Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Feniksa


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#21 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 19 paź 2014 - 18:37

Wszystko co w domu ;)  marchewka, seler, pieczarki, szpinak, czosnek i przyprawy itp. Najpierw rozmemłałem ;)  kurcze, usuwając kości i doprawiłem wcierając przyprawy w kurczaka. Warzywa udusiłem na patelni ze szpinakiem. I wypełniłem czeluść ów zwierza ;) po obwiązaniu  do piekarnika ;)  Pod koniec pieczenia na wierzch ser i do zapieczenia.  Reszty grzechów nie pamiętam ;).  Ale pytaj  ;)...



#22 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 19 paź 2014 - 19:01

Ale pytaj

No to pytam :) szpinak wcześniej sparzony? resztę zrozumiałam i dziękuję :)



#23 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 19 paź 2014 - 19:06

Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ;) )..

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Użytkownik roger edytował ten post 19 paź 2014 - 19:06


#24 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 19 paź 2014 - 19:11

Aniu słońce oczu moich szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek ;) )..

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

dokładnie ;)



#25 Anuś

Anuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1885 postów

Napisano 19 paź 2014 - 19:22

Aniu słońce oczu moich

:blush: :laugh:

szpinak świeży zawsze podsmażasz z czosnkiem i tłuszczem (skwarki słoninowe albo boczek

Roger ... moja Babcia zawsze parzyła szpinak, a później dopiero siekała i na patelnie wrzucała, gdzie już skwierczał boczuś... dlatego i ja tak robię, ale  przy najbliższej okazji wypróbuję Twój sposób. :)



#26 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 25 paź 2014 - 14:57

Mój pierwszy tort ;)  Na 11 urodziny syna zostałem zmuszony samemu zrobić tort jako niespodziankę ;) Może brak w nim oznak profesjonalizmu ale jest piękny ;)

Załączone pliki



#27 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 25 paź 2014 - 15:01

JEST PIĘKNY !!!



#28 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 19 sty 2015 - 20:45

Pewnie że pikny ;)

 

JEST PIĘKNY !!!

 

Ostatni podchodziłem dwa razy do kiełbasy grubej i co?!  Cośik ino spitoliłem ;(    To za dużo przyprawy w jednym podejściu to w drugim wydawało ze ok a było sporo powietrza i wyszła z dziurami. ;(  

Na razie sobie daruję kiełbaski aż będę miał więcej czasu i zrobię podejście trzecie  i się przyłożę ;)   

 

Dotarły do mnie słoiczki  i zabieram się za podejście do konserwow ;)  Mięsko pokrojone i przy peklowane czeka do jutra ;)   


Użytkownik januszfeniks edytował ten post 19 sty 2015 - 20:45


#29 withereggie

withereggie

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 578 postów

Napisano 19 sty 2015 - 22:36

Janusz dobry ser też ma dziury :D

#30 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 20 sty 2015 - 07:21

O toż i mnie podbudował ;)



#31 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 20 sty 2015 - 20:52

Mięsko zapeklowane . Jutro słoikowanie ;) 

Załączone pliki



#32 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 21 sty 2015 - 17:47

Studzą się moje dziecinki ;)  .   Pierwsza tura, druga w piekarniku. ;)

Załączone pliki



#33 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 21 sty 2015 - 17:53

Janusz tak z ciekawości spytam, po co odwracasz słoiki do góry dnem ?



#34 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 21 sty 2015 - 18:16

Bo moja babcia tak robiła i ja będę robił i już  :tongue:    A poważnie... obserwowałem jak Ania moja robi konfituren i tak samo odwraca  ;)   A co nie muszę?  ;)


Już   ;)   

Załączone pliki



#35 piksiak

piksiak

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1243 postów
  • MiejscowośćKielce

Napisano 21 sty 2015 - 18:33

Mam to samo  :facepalm:  Też odwracam wszystkie słoiki, ale po co? Nie wiem :D



#36 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 21 sty 2015 - 18:56

Myślę że powody są dwa ...
- gorący wsad "wparza" i uszczelnia dokładnie zakrętkę
- nie ma powietrza miedzy zakrętką a wsadem i podczas sygnięcia zmniejsza się objętość wsadu działając troszkę jak strzykawka dodatkowo zasysa wieczko ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

#37 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 21 sty 2015 - 19:01

Spytałem, bo jakoś dziwnie mi się kojarzy ubrudzony na górze słoik i zakrętka :)

Nie ma potrzeby odwracać słoików, ja nigdy nie odwracam i cieszę ucho charakterystycznym pykaniem wciąganych zakrętek :)

To jest czysta fizyka  :) 



#38 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12475 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 21 sty 2015 - 19:11

Nie ma potrzeby odwracać słoików, ja nigdy nie odwracam

 

Ja też nie odwracam i nie zauważyłem żeby z tego powodu coś w słoikach się  psuło . :D

 

 

 Pozdrawiam



#39 januszfeniks

januszfeniks

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćEłk

Napisano 21 sty 2015 - 19:16

Własnie drugi wsad postawiłem normalnie i słucham jak pokryweczki piknie  pykają ;)



#40 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 21 sty 2015 - 19:47

Cieszy ucho , prawda ????






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych