electra Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 24 Marca 2016 ja bym mrozila bez tego wycieku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 na czasie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 26 Marca 2018 Białe w trakcie przygotowań to i temat na wierzch Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 28 Marca 2018 Białe w trakcie przygotowań to i temat na wierzch Dzięki temu przeczytałem cały od początku Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 28 Marca 2018 przeczytałem cały i masz wiedzy więcej Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 28 Marca 2018 Ja też przeczytałem z uwagą, podliczyłem 19 receptur, odrzuciłem skrajne dawki i ... - pieprz 2,77g- czosnek 4,63g- majeranek 2,63g- sól 19,85g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Kilka ostatnich moichPieprz 3-3,5 gCzosnek 4-5 gMajeranek 3,5 gCzasem z garści gorczycę żółtą Edytowane 28 Marca 2018 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Marca 2018 Kilka ostatnich moich To już wiadomo, kto robi tę statystykę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 28 Marca 2018 Ja będę napychał białą jutro wieczorem - Przyprawy klasycznie : Czosnek 5g/kg (niestety z biedry to może dam więcej) pieprz z hurtowni więc śmiało 4g i majeranek 1,5g/kg bo mam swój i jest b.aromatyczny. Dam sól morską i 15% peklosoli. Do rozdysponowania zostało mi 10kg szynki i 5 kg karkówki , podgardla mam jakieś 2kg - może się uda . Po klasyfikacji pomielę - I kę -13ką , II kę -8ką , III-3ką i podgardle na 6. Ot taki plan.Sugestie mile widziane Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 29 Marca 2018 Ja daję następujące przyprawy do białej kiełbasy:Pieprz naturalny 2,5 g/kgCzosnek świeży 4 g/kgMajeranek 5 g/kgSól /peklosól 50/50 17 g /kgMięso:Wp. kl. IWp. kl. IIwp. kl. III lub wołowina kl.II Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 29 Marca 2018 Witt, uważaj aby Twoja k. Biała przy ilości majeranku 5g/kg nie zrobiła się zielona . Pozdrowienia świąteczne ślę . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Marca 2018 Witt, uważaj aby Twoja k. Biała przy ilości majeranku 5g/kg nie zrobiła się zielona . Pozdrowienia świąteczne ślę . I zrobi Moja pierwsza biała - w smaku dobra choć baaaaardzo majerankowa - zawierała właśnie 5g/kg majeranku i do tego 5g/kg czosnku... a jaki był zapach w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Marca 2018 Wszystko się wyjaśniło jak spojrzałem z jakiej miejscowości witt pochodzi, oni uwielbiają majeranek . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak kolejnego roczku ...dla przypomnienia Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W tym roku zmieniłem nieco skład przypraw i kiełbasa biała wyszła smakowo bardzo dobra. Chyba z wiekiem zmienia się również smak Pieprz naturalny 3,5 gCzosnek 3 gMajeranek 3 gSól daję 17 g Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) W tym roku bedzie troche inaczej skład /1kg:pieprz 3gczosnek 3gmajeranek 3ggorczyca żółta drobna - 1gsól - 17g Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 U mnie tradycyjnie i niezmiennie:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Być może przyzwyczaiłem rodzinę ,że biała oprócz tego ,że ma byc pyszna jest jeszcze aromatyczna - i specjalnie nie ma odwrotu - sam z reszta taką lubię Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos83 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 21 Marca 2020 Odświeżę temat, ale skoro mowa o przyprawach to czuje się niejako wywołany do tablicy Mianowicie ja używam niezależnie czy to do białej, czy do wędzonej i parzonej znaczne ilości przypraw. Może jestem dziwny, ale mimo, że mam pewność co do używanych surowców z jakich robię kiełbasę to musi być ona aromatyczna, i musi być czuć przyprawy. Jakbym chciał czuć tylko mięso to bym sobie zmielił kawałek i po prostu zjadł na żywca bez żadnego doprawiania, ale to wtedy nie byłaby kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 21 Marca 2020 De gustibus non est disputandum Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 22 Marca 2020 To fakt.O gustach się nie dyskutuje. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.