Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i jej "podwórkowa wędzarka"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
221 odpowiedzi w tym temacie

#201 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 cze 2018 - 18:32

Eanno kolor wedzonek troche taki "zimny" wychodzi .

Dzis byla wymarzona pogoda , zero chmur i temp 23 st C

Nawet psu sie podobalo bo do domu z podworka nie chcial isc ( oczywiscie jego kielbay nie interesuja zupelnie ..jak sie osuszaly na balkonie to nawet nie podszedl :) )



#202 Maciekzbrzegu

Maciekzbrzegu

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2843 postów
  • MiejscowośćBrzeg

Napisano 09 cze 2018 - 18:33

ładne 👍

Użytkownik Maciekzbrzegu edytował ten post 09 cze 2018 - 18:34


#203 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1282 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 09 cze 2018 - 19:42

 Ładnie  powędzone  :clap:



#204 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7087 postów

Napisano 09 cze 2018 - 22:10

Piękne wędzenia

#205 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6925 postów

Napisano 10 cze 2018 - 07:14

Jak dla mnie to kolorek super!

#206 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 cze 2018 - 07:20

Dzieki za mile slowa... ucze sie caly czas i podgladam najlepszych ...no i caly czas kombinuje zeby bylo jak najlepiej z tego mojego pseldo wedzoka... ale jak sie chce to i wym mozna

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

#207 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2335 postów

Napisano 10 cze 2018 - 17:55

:) Nie kryguj się Electra, spoko robota :thumbsup:

Nie znam Twojego procesu tajników ale na ten "kolor" to może spróbuj podcieplić kiełbę przed wędzonkiem.

Można np w piekarniku z termoobiegiem, temp tak 50/60* i tak 45/60 min- szybko do wędzarynki...



#208 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1013 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 10 cze 2018 - 18:04

Fajna kiełba, boczek piękny kolor.



#209 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 cze 2018 - 18:08

Ale kolor kielbasy jest OK tylko na fotach ma taki , jakis nie rzeczywisty ale to przez slaby aparat w komorce :D



#210 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2335 postów

Napisano 10 cze 2018 - 18:13

:) Lussseirosss :thumbsup:



#211 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2019 - 17:11

Kacze piersi 

Piersi peklowaly sie 8 dni .

Zszyte i zapakowane w siatke -

Mialam dzis wedzic jednak temperatura powyzej 30 i nie jestem w stanie w takiej temp byc tyle czasu na dworzu :hmm: ( zdrowie przedewszystkim) 

zapakuje prozniowo i zamroze , w przyszlym tygodniu ma byc chlodniej wiec bedzie wedzenie  :)

 

 

Chirurg platyczny raczej kiepski ze mnie  :facepalm:

Załączony plik  20190726_173529.jpg   57,58 KB   5 Ilość pobrań

Załączony plik  20190726_174330.jpg   80,82 KB   5 Ilość pobrań



#212 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9290 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 lip 2019 - 18:43

Piersi peklowaly sie 8 dni .

To mogą się nadal peklować.

 Kiedyś swoje półgęski peklowałam ponad 30 dni.

Po zimnym wędzeniu były jak masełko.



#213 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2019 - 18:51

@EAnna, boje sie zostawic je zapakowane prozniowo , jechaly 24h w temp ok 10 st , a nie mam mozliwosci wedzic na zimno,nie chciabym zeby mi sie popsuly bo jechaly prawie 2000km :)



#214 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 484 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 26 lip 2019 - 18:56

Zapisuję na liście do zrobienia :) :)

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#215 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 lip 2019 - 18:58

Jedna piers jest w wersji z czarnym pieprzem mlotkowanym ,czosnkiem i majerankiem a 2 tylko peklowane.



#216 SIVON

SIVON

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1511 postów
  • MiejscowośćWrocław

Napisano 26 lip 2019 - 23:24

Chirurg platyczny raczej kiepski ze mnie :facepalm:

 

Pięknie zaszyte :)



#217 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5573 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 03 sie 2019 - 19:18

Piersi kaczki  doczekaly sie wedzenia 

wedzilam do koloru temp ok 40-45 st C nizej juz sie nie dalo..troche sie topilo ..poniej troche tluszczu polecialo jak pazylam w 70 st zapakowane vac.

a tak wypadly pogladowo .

Sa bardzo delikatne ,kruche ale soczyste , sadze ze jak poleza troche to nabiora jeszcze glebszego smaku .

Po wedzeniu

Załączony plik  20190802_190251.jpg   53,68 KB   4 Ilość pobrań

 

po parzeniu

Załączony plik  20190803_183324.jpg   82,68 KB   4 Ilość pobrań

 

Przekroj tej bez przypraw. naturalna

Załączony plik  20190803_183823.jpg   91,82 KB   4 Ilość pobrań

 

Załączone pliki


Użytkownik electra edytował ten post 03 sie 2019 - 19:28


#218 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6567 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 03 sie 2019 - 19:26

Piersi kaczki doczekaly sie wedzenia

 

Piękne w przekroju, dobrze związane. :clap:

Ale mi smak zrobiłaś. Ja spróbuję zrobić drobiowe w skórze , ale muszę poczekać za kolejną partią brojlerów .



#219 Efffa

Efffa

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 484 postów
  • MiejscowośćPiła

Napisano 03 sie 2019 - 19:31

Bardzo mi się podobają :)

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

#220 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • **VIP**
  • 501 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 03 sie 2019 - 19:35

I kolejna inspiracja ,tego to nie mam w dorobku . Świetny wyrób ...






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych