lesniak Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Marca 2014 Witam wszystkich.Od kilku miesięcy pracuję nad książką kucharską z recepturami mojego regionu czyli Pałuk. Jest to kuchnia dość specyficzna bo z dużym wpływem kuchni Wielkopolskiej, Kujawskiej i Kociewskie. Przepisy pochodzą głównie z rodzinnych zeszytów oraz zbierane od starszych pań i kół gospodyń wiejskich. Za zgodą wydawcy i głównego sponsora mogę zaprezentować stronę tytułową 3 strony oraz spis treści. Książka jest prawie ukończona. Została do zrobienia korekta graficzna i ortograficzna oraz czekam na opracowanie wierzeń związanych z kulinariami. Szanownych kolegów proszę o ocenę co sądzą o grafice i przejrzystości. Zakładam temat aby wytłumaczyć dlaczego zacząłem dodawać potrawy regionalne. Więcej potraw na kulinaria z mojego regionu znajdziecie na Facebooku: https://www.facebook.com/kuchniaznin/posts/214549122073084?notif_t=like Jest to strona którą prowadzę. A tutaj dodaję link z sobotniego mojego gotowania dla Żnińskiego Klubu Morsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) No proszę laikowałem na FB Kchnię Pałucką a nie wiedziałem że to Twoje dzieło Grafika książki bardzo mi się podoba , zamieszczone przepisy też. Edytowane 4 Marca 2014 przez Kruszynka "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Marca 2014 Dziękuję za ocenę. I za polenieniu stronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Marca 2014 Komentarz na FB. :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Marca 2014 PolubioneJakie są szanse zdobycia tej pozycji ?Pozdrawiam polubionych Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) No przewidywany termin wydania to sierpień nakład ma być 1000 egz cena ok 20 zł to są wstępne wyliczenia. Liczba stron 150. Wszystko zależy od sponsorów i Urzędów lokalnych. Stowarzyszenie i ja walczymy o jak najwyższy nakład i najniższą cenę. Na pewno jeśli będą chętni to na forum będzie przekazane. Na chwilę obecną wszystko się ładnie układa, po mojej myśli... Edytowane 4 Marca 2014 przez lesniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Marca 2014 Ja już czekam na sierpień, :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Marca 2014 Co do meritum nie wypowiadam się bo się nie znam na potrawach tego regionu natomiast widzę drobne błędy w pisowni ,brak konsekwencji czy pisać małą czy dużą literą . Myślę ,że to jeszcze będzie po prostu podlegać korekcji . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) przecież kolega lesniak napisał : Została do zrobienia korekta graficzna i ortograficzna oraz czekam na opracowanie wierzeń związanych z kulinariami.fajna pozycja regionalna , muszę się rozeznać czy tu w moim regionie jest coś podobnego ... nie nie , nie mam zamiaru pisać Edytowane 4 Marca 2014 przez DUCH Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Marca 2014 Leśniak zapisz mnie na listę oczekujących , z numerem 999 Piszę poważnie Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Marca 2014 Spokojnie wszyscy chętni dostaną na pewno...Błędy są wiem o tym ale to już korekta zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Marca 2014 Leśniaku, mnie też dopisz Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Marca 2014 Leśniak gratulacje - fotki ładne - pewnikiem będzie to ciekawa pozycja w biblioteczce lubiących gotować - na pewno lepsza niż Lidlowa pozycja Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Marca 2014 Dodaje spis treści i potraw. Myślę że książka przynajmniej na moim terenie będzie ciekawą lekturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Marca 2014 Bardzo mnie zainteresowała strona 102. Będzie ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Marca 2014 Nalewka Biskupińska też jest smaczna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Marca 2014 Książka może być bardzo ciekawa,szczególnie dla "tubylców" jestem kociewianką i kilka potraw znam z praktyki z przyjemnością zakupię tę książkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi