Skocz do zawartości

Kiełbasa krakowska parzona produkcji Pawła


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę się pogubiłem :) Czyli dobrze jak galaretka jest czy jak jej nie ma ? :)

a Ty jak lubisz? jak robisz dla siebie to rob tak jak lubisz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Popranie nie powinno jej byc,(  tak jak  Arkadiusz napisal- popatrz na ten post z cytatem o czarny snie ) ale niektorzy lubia ta galaretke, a  ja np. nie potrafie jeszcze dobrze napelnic oslonek,( za male doswiadczenie) zwlaszcza grubych i powstaja takie kieszenie powietzra, co powoduje pozniej zbieranie sie sokow i tworzenie galaretki. 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jest dobrze jak jest i jest dobrze jak jej ni ma.

 

To tak jak z przysłowiem.

Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kiedy na świetego Prota jest slońce albo słota, to na świętego Hieronima, jest dysc albo go ni ma. :thumbsup:

:laugh:  :laugh:  :laugh:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PS

Ten przekrój jest z tej pękniętej prawda ? 

Spadła mi przed parzeniem.  :(

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnim czasy robię dużo krakowskiej i przyznam że nigdy mi galaretka nie wyszła!!!Może dla tego że podpiekam a nie parzę;)ale wygląda dobrze;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?

w wędzarni????http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/u7u7ama3.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

@morfeusz300,a podpiekasz w piecyku czy wedzarni ?

A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

A wygląda jak żywiecka, cienka jakaś. :)

tzn co masz na myśli że cienka??? Żywieck po mojemu wygląda inaczej ale nie spieram się????

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tego co widzę na zdjęciu to 65-a więc jest OK ... a przy podpiekaniu obkurcza się troszkę tak jak i przy podsuszaniu  ;)

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te sklepowe to chyba jednej grubosci ,przynajmniej u mnie w sklepie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma o co się sprzeczać, chodzi mi tylko o to, że wygląda na zdjęciu jak fi 55-60 a powinna być 75. To wg Kostka?

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czy 75 czy 55/65 wazne zeby smaczne byly :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A np wg. Szczepana 50-65 ;) suszona wg Bagno 65 ... :)

Tak ale parzona 75, w cienkich była "parzona lub pieczona" z kawałkami słoniny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9325-kie%C5%82basa-krakowska-pieczona-sucha-by-paweljack/ 

Ja tu prezentuję krakowską parzoną nie pieczoną, to inny produkt.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką"  ;) 

 

Jasne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy  ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

asne że nie ma o co kopii kruszyć, ma głównie smakować a i tak przeważnie pakujemy w to co mamy  

 Dobrze Wasc mowisz, piwa Tobie trzeba dac.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,17_99_orig.gifJA  po oslonki mam wielka wyprawe, jesli chce sama sobie poprzebierac, pol dnia trace na dojazdo na  zakupy,( po drugiej stronie miasta jest , a juz  pech kiedy trafik bedzie ) wiec wiele razy wlasnie " pakuje w co mam "

 To jeszcze nic, dobre pozniej  jest .I kazdy chetnie taka kielbache je.http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,33_jC_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@morfeusz300, prezentował podpiekaną właśnie i średnica jest "zgodna ze sztuką"   ;)

Średnica tak ale wsad jest z parzonej, jeśli to wg Kostka. A co do kopii to się zgadzam.  ;)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już drugi raz nie podałem właściciela głosu. Dla tych którzy nie wiedzą, nie znają to głos Bagno - Technologa WB.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 9 miesięcy temu...

Idąc śladami mistrza, zrobiłem również krakowską parzoną  :) Zdjęcia za chwil parę.

Edytowane przez ewidencja
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.