Jump to content

Recommended Posts

Eanno kolor wedzonek troche taki "zimny" wychodzi .

Dzis byla wymarzona pogoda , zero chmur i temp 23 st C

Nawet psu sie podobalo bo do domu z podworka nie chcial isc ( oczywiscie jego kielbay nie interesuja zupelnie ..jak sie osuszaly na balkonie to nawet nie podszedl :) )

Dzieki za mile slowa... ucze sie caly czas i podgladam najlepszych ...no i caly czas kombinuje zeby bylo jak najlepiej z tego mojego pseldo wedzoka... ale jak sie chce to i wym mozna

 

Skickat från min SM-J320FN via Tapatalk

:) Nie kryguj się Electra, spoko robota :thumbsup:

Nie znam Twojego procesu tajników ale na ten "kolor" to może spróbuj podcieplić kiełbę przed wędzonkiem.

Można np w piekarniku z termoobiegiem, temp tak 50/60* i tak 45/60 min- szybko do wędzarynki...

Ale kolor kielbasy jest OK tylko na fotach ma taki , jakis nie rzeczywisty ale to przez slaby aparat w komorce :D

  • 1 year later...

Kacze piersi 

Piersi peklowaly sie 8 dni .

Zszyte i zapakowane w siatke -

Mialam dzis wedzic jednak temperatura powyzej 30 i nie jestem w stanie w takiej temp byc tyle czasu na dworzu :hmm: ( zdrowie przedewszystkim) 

zapakuje prozniowo i zamroze , w przyszlym tygodniu ma byc chlodniej wiec bedzie wedzenie  :)

 

 

Chirurg platyczny raczej kiepski ze mnie  :facepalm:

post-58387-0-10987900-1564157282_thumb.jpg

post-58387-0-53313700-1564157322_thumb.jpg

 

 

Piersi peklowaly sie 8 dni .

To mogą się nadal peklować.

 Kiedyś swoje półgęski peklowałam ponad 30 dni.

Po zimnym wędzeniu były jak masełko.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

@EAnna, boje sie zostawic je zapakowane prozniowo , jechaly 24h w temp ok 10 st , a nie mam mozliwosci wedzic na zimno,nie chciabym zeby mi sie popsuly bo jechaly prawie 2000km :)

Jedna piers jest w wersji z czarnym pieprzem mlotkowanym ,czosnkiem i majerankiem a 2 tylko peklowane.

Chirurg platyczny raczej kiepski ze mnie :facepalm:

 

Pięknie zaszyte :)

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Piersi kaczki  doczekaly sie wedzenia 

wedzilam do koloru temp ok 40-45 st C nizej juz sie nie dalo..troche sie topilo ..poniej troche tluszczu polecialo jak pazylam w 70 st zapakowane vac.

a tak wypadly pogladowo .

Sa bardzo delikatne ,kruche ale soczyste , sadze ze jak poleza troche to nabiora jeszcze glebszego smaku .

Po wedzeniu

post-58387-0-65191600-1564856122_thumb.jpg

 

po parzeniu

post-58387-0-97517700-1564856582_thumb.jpg

 

Przekroj tej bez przypraw. naturalna

post-58387-0-87373900-1564856656_thumb.jpg

 

post-58387-0-07795500-1564856166_thumb.jpg

post-58387-0-34635000-1564856228_thumb.jpg

Edited by electra

 

 

Piersi kaczki doczekaly sie wedzenia

 

Piękne w przekroju, dobrze związane. :clap:

Ale mi smak zrobiłaś. Ja spróbuję zrobić drobiowe w skórze , ale muszę poczekać za kolejną partią brojlerów .

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Pięknie wyszły, widok powala z nóg, gratuluję

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Dziekuje  :)

zapakowalam prozniowo i poczekam kilka dni zeby porownac smakowo.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.