Muski Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #201 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) W wielu regionach daje się listek i ziele do rosołku , ale w niektórych nie , jadłem też z posypaną kolendrą ,też smaczny - najlepszy jednak z dodatkiem pieczonej kaczki......z braku z dodatkiem pieczonego kurczaka ,bardzo podnosi smaczek -polecam serdecznie Edytowane 26 Marca 2017 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #202 Opublikowano 26 Marca 2017 A niemiaszki wcinaja rosol z usmazonymi nalesnikami ktore sa zrolowane i cieko pociete w paseczki. Wyglada to jak klarowne "flaczki"..No i tez rosol podawany jest z ryzem.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #203 Opublikowano 26 Marca 2017 Dla mnie kostka z kaszki krakowskiej w rosole jest nie do przełknięcia, z kaszy manny też mi nie konweniuje w takim wydaniu Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #204 Opublikowano 26 Marca 2017 Uwielbiam rosół.....!!!!!Kiedyś w Austri,przez tydzień podawali Nam na obiadokolację bulion z różnymi dodatkami.Była kasza krojona w kostkę , naleśniki, zielony groszek, makaron...ciekawe doznania kulinarne....Pozdrawiam.Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #205 Opublikowano 27 Marca 2017 A jak juz mam zjesc rosol to najlepiej lubie z lanymi kluskami i to musza byc takie jak anielski wlos zeby zagescic rosol ,bo ja nie przepadam ogolnie za wodnistymi zupami Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #206 Opublikowano 27 Marca 2017 W wielu regionach daje się listek i ziele do rosołku Skład mięsny już podałem to teraz co dodaję poza mięsem.Listek,pieprz w ziarnach, ziele, kawałek kapusty włoskiej, kawałek selera, pietruszkę i opaloną na gazie marchewkę i cebulkę.Dodaję też jeden mały grzybek suszony. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #207 Opublikowano 27 Marca 2017 kawałek kapusty włoskiej, Ja wyniaslam z domu rowniez ten lisc kapusty, ale musi byc suszony do rosolu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #208 Opublikowano 27 Marca 2017 To jest tak ze jak "Kowalski" slyszy rosol, to wyobraza sobie zaraz tradycyjne np. I danie..W innych krajach ta sprawa wyglada inaczej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #209 Opublikowano 29 Marca 2017 Wsadzę kij w mrowisko. Najsmaczniejszy rosół to kogut lub kura z wolnego biegania w wieku ok. roku gotowany w małej ilości wody z włoszczyzną + sól i pieprz ZIOŁOWY,a gdy jest miękki zalewamy tłustym mlekiem i zagotowujemy . Włoszczyznę usuwamy , marchewka zostaje . Mięso podsmażamy na rumiano . Ugotowane ziemniaki zalewamy rosołem i osobno mięso . Taki rosołek podgrzany na drugi dzień to najlepszy elixir na "suchoty galopujące " czyli syndrom dnia drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #210 Opublikowano 29 Marca 2017 Henio.Zamotałeś mnie w swoim przepisie.Rosół który powstanie mam zalać mlekiem, czy mięso mam zalać mlekiem a potem podsmażyć..... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #211 Opublikowano 29 Marca 2017 Chyba rosol zalac mlekiem ,bo jak podsmazyc zalanego kuraka? a rosol to jak robie taki a'la tajski to zalewam ale mlekiem kokosowym. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #212 Opublikowano 29 Marca 2017 Rosół który powstanie mam zalać mlekiem, czy mięso mam zalać mlekiem a potem podsmażyć.. Mleko wlewamy do gotującego się rosołu z którego wyjeliśmy mięso by je podpiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #213 Opublikowano 29 Marca 2017 Henio , o tym nie slyszalam jeszcze Ale jakos mi nie pasuje to mleko do rosolu. Zielniaki i owszem zamiast makaronu to jadlam w rosole, bylo ok, ednak taki maminy to u mnie zawsze z makaronem wlsnej robity musi byc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.