paweljack Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Maja 2014 Sałatka fatusz. Składniki: sałata rzymskapapryka czerwonacebula czerwonarzodkiewki pokrojone w słupkizielona fasolkapęczek szczypiorkupęczek koperkupęczek natki pietruszkiświeży ogórekchilichleb górski ( z braku owego, używam bagietki lub dowolnego chleba) Przyprawy: sumaksok z 2 cytrynoliwasólpieprz Pasta zatar do chleba: oliwasezamoreganosól Przepis pochodzi z programu http://www.goodchefbadchef.com.au/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Maja 2014 a co to jest chleb gorski ? u nas daja zmazony chleb pita do tej salaty Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Maja 2014 a co to jest chleb gorski ? u nas daja zmazony chleb pita do tej salatyJakieś kruche placki, jakby duże chipsy. Przed połamaniem miały wielkość około 20 na 20 cm. Kadr z programu: Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Maja 2014 najprawdopodobniej jest to odmiana chleba pita ,tylko takiego co jest cienkiu nas podaja takie okragle placki ,smakowo podobne do wlasnie pita Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Maja 2014 Paweł, nie przeszkadzają Ci te puste pola? Podeślij mi po niedzieli brakujące zdjęcia, to wkleję je w puste ramki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Maja 2014 Paweł, nie przeszkadzają Ci te puste pola? Podeślij mi po niedzieli brakujące zdjęcia, to wkleję je w puste ramki.Nie zauważyłem, to chyba po awarii. Podeślę, dzięki.najprawdopodobniej jest to odmiana chleba pita ,tylko takiego co jest cienkiu nas podaja takie okragle placki ,smakowo podobne do wlasnie pitaSałatka jest z Bliskiego Wschodu ale program jest australijski, może ANNAM kiedyś tu zerknie, to będzie wiedziała co to. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Maja 2014 tak, salatka to jest libanska a u nas takowych gosci na peczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Maja 2014 Electra to jest taki chleb plaski, nazywa sie po ang. Mountain bread, robiony jest dokladnie z maki kazdego ziarna tutaj masz link o co chodzi, powinnas to miec u siebie rowniez https://www.google.com.au/search?q=mountain+bread&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pGRlU974CsaA8gXiqQI&ved=0CDYQsAQ&biw=1440&bih=775Pita w porownaniu do tego ma duzo masy, te sa plaskie i cienkie jak makaron. Smaczne, u mnie czesto do szkoly dziewczeta biora jako lunch zwiniete sa tam salaty i odrobina albo sera ablo wedliny. A co do samego produktu to mieszanka maki, wody i soli, nic wiecej. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Maja 2014 A co do samego produktu to mieszanka maki, wody i soli, nic wiecej. A jak się to robi/wypieka?Jakieś proporcje? Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Na suchej patelni lub blasze jak podpłomyk Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 4 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Maja 2014 Annam u nas sa takie tylko okragle cienkie ,mozna powiedziec ze w smaku przypominaja pita ale nie mozna ich podzielic tylko zawija sie w nie ,lub rwie na kawalki. uzywane przewaznie do roznego rodzaju meze.roger nie zupelnie jak podplomyk ,bo one jak sa upieczone to sa miekkie i i nie lamia sie przewaznie zawsze sa od razu zamrazane.Annam ja tez czesto kupuje bo robie smazone piersi kurczaka z salatami na picknik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Jak dodasz idrobinę drożdży to nie będą się łamaly robiłem w piątek A jak chcesz totalnie miękkie to po usmażeniu przykryj, na talerz i do siatku foliowej jak tortillę Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 4 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Maja 2014 Roger ja sie zgodze to sposob na robienie w domu ,piekarnia to juz inaczej, najwazniejsze zeby smakowalo ja wole i tak polarbrödhttps://www.google.se/search?q=polarbr%C3%B6d&rlz=1C1ASUT_svSE442SE443&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WABmU9m5Lazt4gTHgoHQCg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1600&bih=767 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Maja 2014 Electra , te okragle, o ktorych piszesz to jeszcze inne. Tez sa u nas, ale mountain bread jest inny, bardziej suchy i jesli polezy troszeczke na wierzchu ,zaraz sztywnieje i robi sie jak suchar, dlatego trzeba od razu jego zawinac z nadzieniem . Jesli do salatek, to bedzie odrobine " chraski" chyba ze siegnie sosu i od niego bedzie mial wilgoc. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Maja 2014 akurat takiego nie widzialam u nas ,jest taki co szybko wysycha lavash to jest armenski. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Sałatka z awokado, kozim serem i migdałami. Składniki: 4 awokadokozi sermigdały prażonecebula czerwonarukolafasolka zielonaogórek świeżynatka pietruszkibazylia2 limonki Przyprawy: sólpieprzocet cherry (z braku cherry używam innego winnego) Cebulę marynujemy w occie z dodatkiem soli przez minutę, wyciskamy i dodajemy do całości. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 6 Maja 2014 I masz synku tauzena - szał - co robimy , bo ja jestem teraz w łodzi ? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 6 Maja 2014 Cebulę marynujemy w occie z dodatkiem soli przez minutę, wyciskamy i dodajemy do całości. Proponuje sokz cytryny,zamiast octu. Cebula jest smaczniejsza a sol pomieszac z mala iloscia cukru. Mozna ja rowniez na kanapki podawac. Traci swoj palacy smak ,robi sie smaczna i nawet sama kanapka z taka cebula smakuje bardzo. PAweljack, prose podaj link z jakiej strony masz ta salatke, czy tez z Goodchefbadchef? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 6 Maja 2014 I masz synku tauzena - szał - co robimy , bo ja jestem teraz w łodzi ?Jutro do roboty Sałatka z awokado, kozim serem i migdałami. Składniki: 4 awokadokozi sermigdały prażonecebula czerwonarukolafasolka zielonaogórek świeżynatka pietruszkibazylia2 limonki Przyprawy: sólpieprzocet cherry (z braku cherry używam winnego) Cebulę marynujemy w occie z dodatkiem soli przez minutę, wyciskamy i dodajemy do całości. Sałatka z awokado, kozim serem i migdałami.jpgSałatka z awokado, kozim serem i migdałami 1.jpg Sałatka z awokado, kozim serem i migdałami 2.jpgSałatka pochodzi z programu http://www.goodchefbadchef.com.au/ PAweljack, prose podaj link z jakiej strony masz ta salatke, czy tez z Goodchefbadchef?Z wrażenia nie podałem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 6 Maja 2014 skoro chcesz , mogę podjechać , ale będzie nas 4 , no może kierowcy nie licząc 3 , ale spać musi dawaj namiary Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 6 Maja 2014 skoro chcesz , mogę podjechać , ale będzie nas 4 , no może kierowcy nie licząc 3 , ale spać musi dawaj namiaryGdybyś dał znać wcześniej, to wziąłbym wolne. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 6 Maja 2014 PAweljack wlsnie dlatego prosilam, bo ocet jaki podajesz, " cherry " u nich nie widzialam, oni chca po prostu ocet winny, znaczy sie z czerwonego wina ( red wine vinegar). Nie cherry jak podajesz. Znam ten program i oni tez troche reklamuja, dlatego mniej wiecej wiem, co daja do swoich potraw. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 6 Maja 2014 PAweljack wlsnie dlatego prosilam, bo ocet jaki podajesz, " cherry " u nich nie widzialam, oni chca po prostu ocet winny, znaczy sie z czerwonego wina ( red wine vinegar). Nie cherry jak podajesz. Znam ten program i oni tez troche reklamuja, dlatego mniej wiecej wiem, co daja do swoich potraw.Przy sałatce fatusz też piszą zielona papryka a w programie użyta jest czerwona. Widocznie z octem jest podobnie, więc podałem dobrze. https://www.youtube.com/watch?v=9STIBvg9Tbg Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 7 Maja 2014 PAweljacke , obejrzala i przesluchalam tez oryginalny tekst, to tlumacz polski zrobil ten blad. Moze myslal ,ze tak bedzie lepiej brzmialo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 7 Maja 2014 PAweljacke , obejrzala i przesluchalam tez oryginalny tekst, to tlumacz polski zrobil ten blad. Moze myslal ,ze tak bedzie lepiej brzmialo. Szkoda, że od razu linku nie podrzuciłaś. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.