kostek61 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Maja 2014 że jest bardzo dobra pod względem przypraw a w następnym że trzeba je dobierać samemu Chodzi mi o to że zestaw jest dobry a zmienić można gramaturę dawki na kg. eśli nawet, to na jakiej podstawie można zmieniać? Na podstawie swoich preferencji smakowych,jeżeli Tobie wszystko pasi ,to nie zmieniaj nic i tyle. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Maja 2014 Moi drodzy, receptura z założenia dopuszcza odchylenia w składzie ale nie całkowitą zmianę przyprawy na inną. Takie odchylenia podawane są od razu przy recepturach. A skoro nigdzie w 16 - stce nie jest napisane, że nie można zmieniać dowolnie, to nie można. Jak ktoś tu wejdzie i na początku przeczyta recepturę podhalańskiej a na końcu, że właściwie wszystko można zmienić, to po co te ceregiele. Nie można twierdzić, że z powodu nie lubienia kminku, jak dodam tymianku to mam nadal kiełbasę kminkową. Miłego weekendu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Maja 2014 Kiełbasa bardzo ładna;)Podpieczona wzorowo:) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) Moi drodzy, receptura z założenia dopuszcza odchylenia w składzie ale nie całkowitą zmianę przyprawy na inną.Pawle przeczytaj dokładnie moje posty dotyczące tej kwestii Edytowane 17 Maja 2014 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Maja 2014 Pawle przeczytaj dokładnie moje posty dotyczące tej kwestii czytam http://s17.rimg.info/63ea94cd3a08a74c723b7452561699a1.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 1 Marca 2016 Dawno nie robiłem, ale skoro trzeba jechać do Zakopanego to podhalańska jak znalazł. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 1 Marca 2016 ale skoro trzeba jechać do Zakopanego to podhalańska jak znalazł. Taka karma, trzeba jechać.... Nie cierpię niczego co jedzie baranem i kozą.... ni sera, ni kiełbasy.... nawet jak wygląda jako tako... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 1 Marca 2016 Nie cierpię niczego co jedzie baranem i kozą.... ni sera, ni kiełbasy.... nawet jak wygląda jako tako... Jakis czas temu dziwiłeś się jak zrobiłem parówki z sarniną i napisałem, że smak wykwintny, a teraz dziczyzna u Ciebie na porządku dziennym. Może i jak kiełbasy z baraniną spróbujesz kiedyś, to też zmienisz zdanie? Jest ciekawa w smaku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 1 Marca 2016 Jakis czas temu dziwiłeś się jak zrobiłem parówki z sarniną i napisałem, że smak wykwintny, a teraz dziczyzna u Ciebie na porządku dziennym. Może i jak kiełbasy z baraniną spróbujesz kiedyś, to też zmienisz zdanie? Jest ciekawa w smaku. Sarna słodka, nie podchodzi mi, a podhalańskiej i jagnięciny już zjadłem wystarczającą ilość, by o temacie zapomnieć.... A wykwintny smak - cóż - kto próbował i tak go zdefiniował? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 2 Marca 2016 Krótki moment produkcji w/w kiełbasy widziałem, a oceniając po smakach innych wyrobów Pawła, wyszła wyśmienicie, ojjjjjj zjadłoby się , dodatkowo większy żal, że do Zakopanego nie jedziemy Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 2 Marca 2016 dodatkowo większy żal, że do Zakopanego nie jedziemyDziękuję DZIADKU MAĆKU, sie podrzuci do Was kawałek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.