mikami Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zarządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 7 kwietnia 1950 r. w sprawie ustalenia rodzajów i gatunków oraz określenia składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych.http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WMP19500430500 Skład (w nawiasach wspólczena klasyfikacja):1.Mięso wolowe III kl. 25 kg (II)2.Mięso wieprz. II kl. 25 kg (IIa)3.Mięso wieprz. III kl. 50 kg (IIb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 12 Grudnia 2014 mikami,a Twój post to à propos czego dotyczy ? Rozwiń Swą myśl. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldeman Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 12 Grudnia 2014 mikami,a Twój post to à propos czego dotyczy ? Rozwiń Swą myśl.poprzedzającej go polemiki na temat składu lisieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Chyba to, że taka lisiecka była w 1950 roku. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Odpowiadałem Dziadkowi na temat kiełbasy lisieckiej EU.Nie napisałem tego wprost, ale myślałem, że temat wątku wyjaśnia kontekst moje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Odpowiadałem Dziadkowi na temat kiełbasy lisieckiej EU.Nie napisałem tego wprost, ale myślałem, że temat wątku wyjaśnia kontekst moje wypowiedzi.To nie jest kiełbasa EU. To jest przepis na wyrób regionalny, zwany kiełbasą lisiecką zatwierdzony przez EU. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 19 Września 2015 A powiedzcie ile wychodzi kątnicy wołowej na kilogram farszu tak orientacyjnie chce wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 19 Września 2015 A powiedzcie ile wychodzi kątnicy wołowej na kilogram farszu tak orientacyjnie chce wiedzieć.Tutaj jest opisane: http://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita/1349-normy-zuzycia-oslonek-na-1-kg-farszu Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 26 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 26 Września 2015 A powiedzcie ile wychodzi kątnicy wołowej na kilogram farszu tak orientacyjnie chce wiedzieć.Tutaj jest opisane: http://wedlinydomowe.pl/dodatki/jelita/1349-normy-zuzycia-oslonek-na-1-kg-farszu dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 23 Listopada 2016 Oprócz osłonek, skład na kiełbasę polędwicową. PW 21 str. 73. Zastanawia mnie ten dopisek pod tytułem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.