januszfeniks Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Maja 2014 Mistrzowska robota. http://www.mixofpix.eu/ako-vykostit-kura/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginta19 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Maja 2014 gostek jest najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Maja 2014 Nazwa powinna być KURCZAK FASZEROWANY ;( A oto foto relacja z kolacji którą przygotowaliśmy wspólnie z moją Panią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Maja 2014 No Janusz wygląda to zaje...smacznie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) A dziś na obiadek skrzydełka "kuczaczka" . Nie wiem jaką mogą nosić oficjalną nazwę. Ja je nazwałem " Maczugi Zbója Łamignata" Edytowane 19 Maja 2014 przez abratek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Maja 2014 Nie wiem jaką mogą nosić oficjalną nazwę. Po angielski to sie nazywa chicken lollipop, czyli tlumaczac lizaki z kurczaka (?) Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Maja 2014 Dziś znowu przyszła mi ochota na faszerowanego kurczaka. Zmieniłem farsz. Farsz... pieczarka włoszczyzna oraz szpinak wymieszany z mięsem z sarny oraz wieprzowiną. 50/50. Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Maja 2014 Ale pychotki te Twoje wyroby :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Maja 2014 A dziś przyszła mnie ochota na coś takiego. Szynka a w niej... ogórek kiszony . pomidor, paróweczki i wszystko po kolei zawinięte. Włożone w brytfannę z włoszczyzną w sosie. Na koniec posypane serem i zapieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C. Edytowane 29 Maja 2014 przez Bagno Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C. Po wędziłem wytrybowane kurczaki i zwinięte w roladę. Czy jest sposób na taką wędzonkę aby po uwędzeniu była w całości zbita i nie rozpadała się. Jest na to sposób?Jest. Mięso drobiowe należy do mięs, które raczej mają dobre właściwości wiążące. Po wytrybowaniu i po soleniu lub peklowaniu powinno się mięso delikatnie potraktować tłuczkiem, tak by jego powierzchnia była klejąca. Dodatkowo można wykonać masę wiążącą z rozdrobnionego na drobnym sitku oraz wyrobioną z mięsa, z piersi i ud.Po wędzeniu należy parzyć ( nie gotować ) w wodzie o temp. 75-80 C do osiągnięcia wewnątrz 70-72 C.Dziękuję. Dziś na obiad stworzyłem roladę z szynki, piersi kurczaka, sera, i warzyw. Palce lizać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Rozumiem, że rolada jest dobrze związana. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Tym razem nie wiazalem... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Andrzeju... jak widać ...roladę dobrze ''związał'' ser... bo właścicielowi się nie chciało... Ps. Januszu ! Super te Twoje ''kuczaczki'' Pozdrawiam! Edytowane 2 Czerwca 2014 przez einshel Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wiązałem ponieważ zrobiła się kulka i się ślizgała i trudno było owiązać tyle farszu itp było. Delikatnie włożyłem do naczynia i okazało się ze nie było potrzeby wiązać. Roladka wyszła nie ziemska. Gorąco polecam. Edytowane 2 Czerwca 2014 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Października 2014 Moje pierwsze weki Oraz schab suszony. Po zabiegach solankowych itp. Kolorek niezachwycający, szarawy. Już wiem gdzie problem ;( . Następny raz zrobię na soli morskiej i drugą na peklo soli. Weki mięsne zainspirowały do dalszych działań w tym kierunku. Jestem w trakcie nabywania odpowiednich słoików . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Października 2014 Sama sól nie wybarwi mięsa Janusz zastosuj peklosól, peklo z solą niejodowaną 50/50 lub sól morską Wtedy będzie kolorowo i apetyczniej Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Października 2014 Serdeczne i tak też zrobię mój schab powinien nazywać się Jesienna Szarość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Października 2014 Janusz ... ja tu u Ciebie jestem pierwszy raz ( jakoś mi wcześniej umknęło ) ale powiem szczerze, że mnie z lekka ''zatkało'' jak zobaczyłam co potrafisz Możesz z ''grubsza'' podać składniki do tego kurczaka faszerowanego, bo nie bardzo mogę się dopatrzeć wszystkiego a chyba jeszcze z takim farszem nie robiłam. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 19 Października 2014 Wszystko co w domu marchewka, seler, pieczarki, szpinak, czosnek i przyprawy itp. Najpierw rozmemłałem kurcze, usuwając kości i doprawiłem wcierając przyprawy w kurczaka. Warzywa udusiłem na patelni ze szpinakiem. I wypełniłem czeluść ów zwierza po obwiązaniu do piekarnika Pod koniec pieczenia na wierzch ser i do zapieczenia. Reszty grzechów nie pamiętam . Ale pytaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 19 Października 2014 Ale pytaj No to pytam szpinak wcześniej sparzony? resztę zrozumiałam i dziękuję Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ).. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 19 Października 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 19 Października 2014 Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ).. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 19 Października 2014 Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek Roger ... moja Babcia zawsze parzyła szpinak, a później dopiero siekała i na patelnie wrzucała, gdzie już skwierczał boczuś... dlatego i ja tak robię, ale przy najbliższej okazji wypróbuję Twój sposób. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.