Gość Efffa Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Nie pijam ale doceniam trud pracy Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Dereniówka to jest to.... Ziezielony Najlepsza ! Tego jeszcze nie wiem na pewno najdroższa, którą zrobiłam, a jest tego ''troszeczkę'' Za kg derenia płaciłam 37 zł. Kupiłam na targu, wręcz błagając Pana, aby mi odstąpił trochę ( przywiózł komuś na zamówienie ) Szkoda, że nie mam takiego krzewu na swoim ranczo. Nie pijam ale doceniam trud pracy Z braku czasu i konieczności bycia mobilną praktycznie cały czas nie degustuje, choć może kiedyś przyjdzie na to czas. Dla mnie robienie nalewek to czysta zabawa i przyjemność. Dereniówka dołączy do pozostałych tegorocznych i z poprzednich lat w mojej piwniczce. Czasami robię komuś przyjemność i obdarowuje jedną buteleczką . Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Dereniówka dołączy do pozostałych tegorocznych I zapomnij o niej na kilka lat Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 27 Grudnia 2019 I zapomnij o niej na kilka lat Z tym nie będzie problemu Chyba, że złodziej dobierze się do mojej piwniczki, ale wtedy chyba nie wyjdzie o własnych siłach Mam jeszcze jedno pytanie. Na dnie słoja nalewka jest bardzo mętna, nie wiem czy to da się przefiltrować. Wcześniej miałam tylko tak w przypadku ratafii i nalewki z pieczonych śliwek. Czy to dlatego, że w tym roku dodałam do wszystkich swoich nalewek miód zamiast cukru.Teraz jestem na tym etapie Jeszcze trochę zostało do północy skończę .. chyba Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Szkoda, że nie mam takiego krzewu na swoim ranczo. Anuś już na wiosnę możesz drzewko posadzić . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Szkoda, że nie mam takiego krzewu na swoim ranczo. To posadź - tylko szczepione to szybko będą owocować. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Szkoda, że nie mam takiego krzewu na swoim ranczo. Anuś już na wiosnę możesz drzewko posadzić . I muszą być 2 lub 3 najlepiej innych odmianosad naturalny Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Anuś już na wiosnę możesz drzewko posadzić . No pewnie , że mogę Andrzejku To posadź - tylko szczepione to szybko będą owocować. Olga przymierzam się do tego. Marzy mi się też czeremcha. Nie pamiętam z jakiego źródła posiadam tą wiedzę, ale gdzieś napisano, że czeremcha, albo dereń są bardzo inwazyjne.Muski jakie najlepsze odmiany ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 27 Grudnia 2019 U nas na podworku wszystkie derenie powycinali a bylo kilka drzewek-nikomu nie przeszkadzaly, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Poczytaj np. tutaj http://www.cornus.com.pl/opis-odmian.html - ja mam 4 odmiany . Edytowane 27 Grudnia 2019 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 27 Grudnia 2019 U nas na podworku wszystkie derenie powycinali a bylo kilka drzewek-nikomu nie przeszkadzaly, Czasami trudno zrozumieć działania i poczynania innych. Poczytaj Dzięki Olga. W wolnej chwili muszę się zagłębić w lekturze. Nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian i różne wybarwienia owoców. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 1 Maja 2020 Muski tak samo jak inne nalewki przecież już pytałem Sorki Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 1 Maja 2020 przecież już pytałem Pytać nawet po stokroć to żaden wstyd PozdrawiamA. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.