electra Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Maja 2014 Trochę się pogubiłem Czyli dobrze jak galaretka jest czy jak jej nie ma ? a Ty jak lubisz? jak robisz dla siebie to rob tak jak lubisz Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 20 Maja 2014 Popranie nie powinno jej byc,( tak jak Arkadiusz napisal- popatrz na ten post z cytatem o czarny snie ) ale niektorzy lubia ta galaretke, a ja np. nie potrafie jeszcze dobrze napelnic oslonek,( za male doswiadczenie) zwlaszcza grubych i powstaja takie kieszenie powietzra, co powoduje pozniej zbieranie sie sokow i tworzenie galaretki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 20 Maja 2014 Annam mam to samo.. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 20 Maja 2014 jest dobrze jak jest i jest dobrze jak jej ni ma. To tak jak z przysłowiem.Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 20 Maja 2014 Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 20 Maja 2014 Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 20 Maja 2014 PSTen przekrój jest z tej pękniętej prawda ? Spadła mi przed parzeniem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Maja 2014 Ostatnim czasy robię dużo krakowskiej i przyznam że nigdy mi galaretka nie wyszła!!!Może dla tego że podpiekam a nie parzę;)ale wygląda dobrze;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ? w wędzarni????http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/u7u7ama3.jpg Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 21 Maja 2014 A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. tzn co masz na myśli że cienka??? Żywieck po mojemu wygląda inaczej ale nie spieram się???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Z tego co widzę na zdjęciu to 65-a więc jest OK ... a przy podpiekaniu obkurcza się troszkę tak jak i przy podsuszaniu Edytowane 21 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 21 Maja 2014 Te sklepowe to chyba jednej grubosci ,przynajmniej u mnie w sklepie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 21 Maja 2014 Nie ma o co się sprzeczać, chodzi mi tylko o to, że wygląda na zdjęciu jak fi 55-60 a powinna być 75. To wg Kostka? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) A np wg. Szczepana 50-65 suszona wg Bagno 65 ... Edytowane 21 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 21 Maja 2014 czy 75 czy 55/65 wazne zeby smaczne byly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 21 Maja 2014 Tak jak roger pisze to fi 65???????? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 21 Maja 2014 A np wg. Szczepana 50-65 suszona wg Bagno 65 ... Tak ale parzona 75, w cienkich była "parzona lub pieczona" z kawałkami słoniny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9325-kie%C5%82basa-krakowska-pieczona-sucha-by-paweljack/ Ja tu prezentuję krakowską parzoną nie pieczoną, to inny produkt. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką" Jasne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 21 Maja 2014 asne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy Dobrze Wasc mowisz, piwa Tobie trzeba dac.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,17_99_orig.gifJA po oslonki mam wielka wyprawe, jesli chce sama sobie poprzebierac, pol dnia trace na dojazdo na zakupy,( po drugiej stronie miasta jest , a juz pech kiedy trafik bedzie ) wiec wiele razy wlasnie " pakuje w co mam " To jeszcze nic, dobre pozniej jest .I kazdy chetnie taka kielbache je.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,33_jC_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 21 Maja 2014 @morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką" Średnica tak ale wsad jest z parzonej, jeśli to wg Kostka. A co do kopii to się zgadzam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 26 Maja 2014 Co daje takie mielenie:https://www.youtube.com/watch?v=eMLrbABIOZwJuż drugi raz nie podałem właściciela głosu. Dla tych którzy nie wiedzą, nie znają to głos Bagno - Technologa WB. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Idąc śladami mistrza, zrobiłem również krakowską parzoną Zdjęcia za chwil parę. Edytowane 16 Marca 2015 przez ewidencja Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 16 Marca 2015 Jest w fazie podsuszania. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.