paweljack Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 24 Lipca 2014 Paweljack bardzo prosze abys wstawil zdjecie szaszlykow po grilowaniu,jesli to bedzie mozliwe. Kolory wspaniale, ale chcialam zobaczyc jak cebula sie u ciebie trzyma W sensie czy nie spada? Następnym razem. Zdjęcie robiłem parę dni temu i już zjedzone. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 31 Lipca 2014 https://www.frisco.pl/pid,8099/n,elkopol-stek-z-krokodyla-z-zimbabwe-mrozony/stn,product Generalnie około 200pln /kgDziś się znowu pojawiły, tak jak roger pisze, 41,99 za 250 g Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 trochę innego jadła Jadło prezentuje się dobrze Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Na zakończenie sezonu: Szaszłyki z kurczaka po portugalsku. Składniki: Marynowane dwie piersi kurczaka Marynata:Papryczka chiliWędzona słodka papryka ( może być ostra)Uprażony kuminZąbek czosnkuŚwieże:TymianekPietruszkaMiętaOliwa i sól Pierś kroimy wzdłuż na trzy części później pod kątem na mniejsze kawałki.Na patyczki nadziewamy po 4 kawałki, nadziewając kawałki poziomo. Przepis pochodzi z programu http://www.goodchefbadchef.com.au/ Smacznego! Edytowane 8 Września 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 8 Września 2014 Można by dodać Smacznego ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Suwlaki z jagnięciny. (Souvlaki) Składniki: Jagnięcina mielona ( u mnie łopatka) Przyprawy:KuminPieprz CayenneŚwieże lub suszone chiliPosiekany czosnekSumaksólŚwieże:TymianekPietruszkaKolendra Sos Tzatziki do suwlaków:Gęsty jogurt ( użyłem bałkański)Starty świeży ogórek (odciśnięty z soku)Ząbek czosnkuSól, pieprz.Świeża mięta. Przepis pochodzi z programu: http://www.goodchefbadchef.com.au/ Smacznego! Edytowane 8 Września 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 15 Maja 2015 Trochę "merkłezów" zrobiłem dla urozmaicenia. Przepis tutaj: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Test nowego grilla przebiegł pomyślnie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Średnica 50?Słuszna porcja czteroosobowa się mieści ( ...).Też zamierzam zakupić, tylko tyle, że sam ruszt i zastanawiam się nad rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Ruszt ma 60 a palenisko 70.Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistniałe opóźnienie. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistaniałe opóźnienie. Pawle..może powiem za siebie. Nie było żadnych opóźnień -a nawet jak by były, to przy takim upale jaki panował ,aż wskazane było serwowanie ciepłych kiełbasek,suvlaki, karkóweczki i kaszanki w późniejszym czasie Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ruszt ma 60 a palenisko 70.Mam nadzieję, że "testerzy" nie są źli za zaistaniałe opóźnienie. Nie są źli, gdyż byli bardzo dobrze zabawiani rozmową A jeśli chodzi o testy, to potwierdzam, przebiegły nadzwyczaj pomyślnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Test nowego grilla przebiegł pomyślnie. Co ja widzę? Węgiel?Odkąd mam podobny grill (a taki właśnie na łańcuszku uważam za najlepszy, i koniecznie ruszt z nierdzewki, po grilowaniu rzucam w ogień, wszystko się wypala i go nie kręci) nie używam węgla. Twarde drewno i ogień. Griluję jak się przestanie mocno palić. Zawsze można podnieść wystarczająco wysoko, aby nie za mocno przypiec. Niedawno kupiłem sobie drugi, chyba nawet od tego samego dostawcy co Ty, poznaję po ruszcie. Tyle że palenisko głębsze. Myślę, że będziesz bardzo zadowolony, spróbuj palić drewnem, nie węglem, czy brykietami. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez ZLeP Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Co ja widzę? Węgiel?Brykiet. Co do palenia drewnem, to nie mam. Dębem palisz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Bukiem, olchą, brzozą (kora się szybko wypala), suchym dębem. Wszystkim co mam, byle nie żywicznym. Nie dość, że smaczniej, to większy urok siedzieć przy ogniskuZwracam uwagę, aby po imprezie nikt mi do ogniska nie rzucał jakichś kiepów, czy plastikowych rzeczy (widelczyki, opakowania itp.), nie cierpię tego, a ludziska jak widzą ogień, to lubią wrzucić co popadnie, nie patrząc na to, że za chwilę mogą dostać kiełbaskę upieczoną na opakowaniu po niej. Wiem, zawsze można wyczyścić, ale jakoś mi to po prostu gula rusza. Brrr... Edytowane 17 Czerwca 2015 przez ZLeP Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zamiast czyścić można np. widelczyki, opakowanie etc. wyrzucić do kosza i po problemie tylko trzeba chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Pawle..może powiem za siebie. Nie było żadnych opóźnień -a nawet jak by były, to przy takim upale jaki panował ,aż wskazane było serwowanie ciepłych kiełbasek,suvlaki, karkóweczki i kaszanki w późniejszym czasie Nie są źli, gdyż byli bardzo dobrze zabawiani rozmową A jeśli chodzi o testy, to potwierdzam, przebiegły nadzwyczaj pomyślnie Dziękuję Siostry. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.