Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Electra i jej "podwórkowa wędzarka"


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
209 odpowiedzi w tym temacie

#161 Ela K.

Ela K.

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 31 maj 2016 - 16:34

Male niedzielne wedzenie poledwica ..troche "na bialo" co sie zostala z wielkanocy i boczek do jajecznicy :)

:clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :)



#162 grizzly

grizzly

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1386 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 31 maj 2016 - 17:03

Male niedzielne wedzenie poledwica ..troche "na bialo"
co sie zostala  z wielkanocy i boczek do jajecznicy :)

Electra trochę mało tego jest,
Czy w Stolicy nie ma chętnych na Zdrowe, Smaczne i Drogie wyroby?  :flowers:



#163 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 maj 2016 - 18:41

@grizzly, niestety ja mam mala wedzarke i wiecej sie nie zmiesci ,pozatym u nas jeszcze temp nie zawsze sprzyja ..a siedzenie 6-7 h na dworzu nie zawsze przyjemnosc  jak jest 15 st i wieje :D

Pomalutku i jak zrobi sie cieplej to i czestotliwosc produkcji sie zwiekrzy :)

A to bylo takie nie zaplanowane wedzenie "na szybko"


Użytkownik electra edytował ten post 31 maj 2016 - 18:42


#164 grizzly

grizzly

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1386 postów
  • MiejscowośćWielkopolska

Napisano 31 maj 2016 - 18:49

@grizzly, niestety ja mam mala wedzarke i wiecej sie nie zmiesci ,pozatym u nas jeszcze temp nie zawsze sprzyja ..a siedzenie 6-7 h na dworzu nie zawsze przyjemnosc  jak jest 15 st i wieje :D
Pomalutku i jak zrobi sie cieplej to i czestotliwosc produkcji sie zwiekrzy :)
A to bylo takie nie zaplanowane wedzenie "na szybko"


Electra, będę o Tobie i Wyrobach Twych pamiętał! :cool:

 

Jak będę miał jakiego Szweda do "obróbki"

to siem do Ciebie zgłoszę!  :flowers:

.



#165 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 12 lip 2016 - 17:42

Ostatnia niedziela uplynela na wedzeniu ...troche kielbaski kanapkowej  ..tak sie wedzily w mojej podworkowej a'la wedzarce

Załączony plik  2016-07-10 14.15.53 (960x1280).jpg   78,59 KB   12 Ilość pobrań

A tak wygladaja juz po 

Gruba parzona a cienka podpiekana ...

Podpiekana musi jeszcze podeschnac wiec zakaz podjadania :)

Załączony plik  IMG_0398 (1280x791).jpg   55,59 KB   10 Ilość pobrań



#166 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 12 lip 2016 - 17:58

Elektra -" ala wedzarka "- nawet nie kanałowa nie "kibelek" a wyroby śliczności - przecież nie musi być 50 kg - pięknie uwędzone i najważniejsze co by były smaczne



#167 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 12 lip 2016 - 18:12

@Muski, oczywiscie ,a ja nie mam mozliwosci na inna ,mieszkam w bloku nie mam dojscia do pradu ,a na nasza 2 +moi rodzice wystarcza ..a z ta wedzarka to jak z dzieckiem ..trza miec na oku a bedzie dobrze i co najwazniejsze smacznie :)



#168 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 12 lip 2016 - 21:52

Kiełbasy super :thumbsup:



#169 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2230 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 13 lip 2016 - 05:03

Piekne wyroby  electra, juz jestes mistrzynia na 100 procent :clap: :clap: :clap: :clap:



#170 Ela K.

Ela K.

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 923 postów

Napisano 13 lip 2016 - 07:29

Donatko super kiełbachy :clap: :clap: :clap:



#171 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1216 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 13 lip 2016 - 07:42

Kanapkowa wygląda apetycznie,też w tym tygodniu będę robił.



#172 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 lip 2016 - 08:26

Dziekuje pieknie .. :)  staram sie caly czas zeby byly coraz lepsze i nie tylko smakowo :)



#173 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 wrz 2016 - 12:23

Przygotowania do sobotniego wedzenia 

Karczek na baleron zapakowany w pecherz i powiazany ..

Załączony plik  2016-09-09 13.09.01 (1280x960).jpg   44,64 KB   10 Ilość pobrań



#174 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 09 wrz 2016 - 16:43

Karczek na baleron zapakowany w pecherz i powiazany ..
Wygląd i wiązanie wzorowe :)

#175 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 09 wrz 2016 - 19:06

Wygląd i wiązanie wzorowe
:blush: staram sie jak moge  ,z drugim kawalkiem poszlo juz lepiej,ale niestety paluch wyladowal we wrzadku i chyba bedzie burchel :(

#176 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 wrz 2016 - 13:17

Moj pierwszy baleron  :) perfekcyjny to on napewno nie jest ale smak jak pamietam, soczysty ,na slonosc tez OK ,pecherz byl troszke za duzy ale nastepne postaram sie zrobic w katnicach ( tak sie chyba nazywaja)

Przekroj ..

Załączony plik  2016-09-11 12.58.59 (1280x887).jpg   43,01 KB   7 Ilość pobrań



#177 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2217 postów

Napisano 11 wrz 2016 - 13:26

:clap: Klasyka domowego wędlinowania :thumbsup: :D



#178 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6691 postów

Napisano 11 wrz 2016 - 13:27

perfekcyjny to on napewno nie jest ale smak jak pamietam, soczysty ,na slonosc tez OK
  Ależ drobiazgami się nie przejmuj :) najważniejsze że smaczny:)  dopeklowany jak należy  gratulacje:)

#179 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 11 wrz 2016 - 13:33

ale nastepne postaram sie zrobic w katnicach
Nie jest zle fajnie wygląda .Następnym razem zrób w kątnicach,ale wołowych i pamiętaj ,jak ją umieścisz w kątnicy to trzeba  na chwilę zanurzyć całość w wrzątku ,żeby osłonka się obkurczyła  i wtedy osznuruj ,następnie wędz.

#180 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5409 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 11 wrz 2016 - 13:41

Dziekuje wszystkim , :)

Kostek ,ten tez parzylam ,moze ciut za krotko ,bo sobie spazylam palucha , na drugim karczku  lepiej przylegl pecherz.Nastepne pewniej wyjda lepiej bo juz wiem o co chodzi  :D

 @Muski, z peklowaniem nie mam juz problemu ,(zawsze robie niewielki nastrzyk) bo juz nie jeden peklowalam robiac do szynkowaru.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych