynka :)

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Zaopatrzenie będzie konkretne ;):clap:  :clap: Zastanawia mnie tylko ta wykałaczka, czy po niej alkohol nie będzie właził do pomarańczy.

:D Tutaj moja mała ewolucja -> -> -> Szara beczka Tomiego ;) 

Zdolna dziewczynka

:D

Zastanawia mnie tylko ta wykałaczka, czy po niej alkohol nie będzie właził do pomarańczy.

Tomi .. podejrzewam, że tak może być, choć ilość pewnie będzie znikoma, albo w końcu wykałaczka tak się nasączy, że nie będzie pobierała już %.

Niestety owinięcie pomarańczy nitką... to było ponad moja cierpliwość. Trzy razy próbowałam .. :rolleyes:

Trzy razy próbowałam .. :rolleyes:

Anuś , bo za czwartym razem  by się udało . Tak tylko napisałem , bo przy robieniu  tego typu nalewek nie mam doświadczenia .  Jednak próbować po kieliszeczku  zawsze mogę :D

Pozdrawiam serdecznie 

Edited by andrzej k

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

• 1 month later...

Jednak próbować po kieliszeczku zawsze mogę :D

Andrzejku zrobione :)

Troszkę moich nalewek :) niektóre to już egzemplarze końcowe... reszta gdzieś się ulotniła. ;) Od lewej pigwówka, ratafia, ananasówka, pomarańczówka i cytrynówka. W słojach jest nastawiona nalewka na mandarynkach, kilkudniowa  nalewka farmaceuty na cytrynach i  w celach eksperymentalnych ta sama tylko na pomarańczach sycylijskich ( jak na razie kolorem na kolana nie powala) :D

Dalsze poczynania wstrzymane, bo zarówno % jak i szkła zaczyna brakować. :)

post-53395-0-98646900-1455549524_thumb.jpg

post-53395-0-24835100-1455549814_thumb.jpg

:)

Nic tylko Cię Anuś brać za żonę....

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Dalsze poczynania wstrzymane, bo zarówno % jak i szkła zaczyna brakować

Szkła brakuje? Mogę pomóc :) w opróżnianiu :tongue:;):D

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Zaraz, zaraz .....byłem pierwszy...ale że nie mogę trunkować, to Wam pokibicuję, :D

Pytanie zasadnicze, gdzie się i kiedy spotykamy przed wyjazdem do Anuś?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

ale że nie mogę trunkować, to Wam pokibicuję

Ok, to już wiadomo kto będzie kierowcą ;)

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Spoko?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Pięknie Anuś :)

• 4 weeks later...

Moja nalewka farmaceuty w dwóch  wersjach, jedna z cytryn, druga z pomarańczy sycylijskich i mandarynówka. Przepis na te specjały z dodatkiem mleka tutaj  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1646-nalewka-farmaceutow/mandarynówka to improwizacja :)

Tuż przed filtracją :cool:

post-53395-0-73431000-1457684274_thumb.jpg

Filtracja z cytryn

post-53395-0-46667300-1457684128_thumb.jpg  post-53395-0-45270200-1457684172_thumb.jpg

Nocna z pomarańczy

post-53395-0-07248300-1457684211_thumb.jpg  post-53395-0-51278900-1457684308_thumb.jpg

Prezentacja w szkle :D i tym dużym

post-53395-0-28180800-1457684365_thumb.jpg

i tym małym ;)

post-53395-0-74752700-1457684398_thumb.jpg

Został ''serek'' mocny w procenty i w aromat. Bedzie jak napisała Eanna dodatkiem do kremów, a mandarynki przeznaczę na ozdobę do tortów .. obtoczone w gorącej czekoladzie. :)

post-53395-0-65166300-1457684428_thumb.jpg  post-53395-0-33356400-1457684448_thumb.jpg

Supe musze tez sprobowac :thumbsup: czy przy tej filtracji % nie uciekaja`?

Supe musze tez sprobowac :thumbsup: czy przy tej filtracji % nie uciekaja`?

Electra zdjęłam pokrywki tylko po to, aby zdjęcia zrobić :) trzeba nakryć, bo trochę czasu trwa ta filtracja ;)

Moja nalewka farmaceuty w dwóch wersjach, jedna z cytryn, druga z pomarańczy sycylijskich i mandarynówka. Przepis na te specjały z dodatkiem mleka tutaj http://wedlinydomowe...ka-farmaceutow/mandarynówkato improwizacja :)

Anuś pięknie wyglądają naleweczki. Powiedz mi czy jesteś zadowolona z mandarynkowej, bo mnie BARDZO rozczarowała :( 

Nalewka farmaceuty bardzo mnie kusi ;)

Powiedz mi czy jesteś zadowolona z mandarynkowej, bo mnie BARDZO rozczarowała

Ela .. dodałam skórki z cytryn, jako dodatek :) czuć w niej nieco goryczki i nie jest za słodka  :) taka dla facetów :laugh::facepalm:

Aniu no wlasnie ,bo to trwa dosc dlugo ,ja zazwyczaj zlewam znad osadu. kurcze ze nie pomyslaalm ze filtry do kawy mozna zamknac na sloiku ,bo ja zawsze wkladam do lejkow :facepalm: