Jump to content

Recommended Posts

Zabrać mu korbę  :excl:  Niech lepiej chodzi na grzyby  :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Wyroby przepiękne, ale widzę że nie piszesz  na temat , bo temat to  " Electra i jej podwórkowa wędzarka "  

Chciałbym zobaczyć wędzarenkę jak można :)

 

 

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Ja sie dzis tez nie nudzilam :tongue: troche kielbaski na "zimowe zapasy" :)

post-58387-0-71095800-1410632338_thumb.jpg

Bazylu miska  to moj "Dymogenerator" napedzany brykietami ,kielbaska na razie w fazie osuszania :)

Fotek z wedzenia brak ..calkiem zapomnialam zeby zrobic, pochlonieta dogladaniem tego ustrojstwa. :D

A to nie krakowska tylko A'la Tyniecka  :D

Krakowska byla wczesniej robiona i z dnia na dzien smakowala lepiej ,kawalek zamrozilam coby zostalo na "zimniejsze czasy" :)

A'la tyniecka,nie moglam czekac musialam posmakowac, w smaku pyszna ,wyglad mniej zadowalajacy 

post-58387-0-41088400-1410694089_thumb.jpg

 

Edited by electra
  • 9 months later...

Sezon wedzarniczy rozpoczety .. :D

wczoraj troche kielbaski kanapkowej w dwoch wydaniach: cienka i gruba dodatkowo z zielonym marynowanym pieprzem ,kawalek boczku i 2 filety z indyka ,wszystko czeka na wedzenie na wiaterku na balkonie .

Za niedlugo wedzenie i milo spedzony czas  :)

moj pies chyba nie lubi swinki ,bo go wogole kielbaski nie interesuja ;)

post-58387-0-41126000-1435994215_thumb.jpg

 

 

moj pies chyba nie lubi swinki ,bo go wogole kielbaski nie interesuja

Poczeka aż będzie uwędzone :D w takiej postaci bardziej lubi :D

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt

mieliscie racje ..wedzone mu bardziej pasuje ..od wedzarki nie odchodzil na krok :D

pies nie odchodzil ale za to przyszlo chetnych na smakowanie ..i tak do parzenia  cienkich tyle zostalo

post-58387-0-71668600-1436020422_thumb.jpg

U mnie tak samo jak u Ciebie. Z tym, że dwa suczki są. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

 

moj pies chyba nie lubi swinki ,bo go wogole kielbaski nie interesuja

Poczeka aż będzie uwędzone :D w takiej postaci bardziej lubi :D

 

 

Mój by nie poczekał, odwrócisz głowę i nie ma  :D  :D

 

mieliscie racje ..wedzone mu bardziej pasuje ..od wedzarki nie odchodzil na krok :D

pies nie odchodzil ale za to przyszlo chetnych na smakowanie ..i tak do parzenia  cienkich tyle zostalo

attachicon.gif2015-07-04 16.03.47 (768x1024).jpg

 

No mojemu też wędzone pewnie by lepiej smakowało ale przed wędzeniem też by nie pogardził jakby nikt nie widział  :D  :devil:  :facepalm:

moj moze taki nie za kielbasa bo jeszcze nigdy nie jadl ,nie dajemu mu wieprzowiny wogole ,pozatym to jeszcze praktycznie szczeniak(11M )a do tego allergik..ale kaczke i indyka uwielbia ,ostatnio ukradl z lawy degustacyjne keski kaczki faszerowanej ,wyczekal moment jak bylismy doslownie minute poza zasiegiem wzroku :laugh:

@januszfeniks, bo to byl stary post  :)

a ja sie dopiero rozkrecam wczoraj bylo pierwsze w tym roku wedzenie ale na tym nie koniec ,dopoki cieplo musze zrobic zapasy bo jak sie zrobi deszczowo i zimno to juz nie bede iala mozliwosci na wedzenie.

Zaczynam smakowanie: piers indycza ,moze ciut za ciemna bo ostatni czas moj TZ dogladal wedzarki ..a bylo piwne czytanie i do tego jeszcze smakowanie wczesniej uwedzonej i grylowanej kielbaski .

Piers wyszla bardzo soczysta ,niczym nie zawijalam bo w koncu nie bylam przekonana do tego celofanu  czy  oby sie nadaje Parzenie w temp 78st. do uzyskania w srodku 70 st.

a tak wyglada w przekroju

post-58387-0-82381600-1436105701_thumb.jpg

  • 1 month later...

powedzilam dzis troche ..piersi indycze ,lopatka a 'la szynka ,poledwica i polgesek 

 

post-58387-0-17460200-1439058933_thumb.jpg

 

polgesek zapakowam prozniowo i chce tak parzyc tylko nie wiem jak dlugo woda w garnku 72 st...

 

 

Electra :clap: ladnie Ci to idzie" Kobitko" :D  Niewiem co to "polgesek" :blush: ale idyk i poledwiczka 72°/ 45min.,(tak robilismy ) i bylo soczyste, swinka zostaje dalej na jeszcze 45min.,  Niech Specjalisci sie wypowiedza . Pozdrawiam 

Indyk i swinka byla parzona na termometr ,jedynie polgesek ( piers z gesi ze skora) zrolowalam zapakowalam do siatki a po wedzeniu prozniowo i parzylam przez 70 min ..bedzie jakie bedzie ,pierwszy raz robie cos takiego wiec to experyment :)

  • 2 weeks later...

Podymilam se dzis troszke  :)

kawalek boczku dwa a'la balerony i pierwsze "oscypki  "

Tak sie zapatrzylam na te Andreja k oscypki ..ze musialam tez sprobowac swoich sil :D

post-58387-0-85767800-1440267007_thumb.jpg

 

 

 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.