Bidny Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Września 2007 Witam serdecznie. W załączeniu przekazuję zdjęcia efektów ostatniego sierpniowego wędzenia. Pozdrawiam serdecznie Bidny i spółka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidny Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Września 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasibrzuszek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Września 2007 WitajNo piękne cacka. Już się cały usliniłem :tongue: Napisz parę słów o swojej wspaniałej produkcji. Czy robiłeś wg. własnych przepisów, czy przepisów ze stronki.Pozdrawiam Cytuj Pasibrzuszek https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Września 2007 Wspaniałe, moje gratulacje piękna produkcja- podeślij do Maxella niech to umieści na stronie główne :tongue: j , dodaj też parę informacji jak napisał Pasibrzuszek :lol: Namiary Maxella :Zdjęcia powinny posiadać szerokość co najmniej 800 pikseli - wysokość nie jest istotna, oraz być dobrej jakości. maxell11@wp.pl Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidny Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Września 2007 Witaj No piękne cacka. Już się cały usliniłem :tongue: Napisz parę słów o swojej wspaniałej produkcji. Czy robiłeś wg. własnych przepisów, czy przepisów ze stronki. Pozdrawiam Jeśli chodzi o moją część przedstawionych wędzonek to do sporządzenia solanki z peklosoli używam kalkulatora ze strony. Metoda procentowa, stężenie 15%, stosunek solanki do masy mięsa 40%. Delikatne nastrzyki z solanki. Robię także wywar w płytkiej wodzie z czosnku, grzybów leśnych, liścia laurowego, pieprzu, jałowca, ziela angielskiego i cebuli, który dodaję do solanki. Peklowanie przez 5 dni. Po 5 dniach peklowania moczę 1h kawałki od 1 do 1,5 kg i pół godziny mniejsze kawałki. Osuszam przez noc. Wędzenie przez 3h po uprzednim osuszaniu w beczce przez 1h. Temperatura wędzenia 40-55 stopni. Drewno to dębina i parę szczapek z wiśni. I to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidny Opublikowano 4 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Września 2007 Wspaniałe, moje gratulacje piękna produkcja- podeślij do Maxella niech to umieści na stronie główne :tongue: j , dodaj też parę informacji jak napisał Pasibrzuszek :lol: Namiary Maxella :Zdjęcia powinny posiadać szerokość co najmniej 800 pikseli - wysokość nie jest istotna, oraz być dobrej jakości. maxell11@wp.pl no cóż nie wiedziałem że taka procedura obowiązuję zdjęcia mam tylko takie niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Września 2007 Szkoda , ładnie by wyglądały na stronie głównej i więcej osób by je podziwiało, następną produkcję zrób w lepszej rozdzielczości Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Września 2007 Zdjęcia nie są złe - Maxell i tak by je zmniejszył do takiego rozmiaru (prawie :wink: ) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.