Skocz do zawartości

Grillowanie u paweljack'a


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Paweljack bardzo prosze abys wstawil zdjecie szaszlykow po grilowaniu,jesli to bedzie mozliwe. Kolory wspaniale, ale chcialam zobaczyc jak cebula sie u ciebie trzyma  ;)

W sensie czy nie spada? Następnym razem. Zdjęcie robiłem parę dni temu i już zjedzone. :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziś się znowu pojawiły, tak jak roger pisze, 41,99 za 250 g

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Na zakończenie sezonu:

 

Szaszłyki z kurczaka po portugalsku.

 

Składniki:

 

Marynowane dwie piersi kurczaka

 

Marynata:

Papryczka chili

Wędzona słodka papryka ( może być ostra)

Uprażony kumin

Ząbek czosnku

Świeże:

Tymianek

Pietruszka

Mięta

Oliwa i sól

 

post-55133-0-79935500-1410166271_thumb.jpg

 

 

Pierś kroimy wzdłuż na  trzy części później pod kątem na mniejsze kawałki.

Na patyczki nadziewamy po 4 kawałki, nadziewając kawałki poziomo.

 

post-55133-0-50601000-1410166272_thumb.jpg

 

Przepis pochodzi z programu  http://www.goodchefbadchef.com.au/

 

Smacznego!

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Można by dodać Smacznego ! :)

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Suwlaki z jagnięciny. (Souvlaki)

 

Składniki:

 

Jagnięcina mielona ( u mnie łopatka)

 

Przyprawy:

Kumin

Pieprz Cayenne

Świeże lub suszone chili

Posiekany czosnek

Sumak

sól

Świeże:

Tymianek

Pietruszka

Kolendra

 

 

post-55133-0-25926500-1410168089_thumb.jpg

 

Sos Tzatziki do suwlaków:

Gęsty jogurt ( użyłem bałkański)

Starty świeży ogórek (odciśnięty z soku)

Ząbek czosnku

Sól, pieprz.

Świeża mięta.

 

post-55133-0-50448900-1410168088_thumb.jpg

 

Przepis pochodzi z programu:  http://www.goodchefbadchef.com.au/

 

Smacznego!

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Trochę "merkłezów" zrobiłem dla urozmaicenia. Przepis tutaj:  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ruszt ma 60 a palenisko 70.

Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistniałe opóźnienie.  :rolleyes:

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistaniałe opóźnienie.

 

Pawle..może powiem za siebie. Nie było żadnych opóźnień -a nawet jak by były, to przy takim upale jaki panował ,aż wskazane było serwowanie ciepłych kiełbasek,suvlaki, karkóweczki i kaszanki w późniejszym czasie ;):)

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Ruszt ma 60 a palenisko 70.

Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistaniałe opóźnienie.  :rolleyes:

 

Nie są źli, gdyż byli bardzo dobrze zabawiani rozmową :)

 

A jeśli chodzi o testy, to potwierdzam, przebiegły nadzwyczaj pomyślnie :)  :clap:  :clap:  :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Test nowego grilla przebiegł pomyślnie.

 

Co ja widzę? Węgiel?

Odkąd mam podobny grill (a taki właśnie na łańcuszku uważam za najlepszy, i koniecznie ruszt z nierdzewki, po grilowaniu rzucam w ogień, wszystko się wypala i go nie kręci) nie używam węgla. Twarde drewno i ogień. Griluję jak się przestanie mocno palić. Zawsze można podnieść wystarczająco wysoko, aby nie za mocno przypiec.

 

Niedawno kupiłem sobie drugi, chyba nawet od tego samego dostawcy co Ty, poznaję po ruszcie. Tyle że palenisko głębsze. Myślę, że będziesz bardzo zadowolony, spróbuj palić drewnem, nie węglem, czy brykietami.

Edytowane przez ZLeP
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co ja widzę? Węgiel?

Brykiet. Co do palenia drewnem, to nie mam. Dębem palisz?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bukiem, olchą, brzozą (kora się szybko wypala), suchym dębem. Wszystkim co mam, byle nie żywicznym. Nie dość, że smaczniej, to większy urok siedzieć przy ognisku

Zwracam uwagę, aby po imprezie nikt mi do ogniska nie rzucał jakichś kiepów, czy plastikowych rzeczy (widelczyki, opakowania itp.), nie cierpię tego, a ludziska jak widzą ogień, to lubią wrzucić co popadnie, nie patrząc na to, że za chwilę mogą dostać kiełbaskę upieczoną na opakowaniu po niej. Wiem, zawsze można wyczyścić, ale jakoś mi to po prostu gula rusza. Brrr...

Edytowane przez ZLeP
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawle..może powiem za siebie. Nie było żadnych opóźnień -a nawet jak by były, to przy takim upale jaki panował ,aż wskazane było serwowanie ciepłych kiełbasek,suvlaki, karkóweczki i kaszanki w późniejszym czasie ;):)

 

Nie są źli, gdyż byli bardzo dobrze zabawiani rozmową :)

 

A jeśli chodzi o testy, to potwierdzam, przebiegły nadzwyczaj pomyślnie :)  :clap:  :clap:  :clap:

 

Dziękuję Siostry.  :rolleyes:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.