Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i jej "podwórkowa wędzarka"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
209 odpowiedzi w tym temacie

#181 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 12 wrz 2016 - 11:11

A tu reszta co sie wedzilo 

Poledwiczki i jeszcze jeden baleron..

Załączony plik  2016-09-12 10.25.45 (1280x873).jpg   64,33 KB   7 Ilość pobrań

 w sobote chyba bedzie kolejne wedzenie ..jak sie nie bedzie zapowiadac na deszcz :hmm:



#182 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 18 wrz 2016 - 15:14

Kolejna sobota na podworku przy "wedzoku"

mala szyneczka , wolowinka  i gruba kanapkowa indyczo/ wieprzowa

Załączony plik  2016-09-17 11.56.30 (747x1024).jpg   229,56 KB   6 Ilość pobrań

 



#183 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 20 wrz 2016 - 10:04

Sobotnie wedzenie ..taki final  :)

 

Załączony plik  IMG_0424 (1280x960).jpg   76,54 KB   4 Ilość pobrań

i przekroje:

Kielbaska gruba indyczo wieprzowa:

Załączony plik  IMG_0432 (960x1280).jpg   86,08 KB   4 Ilość pobrań

szynka "mini"

Załączony plik  IMG_0436 (1280x960).jpg   47,29 KB   3 Ilość pobrań

i biff

Załączony plik  IMG_0439 (960x1280).jpg   99,55 KB   3 Ilość pobrań

 



#184 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 26748 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 20 wrz 2016 - 10:09

No, no, no... niebawem będziemy mieli nowego Mistrza, a własciwie Mistrzynię. :clap: :clap: :clap:



#185 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 20 wrz 2016 - 10:12

Elektra, powiem tak - piękne bardzo. Gratki!!!


Jak robiłaś wołowinę?



#186 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6099 postów

Napisano 20 wrz 2016 - 10:15

Super wyroby.  :clap:



#187 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 20 wrz 2016 - 10:51

Dziekuje pieknie  :blush:  staram sie zeby wszystko bylo jak najlepsze zarowno smakowo jak i wizualnie , na miare moich mozliwosci

 @dyzio wolowine zapeklowam na 4 dni inaczej nie maialam mozliwosci ,zrobilam  nastrzyk z tej samej solanki wedlug tabeli dla mniej slonolubnych  ,nie dodalam zadnych przypraw bo nigdy nie dodaje .

Wedzilam razem ze wszystkimi wyrobami ok 4 godziny temp 50-55 ale sugerowalam sie raczej kolorem a nie czasem ,gdyz moja wedzarka z racji jaka jest to ciezko cos na czas robic :) 

Pozniej parzylam (osobno )w  75-80st C do osiagniecia w srodku 60 st C ..wystudzilam w wodzie i na noc powiesilam na balkonie zeby wystygla ( temperatura byla zadowalajaca max +7 bylo. 



#188 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 20 wrz 2016 - 11:23

wolowine zapeklowam na 4 dni

A jaka to była wołowina? Chodzi mi o nazwę handlową.



#189 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 20 wrz 2016 - 11:35

Biff 

wygladalo tak przed obrobka 

http://norvida.fi/wp...iff_m_kappa.png

 nr 4 

http://www.scan.se/u...lt/Ko4_half.jpg


Użytkownik electra edytował ten post 20 wrz 2016 - 11:42


#190 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 20 wrz 2016 - 12:09

Dzięki bardzo.



#191 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2235 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 20 wrz 2016 - 12:11

electra  przepiekne wyroby :clap: :clap: :clap: :clap:



#192 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4972 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 20 wrz 2016 - 19:07

Electra wspaniale wyroby :clap:  :clap:  :clap:  :clap:



#193 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8905 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 20 wrz 2016 - 19:35

A jaka to była wołowina? Chodzi mi o nazwę handlową.

 

 

Biff  wygladalo tak przed obrobka 

Rostbef .

A dojrzewałaś go przed wędzeniem?


Użytkownik EAnna edytował ten post 20 wrz 2016 - 19:36


#194 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1219 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 20 wrz 2016 - 19:46

Piękne wyroby. :clap:



#195 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 wrz 2016 - 09:46

@EAnna, To wolowina ze sklepu gotowa do konsumpcji jedyne co zrobilam to usunelam mizdre ( nie wiem czy to tak samo sie na zywa jesli chodzi o wolowine) i peklowalam pozniej osuszylam ,wszystko tak samo jak przy wieprzowinie.

I jeszcze raz dziekuje wszystkim za mile slowa ..napewno bede starala si erobic wszystko jeszcze ladninejsze ,bo smakowo to juz chyba wpadlam w gusta domownikow ..

Moj TZ stwierdzil ze polaczenie indyka z wieprzowinal to strzal w 10 :)


Użytkownik electra edytował ten post 21 wrz 2016 - 09:53


#196 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6713 postów

Napisano 21 wrz 2016 - 16:29

Moj TZ stwierdzil ze polaczenie indyka z wieprzowinal to strzal w 10
Witaj - do białej kiełbasy (i ala białej) dodaję ostatnio  (ze dwa lata)ok  20% miesa z indyka  zwykle podudzia (sitko 3mm) - moje kochane  córki i żona  jak i przyjaciele twierdzą, że to był świetny pomysł - i tak ma zostać :)

#197 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 cze 2018 - 18:13

Otwarcie sezonu wedzarniczego , 

Boczek i troche kielbasy ktora byla robiona na wielkanoc , zamrozona i wreszcie sie doczekala dymka.

Załączony plik  20180609_161951 (768x1024).jpg   141,86 KB   6 Ilość pobrańZałączony plik  20180609_172054 (923x1024).jpg   87,82 KB   6 Ilość pobrań



#198 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8905 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 cze 2018 - 18:15

Bardzo ładnie wędzisz @electra  :thumbsup:  :clap: 



#199 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5419 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 cze 2018 - 18:17

Dziekuje :)  ...zdjecia troche kiepskie bo to z komorki tak na szybko robione 



#200 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8905 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 cze 2018 - 18:25

Gdzie tam "kiepskie". 

 

post-58387-0-79306100-1528564365_thumb.j






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych