paweljack Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Lipca 2018 Jakiś czas nie robiłem, jelita wołowe fi 60-65 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry_64 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Paweljack pozwolę sobie wkleić linka do innego tematu, w którym opisałem problem z Żywiecką. Wyszła mi żywiecka z szarym oczkiem https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7598-kielbasa-z-szarym-oczkiem/?p=616807 Jestem ciekaw opinii innych użytkowników. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Oczywiście przepis nie ma tu nic do rzeczy, raczej wykonanie. Podejrzewam ten balkon i 10 stopni a może więcej przyświeciło. Poza tym wg receptury jest 20 gramów peklosoli na kg, plus dodatkowa sól przy produkcji. To kiełbasa podsuszana, z założenia ma „pobyć” dłużej. Nikt nie dał takiej ilości soli bo lubi słone, tylko z powodu trwałości, dodatku wołowiny. [Dodano: 12 gru 2018 - 12:24] Dla mnie to nie szare oczko, tylko zepsute mięso. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry_64 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Oczywiście przepis nie ma tu nic do rzeczy, raczej wykonanie. Podejrzewam ten balkon i 10 stopni a może więcej przyświeciło. Poza tym wg receptury jest 20 gramów peklosoli na kg, plus dodatkowa sól przy produkcji. To kiełbasa podsuszana, z założenia ma „pobyć” dłużej. Nikt nie dał takiej ilości soli bo lubi słone, tylko z powodu trwałości, dodatku wołowiny.[Dodano: 12 gru 2018 - 12:24]Dla mnie to nie szare oczko, tylko zepsute mięso.Dziękuję za odpowiedź, generalnie wszystko jest tak jak należy, poza tym, że nie zapeklowałem mięsa(!!!), tylko użyłem soli warzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Dawno nie robiłem, czas sobie przypomnieć. Edytowane 29 Września 2022 przez Maxell Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 30 Września 2022 (edytowane) Zainspirowałeś mnie... Od dłuższego czasu robię tylko szynki i balerony, ale chyba muszę się znowu zabrać za jakieś bardziej wymagające wyroby... i chyba zacznę od twojej żywieckiej. Wygląda super. Edytowane 30 Września 2022 przez Twonk Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) Zainspirowałeś mnie...Miło mi. U mnie ostatnimi czasy było to samo, tylko wędzonki. Dlatego wracam do kiełbas. Muszę tylko ponownie zamówić z Niemiec osłonki naturalne. Edytowane 3 Października 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Października 2022 A czemu zamawiasz z Niemiec Pawle, jeżeli można zapytać ? Czy są lepsze jakościowo, czy jest jakiś inny specjalny powód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Października 2022 Kiedyś miałem okazję degustować żywiecką Pawła - bardzo była smaczna Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Października 2022 A czemu zamawiasz z Niemiec Pawle, jeżeli można zapytać ? Czy są lepsze jakościowo, czy jest jakiś inny specjalny powód ?Witaj Jarku, bo u nas nie ma takiego wyboru, jak wcześniej opisywałem:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9581-kiełbasa-żywiecka-podsuszana-produkcji-pawła/?p=572174[Dodano: 04 paź 2022 - 20:38] Kiedyś miałem okazję degustować żywiecką Pawła - bardzo była smaczna Dziękuję. Pewnie jeszcze będzie okazja popróbować wzajemnie wyrobów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.