Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Parzenie - jaki czas


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#21 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 30 maj 2014 - 14:05

Hmmm a jak ma się 4kg kiełbasy do 4-o kilogramowej szynki z nogą w funkcji tego czasu ?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#22 osid

osid

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 741 postów

Napisano 30 maj 2014 - 14:18

Hmmm a jak ma się 4kg kiełbasy do 4-o kilogramowej szynki z nogą w funkcji tego czasu ?

Roger, racja !!!

zapomniałem dopisać że ta "metoda" dotyczyła tylko wędlin typu, boczek, baleron, szynka, polędwica, ale w tamtych czasach w moim domu nikt nie pomyślał nawet o wyrobie własnej kiełbasy,

nie było jelit, nadziewarek, soli peklowej, a kiełbasę kupowało się gotową od chłopa (ciekawe jak on sobie wtedy radził ??)  no chyba że mowa o kiełbasie w słoiku to już prędzej, albo weki babci dla taty na wyjazdy za granicę.... co to był za smak !?!


Użytkownik osid edytował ten post 30 maj 2014 - 14:19





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych