świadziu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witaski,zrobiłem dwa tygodnie temu swoją pierwszą białą kiełbasę dodając poniższe przyprawy:Pieprz mielony gruboziarnisty - 2 gr / 1 kgCzosnek – 3 gramów / 1 kg Majeranek – 1 gram / 1 kgParzyłem dość długo bo prawie 40 minut w temperaturze 74 -78 stopni - wiem dzięki Bagno że to błąd. Szukam informacji jak Wy robicie swoją białą kiełbasę.Poniżej jak mój przepis na kiełbasę białą: http://www.grzegorzswiadek.pl/wedzenie/wyprawy/04-04-2014/437 - smakuje OK, ale nie wyczuwam przypraw Mam pytanie jakich przypraw i w jakich ilościach używacie ? Czy duża różnica jest w smaku jeśli kiełbasą najpierw sparzę i zamrożoną dodam do żurku lub podpiekę z cebulą a taką którą surową dodam do żurku lub usmażę - nie wiem ile tracimy w smaku podczas parzenia kiełbasy ( woda nam odbiera przyprawy, sól, itd. ) a robiąc to samo z kiełbasą surową.Jeśli surową kiełbasę białą zamrożę i chciałbym dodać ją do żurku to jak z nią postępować - odmrozić i dodać do zurku i parzyć, po odmrożeniu sparzyć i potem dodać do żurku, inne propozycje bardzo mile widziane Pozdrówka Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Moje proporcje przypraw to: pieprz (do wszystkich kiełbas daję grubo mielony) 2,5 gr/kg czosnek 5 gr/kg majeranek 3 gr/kgdo żurku idzie kiełbaska wcześniej sparzona bo zostaje ze śniadania ale daję ją pokrojoną do gotowego żurku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Każdy ma swoje proporcje.Moje to pieprz ziarnisty świeżo mielony tuż przed doprawianiem - 2g/kgczosnek 6g/kgmajeranek 2g/kg Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Grzesiu jak parzysz a nie zwiększyłeś ilości soli to w małej ilosci wody i krócej, majeranku i czosnku możesz spokojnie podwoić (marjanek jak babcia mówiła nawet x3 bo to biała) a pieprz to zależnie od pieprzu i gustu od 2-4g PS Do takiej kiłbasy nie daję żadnych innych przypraw papryki również Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Parzyłem dość długo bo prawie 40 minut w temperaturze 74 -78 stopni - wiem dzięki Bagno że to błąd. A jak powinno być poprawnie?Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja dzisiaj zrobiłem białą z taką ilością przypraw :- pieprz czarny 3g/kg,- majeranek 4 g/kg,- czosnek 4g/kg (czasami daję 5),- sól kłodawska 20g/kg. Taka mi smakuje i tutaj przyprawy czuć bardzo dobrze. Ja białą parze w rosole na żurek. Później kroje w plastry i podsmażam razem z cebulą i boczkiem i dodaje do żurku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Parzyłem dość długo bo prawie 40 minut w temperaturze 74 -78 stopni - wiem dzięki Bagno że to błąd.A jak powinno być poprawnie?Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę Z tego co wyczytałem tu na Forum i jak ja robię to 20-25 minut w wodzie o temperaturze 70-75 st. Kiełbasa w jelitach o kalibrze 28-30 Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mam pytanie jakich przypraw i w jakich ilościach używacie ? To jeszcze ja od siebie "dwa" słowa Grześ, z przyprawami to tak jak pisał roger.Ja osobiście jak robię białą to już daję przyprawy na oko, rodzaj przypraw to ni mniej nie więcej tylko jak 16-tka zapodaje.Czosnku daję dużo bo lubię, 3-4g, a nawet 5 g/kg farszu.Jak dasz więcej przypraw, kiełbasę zamrozisz i prawidłowo odmrozisz to smak troszkę ucieknie, ale nie za dużo, zależy też jak długo będzie mrożona Ja kiełbasy sporadycznie mrożę nieparzone, mrożę raczej już parzone, lub wędzono/parzone, w zamrażarce długo nie leżą więc można już gotową wpierwej dobrze wychłodzić w lodówce i do zamrożenia. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) frapio, ja również jak Hektor - jelita 28-30 25 minut od wrzucenia kiełbasy, jelita 32+ 30-35 minut (jak to ktoś kiedyś powiedział, lepiej brzmi: "zjem jedną" niż "zjem trzy" ) świadziu, ja dodaję na kg: sól - 17 gpieprz czarny drobno mielony - 1,5 gczosnek - 4 gmajeranek - 2 g (mam własny, bardzo aromatyczny) U Ciebie pewnie rozchodzi się o zbyt małą ilość majeranku i przez to wydaje Ci się, że nie czuć przypraw Zauważyłem, że czasem wystarczy zwiększyć ilość jednej z nich, a już gotowa kiełbasa smakuje zupełnie inaczej uwydatniając też inne przyprawy Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Pulek Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) U mnie wszyscy w rodzinie lubią mocno przyprawione kiełbasy. 3gr/kg - pieprz grubo mielony 3gr/kg - majeranek20gr/kg - sólczosnku nie podam bo mnie wariatem okrzykniecie Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez matys Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Co się łamiesz? Wariat też człowiek, ja kiedyś dałem 9g/kg i żonka stwierdziła że wcale nie za dużo . Zdrowych i wesołych świąt. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Co się łamiesz? Wariat też człowiek, ja kiedyś dałem 9g/kg i żonka stwierdziła że wcale nie za dużo . Pewnie był chiński Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dwa lata temu dałem do białej 7 g majeranku na kg i była bardzo dobra do tego 3 g czosnku i 3 g pieprzu.Majeranek był sklepowy i dlatego tak dużo. Teraz robię z własnego i daję połowę. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A ja tam nigdy nie wiem ile ostatecznie przypraw dodaje do białej:). Mi zawsze za mało, ważę dokładnie sól, majeranek, pieprz i czosnek, doprawiam smakuję no i dosypuję i dosypuję i .... smakuję no może być. Skręcam na szybko parę sztuk, parzę zjadam i albo doprawiam albo zostawiam. Czosnek musowo polski ma być, biała z dużą ilością majeranku to jest to. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Wczoraj do białej dodałem: sól - 21 gr/kgpieprz czarny drobno mielony - 4 gr/kgczosnek - 5 gr/kgmajeranek - 4 gr/kg Kiełbasa smaczna, aromatyczna tylko trochę z pieprzem jak dla mnie przesadzone albo... przepieprzone Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Przepieprzone i chyba przesolone Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 i chyba przesolone dlaczego przesolone ??ja wczoraj robiłem po raz pierwszy białą posiłkując się przepisem ze strony głównej i tu jest soli po przeliczeniu 22gr/kg.:http://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/kacik-dietetyczny/481-kielbasa-biala-surowa u mnie wyszło tak (na kg.) :sól (u mnie morska) 20gr majeranek 1grczosnek 7gr. ( ja dałem 5 ząbków średnich na 1,25kg. farszu)pieprz 1gr.jak wyszła nie wiem bo do żuru przeznaczona, dziś popróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu... Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ja się zawsze trzymam takiej receptury:sól -2%pieprz -0,5%czosnek granulowany -0,5%majeranek -0,15% Dziś wykręciłem dokładnie 50kg. jaki śliczny mam w domu zapach Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja również dzisiaj zrobiłem białą wg. przepisu ze strony głownej.Przyprawy trochę zmieniłem i tak :- sól - 22g/kg- pieprz - 1,5g/kg- majeranek - 2g/kg- czosnek - 3g/kg ( polski )- lubczyk - mała czubata łyżeczka na 3,2kg- woda wg. przepisu za stronySkład mięsny :I wp. z szynki 0,6kgII wp. 2,2kg z łopatki i boczku w proporcji 50/50III wp. z golonki oraz resztki ścięgien z łopatki - 0,4kg wg. mnie przyprawy w sam raz dopasowane. zdrowych i pogodnych Świąt dla wszystkich Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez jpionka Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ja do mojej dzisiejszej dalam 20 g /sol. ( 50/50 bo moja jest na bialo)2.5 g /kg majeranek4g/kg czosnek3g/kg pieprz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zrobiłem białą dziś, smakować nie będę, Wielki Piątek , ale czosnek mam swój- 1,5g/kg, pieprz niezwietrzały świeżo mielony-2g/kg, majeranek aromatyczny - 1,5g/kgi mięsa nie kupuję z promocji, jego smaku wtedy nie trzeba "zabijać" przyprawami. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Moja rodzinka uwielbia dużo majeranku w białej i z tego powodu przekraczam normę trzykrotnie. Czosnku nie ważę, daję dwa ząbki na kilogram. Reszta wg. przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 i mięsa nie kupuję z promocji, jego smaku wtedy nie trzeba "zabijać" przyprawami. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Wesołych Świąt! Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To znaczy mam rozumieć, że każdy sypie według własnego uznania ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A czego się spodziewaleś ... teoria sobie a życie sobie A tak całkiem na poważnie różnice są w czosnku i pieprzu bo każdy jest inny a że biała specyficzną jest to i "marjanka" się nie żałuje Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9727-ilo%C5%9Bci-przypraw-jakie-u%C5%BCywacie-do-kie%C5%82basy-bia%C5%82ej-bia%C5%82a-kie%C5%82basa-do-%C5%BCurku/#findComment-347525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.