Skocz do zawartości

Electra i jej "podwórkowa wędzarka"


electra

Rekomendowane odpowiedzi

Eanno kolor wedzonek troche taki "zimny" wychodzi .

Dzis byla wymarzona pogoda , zero chmur i temp 23 st C

Nawet psu sie podobalo bo do domu z podworka nie chcial isc ( oczywiscie jego kielbay nie interesuja zupelnie ..jak sie osuszaly na balkonie to nawet nie podszedl :) )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piękne wędzenia

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieki za mile slowa... ucze sie caly czas i podgladam najlepszych ...no i caly czas kombinuje zeby bylo jak najlepiej z tego mojego pseldo wedzoka... ale jak sie chce to i wym mozna

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:) Nie kryguj się Electra, spoko robota :thumbsup:

Nie znam Twojego procesu tajników ale na ten "kolor" to może spróbuj podcieplić kiełbę przed wędzonkiem.

Można np w piekarniku z termoobiegiem, temp tak 50/60* i tak 45/60 min- szybko do wędzarynki...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale kolor kielbasy jest OK tylko na fotach ma taki , jakis nie rzeczywisty ale to przez slaby aparat w komorce :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Kacze piersi 

Piersi peklowaly sie 8 dni .

Zszyte i zapakowane w siatke -

Mialam dzis wedzic jednak temperatura powyzej 30 i nie jestem w stanie w takiej temp byc tyle czasu na dworzu :hmm: ( zdrowie przedewszystkim) 

zapakuje prozniowo i zamroze , w przyszlym tygodniu ma byc chlodniej wiec bedzie wedzenie  :)

 

 

Chirurg platyczny raczej kiepski ze mnie  :facepalm:

post-58387-0-10987900-1564157282_thumb.jpg

post-58387-0-53313700-1564157322_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piersi peklowaly sie 8 dni .

To mogą się nadal peklować.

 Kiedyś swoje półgęski peklowałam ponad 30 dni.

Po zimnym wędzeniu były jak masełko.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@EAnna, boje sie zostawic je zapakowane prozniowo , jechaly 24h w temp ok 10 st , a nie mam mozliwosci wedzic na zimno,nie chciabym zeby mi sie popsuly bo jechaly prawie 2000km :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jedna piers jest w wersji z czarnym pieprzem mlotkowanym ,czosnkiem i majerankiem a 2 tylko peklowane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piersi kaczki  doczekaly sie wedzenia 

wedzilam do koloru temp ok 40-45 st C nizej juz sie nie dalo..troche sie topilo ..poniej troche tluszczu polecialo jak pazylam w 70 st zapakowane vac.

a tak wypadly pogladowo .

Sa bardzo delikatne ,kruche ale soczyste , sadze ze jak poleza troche to nabiora jeszcze glebszego smaku .

Po wedzeniu

post-58387-0-65191600-1564856122_thumb.jpg

 

po parzeniu

post-58387-0-97517700-1564856582_thumb.jpg

 

Przekroj tej bez przypraw. naturalna

post-58387-0-87373900-1564856656_thumb.jpg

 

post-58387-0-07795500-1564856166_thumb.jpg

post-58387-0-34635000-1564856228_thumb.jpg

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Piersi kaczki doczekaly sie wedzenia

 

Piękne w przekroju, dobrze związane. :clap:

Ale mi smak zrobiłaś. Ja spróbuję zrobić drobiowe w skórze , ale muszę poczekać za kolejną partią brojlerów .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje  :)

zapakowalam prozniowo i poczekam kilka dni zeby porownac smakowo.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.