Jump to content

Recommended Posts

:clap:

Edited by arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Uuulala! Same piękności! :clap:

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Dziekuje pieknie , baleron tez pierwszy raz robilam wedzony :)

Chcialam wsadzic w oslonke ale niestety ciut za gruby byl  ,nastepny albo okroje albo poszukam wezszego kawalka  :)

Takie wiązane baleroniki są najlepsze ;)

Widać że własne w osłonki niech pchają w sklepowych.

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Ja się domyślam co chciałaś zrobić tylko takie balerony przeważnie robimy okrawajac a to co okroisz di kiełbachy ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

No dokladnie :)

A tak sie prezentuje "oscypek"-nie moglam sie powstrzymac zeby nie przekroic ..smak? kupne niech sie chowaja  :tongue:

warto bylo powyciskac i czuc bol nastepnego dnia :D

post-58387-0-81461000-1440317760_thumb.jpg

 

 

 

A tak sie prezentuje "oscypek"-nie moglam sie powstrzymac zeby nie przekroic ..smak? kupne niech sie chowaja

 

No to Ameryki nie odkryłaś :) Wiadomo od dawna że jak się coś samemu zrobi to musi byc lepsze niż kupne ;)

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

No bardzo ładnie ... już z przekroju widać że powinien fajnie "chrzęścić" pod zębem ;)

 

Tapniete z GT-I9500

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Chrzesci az milo.. :)

temp wody ok 50-55 bo taka z kranu leci ..ale serwatke podgrzalam do 45 st i od takiej zaczelam wygniatac.

 

 

Tak sie zapatrzylam na te Andreja k oscypki ..ze musialam tez sprobowac swoich sil

 

 

No piękne wyroby :D:thumbsup::clap:

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Jeszcze raz dziekuje za pochwaly ,caly czas sie staram robic coraz lepiej  :)

 @eli55, ja "oscypki " pierwszy raz robilam i wogole pierwszy raz serki wedzilam.ale napewno nie ostatni ,oscypki uwielbiam i zawsze znajoma mi z Zakopca przywozila ale moje, beda nieskromna - smakuja bosko :)

w sobote chyba znow bedzie wedzenie bo pogoda dopisuje to trzeba korzystac ,tylko nie wiem jeszcze co ,chyba szynkowa jakas i moze jak mi sie uda paroweczki ,wszystko zobacze jak z czasem bedzie .

hehe Kamil zebys ty mnie zobaczyl przy mojej wedzarce ,ja sie nia "opiekuje"i nie spuszczam z oka  jak dzieciaka 3 latka . :tongue:  na mojego TZ to mozna wiesz nie bardzo liczyc zostal mial pilnowac ja poszlam na kilka minut do domu ,wracam starego nie ma stoi i gada z sasiadem, a tu sama ..samiutka wedzareczka bez opieki  :D

w takiej a'la wedzarce musi byc dogladane bo inaczej to by totalna klapa byla , a ze piekna pogoda byla to lezaczek ,chlodzace plyny i wypoczynek  :D

w sobote podymilam sobie troszke :)

krakowska z przepisu kostka, troche  gruba mi wyszla bo pomylilam oslonki ;)

 cienka z resztek , troche chuda ale smaczna 

 

post-58387-0-94107900-1441045366_thumb.jpg

Krakowska bedzie jeszcze podsuszana wiec na razie nie ma przekroju.

 

 

hehe Kamil zebys ty mnie zobaczyl przy mojej wedzarce ,ja sie nia "opiekuje"i nie spuszczam z oka jak dzieciaka 3 latka . :tongue:

 

To się nazywa zaangażowanie :)

 

 

 

w sobote podymilam sobie troszke :)

 

:thumbsup::clap::thumbsup:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.